Tanker om oplevelser i 2010

22. september 2013

     

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 


13. november 2010

Turen gik til Berlin / Prag - Klik her

22. oktober 2010

Turen gik til Ebeltoft - klik her

04. september 2010

Rul ned og læs lidt supplerende om turen til Berlin / Prag

31. august 2010

Endnu en kort ferie er booket. En kendt troubadur optræder på Fregatten Jylland på en hverdags aften, så vi har booket en lækker lejlighed med kun 3 overnatninger. Lejligheden ligger i det dejlige miljø 'Øer Maritime Ferieby'.

Lejligheden er på to etager og indeholder alt det, som vi holder af i en feriebolig med en dejlig udsigt over søen og havnemiljøet. Lidt billeder herfra:

Det' så svært at si' farvel
You Tube

 Spændende

**********************************************************************

04. september 2010

Berlin / Prag

Det nye Scandic Hotel i Berlin - Appetitvækker for det kommende hotel

Transport over Østersøen fra Gedser til Rostock med Scandlines. Se menukort her - god tid til god mad -  1 time og 45min.

12. august 2010

2 fluer med et smæk - sådan ser planlægningen foreløbig ud. I løbet af efteråret går turen en torsdag til det nye Scandic Hotel i Berlin med god tid til at opleve byen på ankomstdagen. Dagen efter (tidligt) fortsætter vi til Prag for at oplevede den tjekkiske hovedstad med al dens historie. Her bliver vi fredag og lørdag og skal bo i en lejlighed inde midt i byen.

Prag ferielejlighed  Prag ferielejlighed

Prag ferielejlighed

Prag ferielejlighed

Her sådan set alt hvad vi luksus dyr ønsker - central placering, god plads, aircondition hvis det skulle blive lidt varmt, fuldt udstyret køkken, og ikke at forglemme - trådløst netværk, så vi ikke får abstinenser af at måtte undvære at være i kontakt med den store verden.

Søndag retur til Scandic i Berlin for at tage det sidste træk tilbage mandag morgen / formiddag. Og så er der frie hastighedsgrænser mellem Berlin og Rostock, så det kan være den gule lige skal tage sig lidt sammen.

Det hele gøres for små penge - betaling af lejligheden, som er meget rimelig i prisen, samt færgebillet Gedser - Rostock T/R. Hotellet i Berlin betales af opsparede bonuspoints. 

Herom senere

27. juni 2010

Tyskland

Til oktober åbner Scandic Hotels deres nybyggede hotel i Berlin - Scandic Berlin Potsdamer Platz. Med det nuværende points system er det en en oplagt chance for at opleve Berlin med dette hotel som udgangspunkt og lade opsparede points betale for overnatningerne.

Der er flere måder at komme til Berlin på. Med bil er det mest nærliggende da afstanden er til at overse. 400 km via Gedser - Rostock.
Skal vi være rigtigt dovne, kan vi flyve med Air Berlin T/R for 600 kroner per næse, hvilket er rigtigt billigt. Skal det være uden egne omkostninger må turen gå via Storebælt hvilket giver en køretur på omkring 800 km, og det er ikke lige til at overse.
Et ekstra alternativ er toget, hvor transporttiden ligger på lige godt 6 timer via Storebælt og Hamburg - det kunne være et spændende alternativ.

Hvad skal man i Berlin?

Opleve det gamle Berlin fra før Muren faldt ved besøg på DDR Museet
Berlin Fernsehturm - Se Berlin fra oven fra det 207 meter høje tårn, hvor man på på en time kan komme 360 gr. rundt set fra den roterende restaurant
Hitlers bunker
Check Point Charlie
Oplevelser langs Muren
Det Jødiske Museum
Brandenburg Tor med Unter den LInden
Tiergarten
Museumsøen med Berliner Dom


Der er nok at vælge imellem og man skal passe på ikke at undervurdere afstandene. På forskellige hjemmesider neddrosles disse men der ER tale om en storby.
Byen der overraskede os med hensyn til størrelsen var Paris, som vi troede kunne klares til fods og derfor kom vi slet ikke de steder vi havde ønsket at se og det har vi lært af. Berlin har, som andre større byer et velfungerende metrosystem (S-Bahn), som skal benyttes optimalt.
 

