Provence i begyndelse af juni 2006

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

05. juni 2006 - Ferien i Théoule fra den 27.maj - 3. juni

Fredag -  Vi rullede mod Hamburg. Jeg måtte forinden akut til tandlægen, da en gammel plump i en fortand var faldet ud dagen før, men også det blev nået. Vi nåede færgen 2 minutter før afgang, da jeg havde maveproblemer og måtte i pit et par gange undervejs til Rødby. I Puttgarten har Scandlines en "Border Shop", som vi troede var et mindre udsalg af diverse såkaldte toldfrie varer. Sikke en biks. Et flydende hus i 4 etager, som solgte stort set alt der kan drikkes, cigaretter, dufte, tøj, slik, fødevarer etc. kæmpe foretagende. Herfra til Hamburg hvor navigatoren  (Kaldet NAVI) sendte os direkte til biltoget, som var den gode gamle model med en flink ung tjener, vi kaldte Ollie. Maden, forskellige sandwicher, var indkøbt på banegården. Vi startede et kvarter i ni og fik spillet Meyer. Det er en hyggelig tradition at rafle nogle omgange, inden lyset slukkes og det er bare super at snorke sig fri af de tyske motorveje og komme til Schweiz tilpas udsovet.

Lørdag - Ankomst 07.45 efter et let morgenmåltid, som Ollie serverede kvart over seks. Ned ad den kendte vej, hvor  NAVI hele tiden ville have os af omveje. Det viste sig, at opsætningen skulle ændres til at den ville acceptere betalingsveje og så gik det som i olie. Der var en del vejarbejde på vej op imod St. Gotthard tunnellen og en kø på en lille time for at komme ind i den, og herefter var der 17 km under bjerget. Videre ned forbi Milano, Tortona og skifte over til Torino motorvejen og så stik syd, igennem Genova tunnellerne, hvor vi havde ventet en del kø kørsel, men ingen problemer. Alt i alt ok, med forsinkelser og vi kom sikkert frem til huset, som lignede sig selv.

Desværre ingen billeder fra lørdagen - forklaring følger

:-(

Søndag - Så kom dagen hvor vi skulle opleve Formel 1 i Monaco. Klik på : Løb. Solen skinnede og Radio Riviera spillede dejlig musik uden al for meget snak. Efter løbet og efter en del km dagen før, trængte vi til sol og afslapning og lagde os ud i solen, hvor vi faldt i søvn. Lisbeth vågnede senere ved at en fremmed var på vej væk fra terrassen med et "hallo" og væk var han. Jeg blev vækket og det viste sig, at vi havde haft en uindbudt gæst, som forsvandt med bærbar computer og vores mobiltelefoner. Ringede til Birgit som rådede os til at kontakte politiet omgående af hensyn til forsikring. Lokalpolitiet kunne ikke tage imod anmeldelse og henviste til politiet i Mandelieu, hvor vi kørte til tidligt mandag.

 Billedet er fra søndag morgen med smukt vejr. De næste billeder er fra slottet i Monaco:   

 

Mandag - Til Gendarmeriet med anmeldelse og tid til lidt indkøb og sunde os ovenpå forskrækkelsen. Kontakte DB for at høre om togbilletter kunne ændres - negativt. Peter Fraser kom forbi (opsynsmand) og vi snakkede lidt om det skete. Ellers en stille eftermiddag, med lidt sol og skygge. Svært at slappe af. Birgit og John ringede. Der var faldet sne over alperne og det var sjældent at se den så klart.

