Miniature af billedet Ebeltoft rådhus før restaureringen i 1906-09 Julen 2008 i Ebeltoft

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

28. december 2008

Julen 2008

Julen holdes i år i Niels’s dejlige sommerhus ved Øerne, Ebeltoft.

Lørdag 20. december 2008

Bilen blev pakket og der blev sagt god jul til vores gode naboer og så gik det mod Odden færgehavn. Vejrudsigten for specielt nordvest Jylland lyder på storm med vindstød i orkanstyrke, så vi overvejede kort at køre hele vejen over Fyn for at slippe for vippeturen, men udsigten til 4 timer i udrejsetrafikken før jul – det går sikkert nok med Mols Linien.


Lånt billede

Færgen kom i havn, præcis som altid og da vi sejlede ud fortalte kaptajnen at han ville sætte hastigheden ned fra de små 80 km/t til 70 km/t da der var stiv kuling og den kom ret fra siden. Vi mærkede sådan set ikke nogen forskel. Det vippede godt og grundigt og Lisbeth måtte lige en smut ud for sig selv – dog holdt hun maden i sig. Det er godt nok første gang jeg har oplevet så meget hopperi over Kattegat, de mange gange jeg har sejlet her, men i land kom vi og søsygen kom lidt på afstand.
Huset vi har lejet opfylder helt vores ønsker – her er en dejlig brændeovn, en vamepumpe, så opvarmningen bliver meget økonomisk. Ved indkøbet til weekenden i Føtex i Ebeltoft, var der biobrændsel til små penge.

Søndag 21. december 2008

Årets korteste dag – jubii – nu går det snart fremad igen

Dagen er en slags tilløb til de sidste indkøb til juleaften. Vi var i Føtex igen, men det blev et relativt kort besøg – for mange tanketomme mennesker, som står stille, spærrer, unger der skriger, irriterer eller kan det være mig?  Nej vel?

Vi skal se at få købt det der juletræ i morgen, så jeg ikke render ind i samme episode, som for mange år siden i hjembyen:

Da var forretningerne stadig åbne til 12.00 den 24. og vanen tro, var jeg ret sent på den. Jeg husker oplevelsen som følger og det er sjove minder:

Klokken 5 minutter i lukketid kom jeg til manden med juletræerne og valgte et pænt træ, som var prissat til kr. 100.
Da han skulle lukke kort efter, kom krejleren op i mig og jeg bød ned med den bemærkning om, at han jo ikke kunne sælge sine træer til fuld pris efter lukketid.
110 svarede manden.
 HVAD?
Jah - svarede sælgeren – prisen er nu 110 kroner, da jeg ikke har så mange tilbage og smilede
Jeg – Hør nu her – det er optrækkeri og den går bare ikke! ! !
120 svarede manden med et bredt smil og bemærkede at hele byen lukkede om 2 minutter og spurgte: ”Hvem tror du der har det værst, mig der kommer hjem med et ekstra træ eller dig der kommer hjem, helt uden”?
Hvem betalte 120 kroner for juletræet – med et lumsk grin om, at han med garanti heller aldrig ville glemme denne muntre episode.

Altså – den 22. december skal træet findes. ;-)

Mandag – 22. december 2008

Vi havde talt om at køre den til Den gamle By i Århus, men valgte i stedet at besøge Slettehage fyr endnu engang. Fyret ligger i det nederste ”dryp” på Djursland og der var en stormende kuling, så man kunne stå og læne sig mod vinden. Smukt vejr, med blå himmel, så der blev taget lidt billeder. Kursen blev sat til Rønde, men her var ingen juletræer at finde, så tilbage til Ebeltoft, hvor Brugsen havde mange træer at vælge imellem. Det samt lidt små indkøb kom i hus og træet blev udstyret med sin fod efter nogen trimning.

Det blev en dag med afslapning og det var helt fint.

