Røgning
09. oktober 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 
 
 

 

16. september 2013

Herunder lidt om røgning, som er spændende at lege med

Det begyndte så småt hen over sommeren 2011, men blev ikke til så meget mere på det tidspunkt

Der skelnes mellem varmrøgning og koldrøgning.

Varmrøgning er relativt let da man kan anvende sin grill, lægge de varme kul i den ene side af grillen og putte våde stykker træ henover kullene, så røgen bare kommer af sig selv. Det naturligvis ikke helt ligegyldigt hvilken træsort der anvendes. Sådan lavede jeg den første portion røgede Torskerogn - klik på linket med opskrift herunder.

Dette link giver rigtigt gode råd om filosofien ved de forskellige røge former. Det fortæller også udførligt om saltning, hvor der skelnes mellem tør saltning og lagesaltning.

Koldrøgning er en noget anden sag, da det her drejer sig om at holde glød i røgesmuldet, så det udvikler røg uden at afgive nævneværdig varme.

Det blev lidt af en udfordring at hitte ud af, men det gik - Klik på dette link.

Røgesmuldet købes enten på nettet eller er man gode venner med sin slagter eller fiskeforretning, kan man købe det her. Det er lettere og lidt billigere hos de fleste.

Fra kun at anvende en Weber, 57 cm kuglegrill udviklede sig hen over sommeren til at anskaffe en JBI røgeindsats, som sættes på selve grillen og grill låget passer på toppen. Det gav pludseligt en ovn, hvor man kan hænge madvarerne til røgning i stedet for at de ligger på grillen's rist. 

Der findes flere billeder af denne fætter ved nedenstående opskriftsider.

Foreløbig er det endt med koldrøgning af 3 stk. svinemørbrad, og 1 stk. ribbenssteg som endte med at blive en velsmagende bacon. Der er tre nye underforberedelse. De ligger til saltning i køleskabet i disse dage og skal røges over tre nætter i den kommende weekend.

Rullepølse, røget

Røget Torskerogn

Røgede Rejer

Røget Svinemørbrad

Røget Bacon

Spegepølse

Der findes mange bøger at købe eller låne på biblioteket om røgning og Googler man "Røgning" vælter det frem med inspiration.

Sjovt og spændende at se, hvad det udvikler sig til

Tilbage til opskrifter

 
Top
     
 
Dette Websted blev sidst opdateret 09. oktober 2013