12. maj 2010

Tallinn er nu endeligt kommet på plads. Klik på linket og læs det sidste nye.

07. marts 2010

Tallinn er nu kommet indenfor rækkevidde - efter en hel del korrespondance / samtaler med Scandic Hotel og Tallink, som sejler mellem Stockholm og Tallinn, ser knuden ud til at blive løst.

Hvorfor Scandic Hotel?
Scandic har et gæsteprogram, som udløser et mini cruise mellem de to hovedstæder.
Tallink kunne ikke helt få det til at passe ind i deres system, men problemet er løst ved et lettere pres på bureaukratiet.

Der er ved at gå hul på 2010, hvad gode oplevelser angår 

05. marts 2010

Så blev den ged barberet.
Valget er faldet på Mimosa, lejligheden er booket og det samme gælder flybilletterne, som bliver med SAS, der heldigvis viste sig at være billigst og det er nu en gang bedst at kunne flyve direkte T/R.

Vi glæder os allerede. . . . . . . . . . .

28. februar 2010

Se - denne gang var der ikke langt fra tanke til handling.

Vi har nu 2 lejligheder at vælge imellem:

  • Mimosa, som ligger tæt på både Markus Pladsen og Rialto broen og som bare er lys, lys, lys og har en mindre terrasse. Lejligheden ligger i fred for de meget besøgte områder med masser af turister. Den er forbavsende billig sammenlignet med den vi har boet i i Rom i 2008 og 2009. En billedserie fra stedet:

           

           


Find placeringen på kortet - Se efter Mimosa

  • Panoramic, som ligger i en lidt større afstand fra alt det hotte, men da Venedig ret beset ikke er at sammenligne med Rom, som vi har trasket fødderne flade i, så er det til at overse. Herfra og til Markuspladsen er der lige godt 1 km - det er ikke meget. Også her bliver vi forbavsede over prisen, til den glædelige side - vi taler om at ankomme en mandag og rejse derfra om torsdagen.

 

                         
 


Find placeringen på kortet - Se efter Panoramic

Rejsen til og fra bliver med fly, direkte. Som det ser ud her og nu bliver det en kombination mellem Air Berlin ud og Cimber/Sterling retur. Årsagen til at operere med 2 flyselskaber er at få de optimale afrejsetider fra hhv. København og Venedig. Der flyves til Marco Polo Airport, hvortil der er kun 8 km over land til Venedig.
Måske skal vi prøve en rigtigt spændende ting? Der findes en Airport transfer, hvor vi kan transporteres direkte fra lufthavnen til f.eks. Markuspladsen for overkommelige penge og det kunne da blive en helt fed oplevelse at "indtage" byen fra vandsiden i eget skiv, næsten.

Det er godt nok ikke "papa alfa lima alfa", men det vil ikke være så ringe en oplevelse

 28. februar 2010

Italien

Tankerne går også i retningen af Venedig, som vi besøgte en kort for snart mange år siden. Der skal lige bruges lidt tid i dag på at søge efter en lejlighed vi kan slå os ned i og en måde at blive transporteret på. Der er flere muligheder:

  • Fly som lander ved Venedig. Dog skal der en mellemlanding til og det er ikke vores livret

  • Fly til Verona / Milano og så leje en bil

  • Fly til Verona / Milano og så finde toget, da vi ret beset ikke har brug for en bil i Venedig

  • Trække vejret dybt og så selv køre de små 1700 km hver vej. Ikke specielt sandsynligt da 2 x 1700 en mange km for 3 nætters ophold, som vi stræber efter

  • Køre til Hamburg og lade biltoget køre os til Verona for så at køre de sidste ca. 100 km. En pebret løsning rent pengemæssigt.