Tirsdag - Sov længe - klart vejr og lidt blæsende. Turen gik til Biot, hvor vi troede der var marked, men det måtte være et andet sted. Der var dog en del motiver derfra:

   Fyren her på næst sidste billede kaldte og ville fortælle at han også har et Nikon D 70 kamera og han råbte på sin kammerat og vi stod pludseligt 3 fremmede og udvekslede meninger og erfaringer. De blev helt paffe da de spurgte til hukommelseskortets størrelse og fik at vide at det er på 4 GB. Whow! ;-) Vi ville have et kort over området, da vi gerne ville finde navnet på en by vi besøgte i efteråret og i en boghandel fandt vi det. Byen hedder St. Paul de Vence (naturligvis) og boghandleren foreslog at vi skulle køre ad de små veje derop, i stedet for at køre via kystvejen - meget smukkere, og det var den. Det var utroligt rart at møde to franskmænd, som ugenert talte engelsk. Ellers er de stive og ynder kun deres eget sprog. Tiden var bestemt inde til at finde en benzintank, da bilen kørte på de sidste dråber. Her, ude på landet, koster en flaske vand altså kun ½ Euro, hvor man ved kysten betaler det dobbelte eller mere.

Via Valbonne, Roquefort le Pins, Chateau og la Cotte gik det. Vi måtte køre efter det nye kort, da NAVI ikke kunne finde St. Paul.

Vi var helt sikre på, at Ivan sad i sin himmel og skrupgrinede og fortalte Tove, at Lisbeth og Mads er på herrens mark - ingen telefoner, ingen computer, en NAVI som ikke kunne finde St. Paul. Kun papir, blyant og et landkort. Så kan de lære det, kan de. Det ville have været svært hyggeligt at have grinet godt igennem med ham, som tidligere.

I St. Paul var det som vi huskede og pludseligt sagde Lisbeth: "Der er hun" - den smukke pige, som jeg tog et billede af i efteråret. Her er billedet fra oktober 2006:

Det viste sig, at hun er i en forretning med bl.a. keramik, og jeg tog dette billede ind gennem døren til forretningen. Det skulle ikke være påtrængende

     

Tilbage via Nice ad A8 motorvejen til Geant - store bøffer med tilbehør - Det var stadig blæsende ved kysten, men 26 gr.. Radio Riviera talte om Thunderstorm i morgen. Nu må vi se. Lukkede og låste døre og lagde os i solen. Talte i telefonen med Gert og fortalte om F1 og han var ved at gå til af grin over os amatører, som troede vi kunne komme til ståpladser 2½ time før starten. Hyggeligt at snakke med ham.

Onsdag - Dejligt morgenbord. På markedet i Mandelieu og tilbage til terrassen for at indhente lidt sol - dog kom den ventede Thunderstorm med regn og bulder, så den gamle bog fra onkel Henning bragte gode minder frem om en tid, som ikke er mere. Talte i telefon med John og vi fik en hjemmelavet pizza til aften. Billeder fra markedet:

En slagtet kylling med hovedet intakt

Torsdag - Sneen på Alperne var forsvundet. Turen gik til Marineland i Antibes. Et stort forlystelsesområde, hvor man kan vælge mellem Marineland, Western miljø og tivoliland. I Marineland var begge kameraer i gang

Sæler og pingvin

Prøv at åbne disse billeder fra bassinet med spækhuggere - imponerende at man kan træne disse til f.eks. at skubbe en instruktør ned under vandet og så pludseligt komme lodret op med ham oprejst på næsen. Flot lavet.

Fredag - Fik dejligt morgenbord - æg, brunchpølser, bacon, brød og te. Ca. 10.30 blev vi enige om at bryde op. Vejret så ikke for lovende ud. Pakkede i en ruf og trillede mod nord kl.12. Sådan. Ikke lange beslutningsprocesser her. Her manglede vi igen computeren med ruteprogrammet, men ved hjælp af indkøbte kortbog, kunne vi virkeligt selv finde vej - igen. Ivan har garanteret grinet endnu engang. ;-)) Turen gik via Genua og her var der altså bare kø, så det kunne forslå - heldigvis i modsat retning. Det måtte være folk, som fredag eftermiddag var på vej på pinseferie i syden. Vi kørte glat igennem og havde valgt at køre via Aosta i Italiens nord-vestlige hjørne og så køre gennem tunnellen i Skt. Bernhard passet og kom ned til Martigny i Schweiz. Her har vi været nogle gange tidligere. Da byen ligger i skyggen af De franske Alper om eftermiddagen og aftenen, kørte vi ind til Sion (mod øst) og fandt et Ok hotel. Et par billeder fra en tunnel og af de sneklædte Alper:

