Golfbold fra Karlsson & Bergström Golf

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

2009 - september

Ryggen har talt sit sprog. I 2008 fik jeg desværre konstateres en diskusprolaps mellem L2 og L3 og det er ikke i sig selv katastrofalt, hvis jeg i fremtiden ville fokusere på det. Proptrækker bevægelser ved udslag og øvrigt spil indenfor golfere er lagt helt på hylden. Risikoen for at opleve smertehelvedet siger bare - nej tak - og med stor beklagelse. Tankerne om de mange gange vi spillede ud med morgenfuglene og nød naturen og freden rykker stadigt, men det hjælper ikke. Mit udstyr er sat til salg, da der ikke er mening i at bruge energi og  penge på det mere. I indeværende sæson har vi været passive medlemmer i Hornbæk Golfklub som de senere 2 år og der er ingen mening i fortsat at betale penge for et medlemskab, som ikke vil blive brugt.

 

 

2007

Desværre gik det ikke så godt efter træningen for et år siden. Ryggen protesterede vildt i dagene efter, sådan at en tur til hovedkontoret den efterfølgende onsdag måtte aflyses for mit vedkommende. Gå eller stå var en slem plage, som først fortog sig efter godt 8 dage. Trist, nu hvor træningen havde vist, at med enkle greb og instruktion var det muligt at slå gode og fornuftige bolde. Senere i 2006 blev der slået et par bolde, inden vores ferie i Provence, men ryggen fortalte omgående, at det ikke var sjovt. Resten af 2006 gik uden at en bold blev slået og konsekvensen for 2007 blev at det fulde medlemskab til klubben blev ændret til status: Passiv i 2007. Så får vi se. Heldigvis har fotointeressen fanget os begge, så vi har den at dele. Vores bags står i klubben og måske og forhåbentligt melder ryggen sig Ok igen, så vi kan nyde stemningen ved at opleve spillet og den dejlige natur og spænding.

17. april 2006

I dag kom dagen for os, hvor sommerbanen i Hornbæk Golf Klub igen var åbnet (lige før påsken) og hvor vi havde åbnet skabene i klubben og taget taskerne ud med vores udstyr. Det var første gang i 2006.

Det har ikke været i brug siden sommeren 2005, hvor mit spil blev mere og mere elendigt og hvor jeg på den sidste runde var nået til at skulle slå ud på hul 15 med 2 bolde tilbage, efter at have slået minimum 10 bolde væk. Jeg slog med den store driver og den næstsidste bold forsvandt også. Her blev "spillet" afbrudt og køllerne kom ind i de mørke skabe - så kunne de bare passe sig selv. Der har siden været mange overvejelser om spillet skulle have en chance eller er det bare for negativt, at pløje banen op med for dårlige slag og smide for mange bolde ud i naturen. Heldigvis har vinteren, hvad det angår, været lang og tænkepausen gavnlig og facit blev: Tag da for pokker en træner og giv det en chance. Det skete i dag, hvor vores klubs dygtige træner Ulrich havde nogle gode, men effektive råd: Stå mere oprejst, få drejet den venstre hånd mere til højre på grippet, så du kan se dine knoer, SLAP AF i grebet og sving ordentligt igennem, så arme og kølle flyver helt op og ud til venstre. Få, men effektive råd, der gav bonus allerede ved 4.-5. træningsbold, som begyndte at flyve højt, LIGE og langt med et 8-jern. Rådet var og er: Bibehold de enkle regler uanset hvad jeg skal slå med, så går det ikke helt galt. Se det skulle der kun bruges 20 minutter til, men aftalen er lavet - I alt 10 lektioner hen over den nærmeste tid, for at få ekstra finesser med - indspil, bunkerspil, stabilitet i lange drives.

Ved træningen i dag blev der anvendt 8'er 6'er og sand-jern og det gik stort set tilfredsstillende. Alle skæverter var næsten væk, og det giver ro. 3-køllen skulle lige testes og den virker fint, skulle jeg hilse at sige. Den helt store 1'er skal bare blive i tasken, til den "opfører sig ordentligt". Så må den lære det!!