Tirsdag – 23. december 2008

Nu kunne indkøbet til julen ikke udskydes længere og vi lavede en deling – jeg fik lov til at gå en tur i Ebeltofts gader (og fik lejlighed til at købe julegaven), finde en halogenpære til emhætten, få vasket bilen og rullede ud til sommerhuset på Mimosavej, hvor vi tidligere har boet. Kiggede lidt annoncer på huse i området – her ER altså rart på disse kanter. Alt dette mens Lisbeth måtte kæmpe med indkøbet som blev overstået og det var lige før vi skulle finde en trailer for at få bragt det hjem.
Overdrivelse fremmer som bekendt forståelsen.
;-)
Alt kom på plads inden sengetid – træet pyntet, bordet dækket, gåsen stegt og parteret, så det er til at overse, hvad der skal gøres i morgen inden gæsterne kommer.

Onsdag – 24. december 2008 - Juleaftensdag.

Som beskrevet er alt næsten klart. Maria, hendes mor Kirsten søsteren, Sara, Morten og Kristoffer kommer ved 2-tiden og bedstefar dukker sikkert op omkring samme tid.

Disneys juleshow løber over skærmen kl. 16.00 og SÅ er det jul.

Kl. 14.30 ankom der 2 biler med førstnævnte gæster og der blev det store rykind og fordeling af overnatningsplads i soveværelser og hems.
Bedstefar kom med sin store hun Hanibald en times tid senere. Han havde valgt at køre hjem til sig selv på et tidspunkt juleaften, når kræfterne slipper og naturligvis også af hensyn til hunden, som ikke må lukkes ind i det lejede hus.

Disney showet var den årlige og tilbagevendende tradition og hyggelig.

De 2 flæskestege kom i ovnen og var klare efter et par timer, hvide kartofler blev kogt og de brunede på panden sammen med den hjemmelavede rødkål og mens sovsen blev færdig, kom den parterede gås i ovnen og blev varmet godt igennem, så pludseligt var det hele færdigt og vi kom til bords. Som altid bliver vi mætte på ingen tid; risalamanden blev udsat til efter udpakningen af gaverne, så klokken blev vel omkring 11 inden mandlen blev fundet – af Sara.

Klokken blev et – halv to inden de sidste lamper blev slukket.

Torsdag 25. december 2008

Der blev sovet længe og det var aftalt at vi skulle spise en fornuftig brunch sammen, inden gæsterne pakkede bilerne og kørte hver til sit. Og den blev fornuftig og god, brunchen.
Som altid, bliver der meget stille ovenpå mange, fortættede timer sammen.
Vi fik ryddet lidt op og fik en lille en på øjet mens mørket faldt på – TV og radio spillede uden den store opmærksomhed.
Dejligt at vi kunne slappe af efter en del forberedelser og at alt klappede, endnu engang.
De der kender mig nok ved, at jeg elsker at planlægge og forsøge at være på forkant med det der kommer – det er en lille udfordring og glæde når det lykkes. At vi samtidig arbejder pokkers godt sammen om disse arrangementer er en glæde, men også en nødvendighed

Fredag 26. december 2008

I dag venter vi Peer og Gabi til eftermiddagskaffe.
Var længe om at komme lidt i omdrejninger og sådan skal det være.

Glasset til døren i brændeovnen var sodet noget til – spurgte Niels til råds og han anbefalede dette produkt, som lå i deres private gemmer. DET er nok det første middel jeg har oplevet, der legende let ordner sådan noget sod.
Effektivt.


Købes hos Føtex.

Vi skulle finde et sted at komme af med alt julepapiret. Det lykkedes. Aftalte med udlejer om at måtte efterlade juletræet på matriklen og så eller rulle lidt rundt under den høje blå himmel og en gåtur på stranden ved Ahl, hvor en plantør plantede skoven for 100 år siden. Utroligt smukt vejr, koldt, men godt.

Peer og Gabi er bare dejlige at være sammen med. De fortalte levende om deres jul i Tyskland, hvor de kom tilbage fra i går, og så orkede de at køre herud! I øvrigt anbefalede de meget Air Berlin, som de fløj fra Hamburg til Stuttgart, som Gabis familie bor i nærheden af

 

Hos Gabis familie i Tyskland har Peer fået indført en tradition han har fra tidligere ægteskab. Den 25. om morgenen skal der serveres franskbrød med smør, flæskesteg, som er stegt dage før, alene til dette morgenbord – ovenpå flæskestegen naturligvis rødkål og ikke et øje tørt. De havde slæbt en ½ gris med derned og da måltidet var ovre, var der ikke mange krummer tilbage.
Der er da heller ikke noget som en kold steg med svær, hjemmelavet rødkål og sydesalt fra Læsø – rigtig morgenmad? Ja, mener vi også.