Farvel for denne gang til Middelhavet

Lørdag - Flot blå himmel og hvidklædte bjerge. Vi havde bare rigtig god tid til at køre det sidste stykke til Basel / Lörrach. Fik et godt morgenmåltid og talte igen med John som kunne fortælle, at der havde været et bjergskred på nord siden af St. Gotthard tunnellen, som vi havde passeret 8 dage tidligere. Lidt tankevækkende. Udpluk fra Berlingske Tidende:

2 tyskere blev tidligt onsdag dræbt, da deres bil blev ramt af nedstyrtende klippestykker ved St. Gotthard tunnellen. Klippeblokke ramte adskillige køretøjer. Også 2 lastbiler blev ramt af de 20 kubikmeter store klippeblokke. Motorvejen, som er hovedfærdselsåren gennem Schweiz, forventes lukket til slutningen af juni. Billede hentet fra Internettet. Skrækkeligt.

Heldigvis havde vi valgt en alternativ vej - mest fordi vi den foregående lørdag så, at der også var lang kø før tunnellen i retning mod Basel. Vi kørte til Montreux som ligger skønt og lunt før bjergene. Gik en lang tur langs sø promenaden og vandet var forbavsende klart - Dejligt at se.

 

Statue af Freddie Mercury (Queen)

Videre gik turen til Bern, som ikke fangede megen interesse bortset fra at komme forbi Morgenstrasse hvor en af Lisbeths kunder ligger. Planen var at køre via Luzern, men det var for dumt og spild af god benzin, at lave en sådan omvej så vi kørte direkte til Basel, hvor vi kom lidt omkring.

Hallo - den kan flytte sig

Sluttelig kom vi til Lörrach hvor bilerne skulle lastes mellem 19 og 20 og herefter afgang  20.30 med forventet ankomst i Hamburg 07.30. Vi havde glædet os til den hyggelige kiosk ved stationen, hvor vi tidligere kunne købe ulækre sager som pølser, pommes, pils, cola og meget mere usundt, men hvor der var en dejlig stemning af sammenhold for alle os, erfarne som uerfarne, der skulle af sted med begrebet BILTOG. Desværre var der kun skiltene og hytten tilbage.

 

I stedet er der lavet en form for en restaurant i et af de gamle pakhuse og her bestilte vi så en "Bratwurt mit Frittes" og glædede os rigtigt meget til det. Synd var det, at pølsen var ulækker og smagte surt, hvilket ikke anfægtede den tjenende pige. Til gengæld var det hyggeligt at sidde i solen og se alle de ankommende biler og motorcykler. Specielt motorcykelfolket er interessant at betragte. De pakker op og pakker ned i deres bokse, frem og tilbage og om igen. De går rundt og betragter hinandens maskiner, ryster ind imellem medlidende på hovedet og spidser munden til et lille anerkendende fløjt, når andres grej anerkendes, og så pakker de om igen for til slut at slæbe pils i 6 pakker og med hjelmene fyldte ind i toget for at hygge sig maksimalt. Vi andre civiliserede har en flaske vin med og - 2 store bakker pommes frittes i mangel af bedre og det smagte altså bare SÅ godt. ;-))

 

Søndag - Ankomst til Hamburg lidt forsinket, men da vi holdt som nummer 2 på toget, gik det hurtigt med at komme af sted. Den sidste bid var lagt via Jylland, over Storebæltsbroen og ankomst hertil var efter 4½ times køretur. Vejret var overskyet i Hamburg, men jo tættere vi kom til hjemmet, jo klarere blev det indtil vi ankom i fuld sol, med soltaget åbent. Åh, hvor dejligt at være hjemme igen. Lille Basse ventede os ikke lige på det tidspunkt, men dukkede op, da vi sludrede med Stina og Anders om vores oplevelser. Fik en kom-hjem-pils med dem.