Når vi kommer til vores maj/juni ferie i Provence i år, skal vi prøve at spille på en utrolig lækker bane, som vi har passeret et utal af gange. Vi har tidligere checket deres priser per telefon, men, men. Nej tak. Nu er de åbenbart begyndt at sælge grren-fees til mere fornuftige priser, bare man spiller ud efter klokken 15, så nu er tiden kommet til at vi skal prøve den af. Der går en lille, bitte "færge", markeret som en bro i guiden mellem de 2 bane halvdele og den har vi stoppet op og kigget på mange gange og drømt om at være med på. Heldigvis har vi bilen med derned i år, så det er let at tage vores udstyr med. Her er baneguiden - Klik på de enkelte numre for hullerne og få beskrivelse fra den franske hjemmeside.

 

Nu skal golfen have en god og ny chance; spillet som, trods alt har givet mange rare stunder gennem de forløbne år. 

 

...................................................................................

 

1998 - Pas på:

                                          

 

Sker miraklet, at man rammer en golfbold rent ved  første forsøg, er man solgt – hverken mere eller mindre.
Det skete for os for ca. 6 år siden på Smørum Golfcenter og siden da har vi brugt meget tid og energi til at få den lille bold til at flyve langt og ikke mindst - lige.
Vi gennemgik et grundkursus på Smørum Golfcenter, og blev siden medlem på Nordsjællands Golfcenter i Gilleleje, Passebækgaard.
Da Hornbæk Golfklub udvidede sine 9 huller til 18 huller i juli 2000, skiftede vi hertil og tilbringer mange gode timer der.
Det er et meget fascinerende spil, hvor man kan gå 2-3-4 spillere sammen, men hvor ens værste modstander er én selv.

Vinterbane marts 2005 - Klik på billedet

 Hornbæk GK, Hul 1, 2, 16, 17, 18: Klik på Billedet

Vi har spillet meget i "vores" klubber, men også på andre baner i Danmark og i udlandet. Det er en spændende oplevelse at prøve andre baner, som er ukendte og dermed udfordrende.

Vi oplevede, som tilskuere, TNT Open i Holland med nogle af de kendte spillere - bl.a. vore egne Anders Hansen, Søren Hansen og Anders Kjeldsen.

Det er synd, der er for få klubber i Danmark, taget i betragtning, hvor mange der ønsker at spille. De må stå på årelange ventelister – dog er der ”åndehuller” i form af Pay and Play klubber (Passebækgaard) visse steder i landet, hvor man kan spille mod betaling, uden et medlemskab.

Træk musen over det enkelte billede og få beskrivelse - klik på billedet for stort format.

Hornbæk Gk 17. Green Vandgang Tange Sø Gk Bernhard Langer putter - TNT Open, Holland Spil fra rough -TNT Open, Holland LM - TNT Open, Holland 9. hul, Grande Bastide GC, Provence 13. green - Saint Endreol GC, Provence

Panorama Tee-sted på hul 5 Passebækgaard Gk

Baneguide Hornbæk Golfklub. Klik her for et se de enkelte huller

December 2002

Kronerejser (se links) havde i denne måned et tilbud på t/r flybilletter til Malaga. Det var meget lave priser, så vi bestemte at tage en kort ferie på tre dage inden jul, og spille en runde golf på Añoreta Golf Clubs bane. 

Inden vi drog mod Solkysten havde vi undersøgt området både øst og vest for Malaga med hensyn til valg af golfbaner og fandt ud af, at det er et sandt paradis for golfere. Der er bare den ene bane efter den anden. Vi valgte Añoreta Golf Club alene ud fra, at vi boede ca. 20 km øst for Malaga. Huset vi lejede til en god pris ligger i Benajarafe  -  en kystby mellem Malaga og Torre del Mar. Golfbanen ligger tæt på byen.

Vi lod vort eget udstyr blive hjemme og lejede udstyr på stedet inkl. en golfbil. Vi var forberedte på, at vejret kunne drille men skidt pyt, hvorfor ikke bare være heldige. Vejret dagen før, hvor vi besøgte John, var rimeligt og dagen efter var det så godt, at vi kunne sidde ude om eftermiddagen og spise afskedsmiddag med John inden hjemrejsen fredag.

Dog - Torsdag 19. december havde vejrguderne gemt regnen til os. Vi havde tørt vejr på vejen til banen og først, da vi skulle slå ud på første tee, blev der lukket op for hanerne, som det sikkert fremgår af nedenstående billeder. ALDRIG har vi været så våde (med tøj på), men golf skulle der spilles og da alle andre på banen skyndte sig ind, havde vi stort set banen for os selv. Der kom da også noget tørvejr undervejs, så det var tåleligt. På fairways var der dannet søer visse steder - alt i alt en meget "interessant" runde, der ikke havde alt for meget med golf at gøre, og hvor der ikke blev talt mange point, men det gav et pusterum inden julen.