Efter at de kørte kom der lidt gang i nedpakningen. Juletræet blev pelset, og skabe og skuffer pakket ned til turen hjemad i morgen lørdag – det er godt at få det gjort så der er minimalt i morgen tidlig, hvor færgen er ændret fra 10 til ni. Når vi er nået til enden på ferieperioden, så rykker det for at komme af sted.

Aftenen blev skyfri og ganske kold. Jeg satte kameraet på stativet, vende linsen lodret mod den sorte himmel med de blinkende stjerner, lang lukketid og det kom der dette ud af. Lige med det første troede jeg at jeg tilfældigvis fik billedet af "Karlsvognen", men nej.


Klik på billedet

Lidt billedmanipulation


Originalbillede


Billedet har fået justeret levels i Photoshop
Sjov effekt

Lørdag 27. december 2008

Vækkeren var sat til halv syv, men forfatteren var vågen og vi fik skuret det sidste af huset, så vi kunne aflevere det i den stand, som vi modtog det.

Bilen rullede fra matriklen til den aftalte tid og der var lige lidt affald, som der skulle findes en beholder til og så til færgen.
Der var ikke mange med og da vi ville sejle videre med Rørvig-Hundested færgen, kunne vi komme forrest i køen.


Lånt billede

Om bord var der morgenbuffet så øjnene var ved at trille ud af hovederne. Her var godt nok alt:
Mørkt brød, diverse rundstykker, gulerodsbrød, røræg, bacon, brunchpølser, lun leverpostej, skimmelost, andre oste, rullepølse, skinke, diverse sunde jogurter med knas til, frugt, juice, mælk, kaffe, te – glemte jeg noget – sikkert, men vi gjorde vores bedste og sikke en ro der var, så de 3 kvarter overfarten varer blev hurtigt opbrugt.


Lånt billede

De ca. 25 km til Rørvig er altid en anelse stressende, da der ikke er meget tid at give af, men der var ikke noget problem.


Lånt billede

35 minutter sejltur til Hundested og så var resten af turen til at overse.

Den små Basse lå på sit tæppe i sofaen og gensynsglæden var endnu engang gensidig. En stor tak igen til vores kære naboer for at ville passe rovdyret i vores fravær.

 

Til eventuelt interesserede - huset kan bestemt anbefales - meget velholdt, lyst og med rigtig god plads. Se annonce for leje af huset her: EBELTOFT - NYT luksussommerhus 120 m2

En god og anden måde at holde jul på

*********************************************************************************

25. oktober 2008

Så faldt aftalen på plads med at leje et dejligt sommerhus i Ebeltoft, nærmere betegnet ved Øer Strand, lige syd for Ebeltoft.

Her skal julen 2008 holdes, hvor vi ankommer lørdag den 20.12. Heldigvis kan vi låne vores hus ud til  gode venner i julen, så det er beboet, mens vi er væk.   

Sommerhuset er nyopført, på 120 m2 og lækkert indrettet med det som vi kan ønske os af bekvemmeligheder. Komplet køkken, Spa, Sauna til at give varme efter traveture i julesneen, Dancook grill til at stege and eller flæskesteg i, radio/Tv - en god brændeovn til hygge og god varme og meget mere.

Her kommer en appetitvækker fra udlejer:

.

Naturligvis vil julesneen dale juledag og -aften og huset vil fra tidligt på dagen ose af hygge og af duften af julemad der tilberedes. Disney show i TV om eftermiddagen er naturligvis et must.

Vi håber at alle vi ønsker at dele julen med, vil og kan komme: Mette, Cecilie, Carsten, Maria, Kristoffer, Morten, Kirsten, Bedstefar, Gabi, Peer og Christian.
Kommer alle er der alligevel god plads og overnatningsmuligheder for dem, der komme langsvejs fra, så vi kan ikke ønske det bedre.

Det bliver dejligt igen at skulle arrangere en større jul efter nogle år, hvor vi har været ganske få.
Julen 2007 blev holdt i Ste. Maxime, Provence, hvor vi var alene og oplevede julen på en anden og spændende måde, selvom julesneen manglede.

Vi glæder os allerede meget.

;-)

 

    Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 28. december 2008