Ferie i Paris, 17 - 20 maj 2011

22. september 2013

     

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 


25. maj 2011

Så oprandt tirsdag den 17. maj, hvor kursen blev sat mod Paris med Air France. kl. 06.55. Oppe kl. 3 og blive færdige for at have ro på til turen til lufthavnen, parkering, indcheckning og et rundstykke med te og juice og ikke mindst at møde bror John, som skulle rejse tilbage til Spanien efter små 2 måneder i Danmark - 5 minutter efter os med Cimber Air

Vores fly var under optankning og jeg lærer aldrig helt logikken i at fylde brændstof på et næsten fyldt fly og samtidig bede passagererne om IKKE at spænde sikkerhedsbæltet af hensyn til sikkerheden ????? Flyafgangen blev en lille halv time forsinket, men fra cockpittet forlød det at vi nok skulle nå Paris til tiden og det holdt næsten.

Efter landing fandt vi RER toget til byen hvor vi skiftede på St. Michel/Notra Dame for at tage de sidste stationer til Champ de Mars tæt ved Eiffeltårnet, som vi skulle bo i nærheden af.

Lejligheden var som ventet - ikke specielt stor men meget praktisk indrettet - eneste ulempe er trapper, som snor sig op til 4. etage, hvor lejligheden ligger, men det gik.

Da vi havde indrettet os, gik vi en lille tur rundt i kvarteret, bl.a. hen til Eiffels høje byggeri, så vi lige kunne finde retningerne og da vi har boet i kvarteret tidligere, var det overskueligt og i hovedgaden op mod vores side gade lå fødevareforretninger som perler på en snor. Rigtig god slagter, bageri, supermarked og det var hvad vi havde brug for.


Vi kunne se toppen af tårnet fra lejligheden og der skulle naturligvis tages et aftenbillede, men det er ikke så let uden
et stabilt fotostativ. Det blev løst ved at tage en stol, sætte en kuffert ovenpå og et par bøger under objektivet,
fokusere og tage billedet med selvudløser, så det ikke blev rystet. Sjovt, sådan noget

Om onsdagen stod programmet på en tur i Eiffeltårnet, ud til Sacre Coeur, sejltur på Seinen og vejret var rigtigt godt med op mod 25 graders varme.
Jeg var ret sej da vi skulle op i tårnet men fik taget pusten, da jorden forsvandt ved den første elevator og var lige pludseligt ikke så stor mere, he, he. Nå - op skulle vi, helt op og som sidst gik det sådan set Ok.

           

                                                    På vej op              Triumf Buen            Sacre Coeurs        Parken bag tårnet


Der er højt ned


Set nedefra

Herefter ramte det, som utallige skilte advarede mod: PAS PÅ LOMMETYVE. Jeg var sikker på at have styr på telefon og min lille tegnebog, men ak - da vi var kommet ned og skulle have en is, var pungen bare pist væk. En lammende fornemmelse pludseligt at være uden kreditkort og kontanter i storbyen. Omgående fik vi spærret kortene hos Langå Sparekasse, som var en uvurderlig hjælp de næste timer med at finde ud af, hvordan vi igen kunne få penge mellem hænderne og vi endte på den Danske Ambassade,

som kunne hjælpe med max. 300 Euro mod et gebyr på 109 Euro. Det var umoralsk at vi som skatteydere skal betale penge for at blive hjulpet og når Langå Sparekasse havde gjort alt forarbejdet, men sådan er reglerne ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor det oplyses at det koster 815 kroner for at modtage hjælp per påbegyndt time. Hvad pokker er det så vi betaler skat for?????
Herefter forbi Triumfbuen og ned ad Champs Elysees for at finde en politistation, som ambassaden havde udpeget, men vi fandt den ikke og fandt i stedet en anden station, som udlejer af lejligheden havde henvist til. Her blev der optaget rapport (det tog bare 1½ time) og så endelig hjem efter en velfortjent kold øl undervejs. Dagen var gået i smadder, vi fik gået små 17 km, men kunne trøste os med at der ikke var sket os noget, rent fysisk.

   

Torsdag smuttede tiden og vi sov længe, men vi kom  med metroen ud til Pigalle, for at se Sacre Coeurs kirken, som ligger højt hævet over Paris i Montmartre bydelen og jeg kan hilse at sige at der er mange stejle gader og rigtigt mange trapper på vejen derop, men det gik med små hvil undervejs. En sej gut som var invalid tog ALLE trapper i ét stræk på knæ og krykker og da vi endelig kom derop, sad han afslappet og hyggede sig.