Det var alt i alt en dejlig tur at komme til syden i december og opleve solen skinne, for få dage senere at komme tilbage til de sidste dage inden jul, i det mørke Danmark.

Træk musen over det enkelte billede og få beskrivelse - klik på billedet for stort format.

EM, 1. tee, Anoreta GC, ved Malaga LM ved Golfbil Fairway i vand Golfbil Udsigt -  Øst mod La Herradura Udsigt - vest - Mod Malaga Morgensol i Benajarafe

John og EM Middagsmad på stranden

Vejret lige nu i Malaga

NORDIC OPEN August 2003

Logo Nordic Open

I uge 32 afholdes for første gang den danske afdeling af Europatouren, Nordic Open på Simons Golfklub i Nordsjælland. Vores egen Thomas Bjørn, Anders Hansen, Steen Tinning og Søren Kjeldsen samt andre verdenspillere bl.a. Colin Montgomerie, Niclas Fasth, Ian Poulter og Darren Fichardt skal spille i denne uge. Den endelige liste er først klar når tilmeldingsfristen slutter sidst i juli måned.

TV2 har TV rettighederne til at sende direkte fra Simon's Golf Club og dækker turneringen i alle dagene. Kommentatorer vil være Flemming Toft og Søren Bjørn (Thomas's bror). Morten Stig Christensen er vært i studiet ved 18. green.

Lisbeth, og de andre frivillige fra Hornbæk Golf Klub og mange andre klubber fra Nordsjælland, er de første i Danmark der bliver uddannet som marshal's og alle ser frem til at deltage i dette kæmpearrangement.

Lørdag den 9. august blev der tid til at tage derop, og det er vildt imponerende at se, hvor stort et arrangement der rent faktisk er. På Driving Rangen er hele teltbyen slået op og der er så oprettet en ny træningsbane på den anden side af vejen. Man ser marchals alle vegne og de virker til at være rigtigt kompetente.

Tom Kristensen, som vandt Le Mans for fjerde gang i år, præsenterede sin Bentley vinderbil. Bjarne Riis viste også sit ansigt, dog havde han ikke taget sit køretøj med.

Vinder blev Ian Poulter. Den 27-årige englænder Ian Poulter gik hele vejen og blev en meget populær vinder af den første udgave af Nordic Open. Med en sidste runde i seks under par indeholdende seks birdies og 12 huller i par, sluttede spilleren med den forrygende hårpragt med i alt 22 slag under. Andenpladsen tilfaldt Colin Montgomerie og 3. pladsen gik til Søren Hansen.

Danish Golf Company kan bestemt være stolt over fire flotte dage. At vejret samtidig har vist sig fra den smukkeste side, lokkede uden tvivl ekstra publikummer til.

Desværre fremgår det af dagspressen, at trods alle gode forudsætninger, måtte arrangøren i går, den 19. august, indgive sin konkursbegæring.

Selvom begivenheden fik intens mediedækning, svigtede publikum. Også sponsorerne svigtede, og der var ingen såkaldt titel-sponsor. Trist.

Træk musen over det enkelte billede og få beskrivelse - klik på billedet for stort format.

Marchal-Telt Hvid restaurand Firmatelte Audi - Sponsor Hovedtelt Simons Pianobar Tom Kristensens Bentley

Putning ved 1. hul Aufi i sø ved 10. hul Golfbold i sø 18. fairway Marchals fra Hornbæk GK Marchals fra Hornbæk GK Resultattavle

Skiltebærer fra Hornbæk GK Vinder Ian Poulter Vinder Ian Poulter

Andre billeder fra Nordic Open: Klik her

20. September 2003 var der revanchematch i Hornbæk mellem et udvalg af marchals.

Revancematch i Hornbæk
 

 Top

Startside | Feriehus i Provence | Rejser-Ferier | Ture i Danmark | Biler | Diverse | Fotoalbum | Madopskrifter | Motorløb | Golf | Brændeovn | Solvarme | Links | Formel 1 - 2007 | Vejret, August 2011

Dette Websted blev sidst opdateret 22. september 2013