Fregatten Jylland

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 

10. februar 2008

I september 2007 havde vi lejet et sommerhus i Ebeltoft og det var et rigtigt dejligt hus og udgangspunkt for gode oplevelser i omegnen.

Fregatten Jylland var og er et besøg værd med så meget historie. Ved besøget var der rundvisning af Lars Hastrup, som imponerede med sin viden om fregattens historie og hans levende fortællerevne.
Efter den store rundvisning på skibet kom vi til kaptajnens salon, hvor han oplæste en beretning op af en Københavnsk Sømands Beretning om Slaget ved Helgoland 9. maj 1864.
Det blev fortalt SÅ levende, at det er utroligt, at oplevelsen og fortællingen ikke tidligere har været lagt ud her på siden.


Her står Lars ved skruen på "Jylland".
;-)

Vi tog begge en serie billeder og lagde dem ind i PhotoStory programmet, som vi sendte til Lars og han reflekterede med følgende:


Hold musen i nederste højre hjørnet af billedet og klik på ikonet  der dukker op: "Udvid til almindelig størrelse"

Sikke et dejligt brev at få igen og alene det at han medsendte et par nyslåede mønter var flot og disse gemmes naturligvis og skal aldrig bruges.

Sømand Christians beretning kommer her:

     
 

Hold musen i nederste højre hjørnet af billedet og klik på ikonet  der dukker op: "Udvid til almindelig størrelse"


 


Her sidder den formidable fortæller Lars, som oplæste Christians brev så levende

Det var en stor oplevelse og når I er på vej til eller fra Mols Linien, så und Jer at stoppe op for at tage del i historiens vingesus.

Billedserie fra besøget

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 10. februar 2008