Stedet deroppe er som alle andre berømte steder godt besøgt af turister - desværre måtte vi ikke fotografere indendørs.

   

Herfra ned med en lille bjergbane og tilbage med metroen, hvor vi ventede på sejlturen over en god pils. Sejlturen gik under en flok broer og der blev guides på fransk, engelsk og spansk og det var godt at vi kom af sted, da det var interessant at se bygningsværkerne fra en anden vinkel.

     

  

Tilbage under det høje tårn, hvor der blev anvende 2,5 mio. nitter for at holde sammen på det hele og op mod vores sidegade, Der blev tid til endnu en kølende øg indkøb hus slagter og supermarked. Slagteren havde et eminent stykke Cote de Beuf, som vi frøs ned til at nyde herhjemme.

Fredag - igen tidligt oppe, da flyet skulle lette kl. 09:50 og vi var på stationen tidligt på dagen og her blev vi igen ramt af tyveriet i onsdags. Vi havde pengesedler og meget lidt mønter (ingen kreditkort) og automaten ville naturligvis alene acceptere mønter. Gode råd blev lidt dyre og et ungt par fra USA var i samme situation. Han drønede op for om muligt at veksle hos en taxi og kom susende ned og meddelte, at de kunne komme med en taxi til Charles de Gaulle lufthavnen for 45 Euro og vi kunne komme med og så kunne vi deles om regningen. Super god løsning. Vi var hurtigt derude og blev sat af lige ud for den terminal vi skulle rejse fra. Lufthavnen er rigtigt stor, så det var en klar fordel.

Flyet lettede til tiden og vi var her på matriklen små 4 timer efter og nød et glas hvidvin med de gode naboer og snakken gik et par hyggelige timer.

Tyveriet lærte os at holde meget øje med vores omgivelser og vi måtte desværre lære på den hårde måde, at der er kriminelle overalt, men havde som så mange gange tidligere, gode timer og oplevelser sammen.

Tak for det

****************************************************************************************************

Link til planlagt sommerhusferie foråret 2011
Link til planlagt rejse til Tromsø - sommeren 2011

24. januar 2011

 • Paris turen er nu endeligt på plads og vi kan forvente indflytning omkring  kl. 11.

23. januar 2011

 • Lejligheden er nu bekræftet af udlejer - Afgang fra København kl. 7 morgen og landing i Paris (Charles de Gaulle) to timer efter, så der bliver en god, lang dag ved ankomsten

File:Airfrance.a318-100.f-guga.arp.jpg
Billetter er reserverede - Airbus 320


Lufthavnen - Charles de Gaulle

22. januar 2011 - Kl. 1045

 • Foreløbig drejer tankerne sig om en kortere ferie til Paris til maj.
  Tanken kom da SAS satte 1 mio. billetter til salg, til en billig penge.
  Det viste sig dog at ved at kigge sig lidt omkring blev det naturlige valg Air France, som kan flyve os derned for 745 kroner t/r / person og det er svært at takke nej til. Hvor vi skal bo er endnu ikke helt på plads, men gerne i nærheden af Eiffel tårnet - en lejlighed hvor vi selv står for tilberedningen af maden. At kunne smutte ned i et nærliggende bageri og hente et nybagt baguette til morgen er vel ikke det værste at forestille sig? Lidt ristet bacon, brunchpølser, emmentaler ost, spejlæg eller blødkogt æg eller endda røræg sammen med en kop varm te er en god start på dagen.


Eiffeltårnet set ovenfra


Eksempel på morgenbordets glæder, her i Provence

 • Er det her vi skal bo?
  5 minutters gang fra Eiffeltårnet og tæt på Metrostation, så åbner byen sig for os - vi venter på grønt lys fra udlejeren.

.7th Eiffel Tower ferielejlighed  .7th Eiffel Tower ferielejlighed

.7th Eiffel Tower ferielejlighed  .7th Eiffel Tower ferielejlighed

.7th Eiffel Tower ferielejlighed  .7th Eiffel Tower ferielejlighed

.7th Eiffel Tower ferielejlighed

.7th Eiffel Tower ferielejlighed  .7th Eiffel Tower ferielejlighed

 • Dette er hvad der ligger i tankerne i denne januar måned, men lur mig om ikke der popper flere tanker op.

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 25. maj 2011