Der er meget at tænke igennem, men det er svært vanedannende. . . . . .

20. februar 2010

Estland

Tankerne går nu også mod Tallinn, hovedstaden i Estland.

Klik her for nærmere oplysninger
 

Tallinn, Lyndanisse (til 1918: Reval) er hovedstad og største by i Estland. Byen har 404.005 indbyggere (2009) og ligger på den nordlige kyst af Estland, 80 km syd for Helsinki.

Byen blev i 1219 erobret af danskerne, der solgte den til Den tyske Orden i 1346. Tallinn var under svensk herredømme fra 1561 til 1720, hvor svenskerne tabte deres besiddelser i Baltikum under Den store nordiske krig til Rusland. Fra 1919 til den sovjetiske besættelse (efter 2. verdenskrig) var Tallinn hovedstad i Estland. I 1991, efter Estlands selvstændighed, blev Tallinn igen hovedstad.

08.01.2010

Her i januar, som jeg føler der er årets længste måned, går tankerne lidt frem mod mulige oplevelser / rejser i 2010.

2009 blev jo mere end rig på ture og oplevelser til her og der – det er bare at følge dette link for at få det hele med. 2009

At vi også havde besøg fra udlandet i 2009, og nogle gode oplevelser med de besøgende, var dejligt.

Der er allerede 2 prioriteter:

Norge

Tromsø i maj 2010, på det tidspunkt, hvor midnatssolen er en realitet. Det var helt fortryllende at sidde deroppe i maj 2009
 med åbent vindue mod fjeldene og følge solens sidste forsøg på at komme i havet, inden den skulle op igen. Virkeligt en oplevelse som sætter sig i sjælen

Forinden skal vi bestemt igen til Oles dejlige sommerhus ved Ebeltoft - huset med den smukkeste udsigt vi har oplevet på de kanter
- ikke langt fra hverken natur eller vores favorit by.

Oversigt:

Tromsø Sommerhus Mini Cruise Lejlighed - 4 dage    
Norge Ebeltoft Stockholm  - Tallinn Venedig    Der er en fantastisk hjemmeside, som tilbyder et væld af overnatningsmuligheder: http://www.romesweethome.com/about-us.asp

Provence?Da huset i Théoule (som vi med glæde har besøgt et antal gange) nu alene anvendes privat, ser vi os lidt omkring på de kanter – området på den sydfranske kyst er fuldt af spændende oplevelser. Venners, venner har en lejlighed i Monaco, som der er muligheder for at bebo i den uge, hvor der køres Formel 1 i de smalle gader, så det ville i så fald blive en oplevelse af de store.
Monaco Formel 1

Island?Det rykker stadigt – ikke så meget grundet at være ansat af Össur.hf, men oplevelsen for nogle år siden med de STORE natur og historie trækker. Tiden hjælper os med hensyn til den lave økonomi på Sagaøen, hvilket er skrækkeligt for alle de uskyldige islændinge, der blev revet med i kollapset, men det bør stadig have en tanke.

Danmark?Lucy og Pouls dejlige sommerhus ved Nørlev Strand – igen, igen?
Ja – lysten er der bestemt og vi må se hvad der sker. Sidst var vi ved at komme for sent til færgen tilbage, da det at sige farvel til dem begge var ved at løbe med tiden, så der var lidt ekstra tempo på bilen derfra og til Ebeltoft.

     

DFDS sejler forhåbentligt deres én dags tur i Øresund igen. De par gange vi har været med, har det været rigtigt gode oplevelser – ikke at forglemme – deres buffet, som er helt specielt indbydende.

Hvad der ellers kan dukker op af tanker og ideer skal blive spændende – vi mener selv at være ret gode til at være kreative i denne mørke tid.  

:-)

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 13. november 2010