Endnu en god tur og igen en oplevelse rigere.

                                                     ............................................................................

 

28. april 2006

Billetterne til biltoget er kommet i hus - hu' det smager af ferie.

25. marts 2006 - Vi skal opleve Formel 1 Grand Prix i Monaco i år.

22. marts 2006 - Så er det bestemt

Desværre lader det til, at de såkaldte lavpris flyselskaber har fundet et fodslag, da priserne mærkeligt nok er steget ret meget, sammenlignet med sidste år. Da kunne man købe returbilletter til under 2000 kr., men det holder ikke mere, hvis der skal flyves på rimelige tidspunkter. Kronerejser og Sterling lander i Nice kl. 23.40 og på den facon mister man jo en hel dag ud af 8 dages ferie. SAS Snowflake flyver på meget bedre tidspunkter, men så tager de sig også betalt.

Vi lejer Birgits hus i Théoule endnu engang. Det trækker og beslutningen er taget. Der er jo utroligt dejligt og solen venter bare på at brune den blege hud. Se info fra en tidligere ferie.

Som alternativ til de dyre flybilletter eller sene fly ankomst falder tanken på at tage autotoget som kører fra Hamburg til Lörrach, som er en lille forstad til Basel (Schweiz). Vi har tidligere brugt denne transport  for at slippe for den hektiske trafik gennem Tyskland og selve togrejsen er ualmindelig hyggelig.

Man starter sent fredag eftermiddag med at holde i kø i en lille gade i Altona / Hamburg og triller så bilen på toget efter at have taget den personlige bagage ud. Deutsche Bahn reklamerer med, at der kan bestilles lette retter på toget, men vi er tidligere blevet så kloge, at vi tager brød og pålæg med og laver maden selv, da det serverede er småt og dyrt. Tidligere har vi bestilt en sovekupe med 2 køjer over hinanden og det er utroligt dejligt at suse af sted på skinner uden at skulle tænke på den stressende trafik på motorvejen. Der vil være afgang fra Hamburg kl. 20.45 og ankomst (udhvilet) kl. 06.50 i Lörrach og så er der der bare 700 km til huset. Vågne tidligt og sidde med dynen omkring sig og kigge ud af vinduet og bare lade verden passere. Om morgenen bliver der serveret dejlig morgenkomplet og mulighed for et bad er der også. Så er det lørdag morgen og vi kan flytte ind kl. 14.00 i Théoule.

Vejen vil går gennem Schweiz - via Lucerne, den 16 km lange St. Gotthard tunnel, Lugano og til grænsen til Italien ved Chiasso og videre herfra til Genua (Middelhavet), via Milano og Po sletten, og så er der paradekørsel langs Middelhavet de sidste godt 200 km, gennem et væld af tunneller. Måske skal vi prøve at finde stedet på motorvejen i Italien, hvor de tidligere serverede grillet sandwich, som bare var utrolig sprød og lækker.

Returrejsen vil gå på samme måde - Afgang fra Lörrach lørdag kl. 20.30 og ankomst til Hamburg søndag morgen kl. 07.30 og så er der kun ca. 4 timer tilbage, så vi er hjemme omkring middag og har tid til at finde os selv inden arbejdsdagen banker på - heldigt er det, at vi starter mandagen med at afholde 2. pinsedag.

Billeder fra en tilsvarende tur er fra 1994:

 

At afviklingen af årets Formel 1 Grand Prix i Monaco afvikles i ankomst-weekenden lokker jo også - Se link

Hvad mener du Gert, i Bredballe?

Vi glæder os allerede til at komme af sted, nu hvor det er bestemt

Vejret i Nice

    Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 09. april 2007