Sensommerferie ved Ebeltoft

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

15. september 2007

8.09.2007 - lørdag
Vi ankom her til huset i dag ved 14.30 tiden og blev modtaget i dejligt solskin, så vi her i eftermiddag sidder i rigtigt sommertøj og nyder det. Det blæser en del, men her er masser af udendørs plads til at finde læ. Udsigten til vandet (Ebeltoft Vig) ses mellem 2 andre huse og her i blæsevejret farer windsurferne frem og tilbage.

Bemærk – brug ikke penge på Mols Liniens buffet, som vi ville forkæle os lidt med. Det er bare spild af god mammon.

Huset er dejlig og vi har indrettet os og er ved at lægge planer for de kommende dage. Poolrummet vender direkte mod solen og er VARMT og hvad kan vi ønske mere. Spa og sauna, bliver fornøjeligt at prøve, specielt hvis vejret ikke arter sig – ellers vil vi være meget ude omkring.

Billeder fra lørdag

9.09.2007 - søndag
Sikke en smuk morgen at vågne op til. Klar himmel og vindstille. Mere kunne vi ikke ønske os. Vi tænker på at smutte ind til byen og gå en tur derinde, køre ud til Kalø Slotsruin, hvor jeg ikke har været siden i 60’erne og herfra ud til Todbjerg Kirkegård og besøge Tove og Ivans grav.
Vi MÅ være tilbage inden kl. 14.00 da Formel 1 sæsonen begynder at stramme til og vores favoritter ligger til 1. og 2. pladser i startpositionen med de røde – næsten – i hælene.
Et er planlægning – noget andet at holde sig til disse og det skal man ikke nødvendigvis og slet ikke, når der ferie.
Ebeltoft kl. halv ti en søndag morgen med blå himmel kan anbefales. Det er godt for sjælen; fred og dejligt uden at mange andre er kommet udendørs. De små, krogede gader med de gamle, lave huse er så hyggelige at vandre rundt i. Morgenen emmede af søndag, bageren havde sine kunder, manden sad bag vinduet og fik sin morgenkaffe med avisen. En sød kone var ved at lægge sidste hånd på opfriskningen af bindingsværket og havde tid til en lille sludder. En anden var ved at ordne sit bed og bandede pludseligt stygt, da hun stak sig på nogle torne. Også her var der tid til en lille snak. Naboer mødtes og fik en snak.

Efter dette skulle vi have været ude på Kalø Slotsruin, men bilen ville noget andet og satte kursen mod Slettehage, som er det sydligste punkt på Djursland – ”næsedryppet”. Her kom et stort containerskib brusende forbi og ellers var der en utrolig fred dernede. Stik mod syd kigger man ned til Samsø og mod vest ligger Århus.

Da tiden begyndte at løbe, blev Kalø blev droppet i dag.
På vejen mod Odden Færgehavn i går, passerede vi nok 5 boder, hvor der ved vejkanten blev solgt røgede ål, men bilen ville ikke bremse. I dag, da vi begyndte at køre tilbage til Ebeltoft kom vi forbi Mols Røgeri og her blev der bremset og ålen kom med i bagagerummet.
Når Formel 1 starter står frokosten på røget ål med røræg, røget laks med purløg, en rullepølsemad med løgringe.
For os vandt de rette – solen skinner og vi flytter udenfor – eller hopper i poolen eller? ;-)

En lang gåtur langs stranden, naturligvis
Lisbeth havde lagt sit dyrebare Nikon D40 på et ustabilt sted og det røg på gulvet; heldet var virkeligt ude – det knuste glas var kun UV filteret som er til at overkomme at erstatte. Puha.

Søndagsbilleder

10. 09. 2007, mandag
Her er virkeligt rart – stille, lyst og fredfyldt, selvom vi ligger meget tæt på Strandvejen.
Som forventet – en regnvåd mandag morgen, men det klarer op til sol omkring middag. Begge bærbare er i gang med billeder, dagbog, søgen på huspriser i Ebeltoft (for sjov). Turen gik til Århus til Japan Foto i Bruunsgade for at få fat i et nyt UV filter. Her er der tid til en professionel snak om bl.a. Canon S5, som er anbefalet til Birgit. De der gutter i Japan Foto – de ved hvad de taler om. Vi smuttede også forbi Mortens domicil på Søren Frichs Vej i Århus – ”heldigvis” var han ikke hjemme, da han arbejder med at lave strøm til et nyt diskotek og har lagt tilbud på endnu et, som han håber går igennem. God start på hans nye virksomhed.
Turen tilbage gik ad de små veje, gennem Rønde, Vrinners, Knebel, Fuglsø til Kystvejen ved Mols Kroen og ad denne tilbage til Ebeltoft.
Vejret har været lidt til og fra med en del regn, så det er mest blevet til en dag inde, med fuld glæde af svømmebassin og spa. Det er bare SÅ dejligt at holde varmen på denne måde.
DVD’er til aften med ”Livsens Ondskab” er god underholdning.

Billeder fra mandag

11. 09. 2007 – tirsdag.

Nu presser solen på igen – dejligt.
Turen i dag går til Ree Park - Ebeltoft Safari.

Her skal objektiverne bestå deres prøver. Her er mange dyrearter – lige fra geparder over hyæner, sortbjørne og mange flere. Falkonerscenen er bestemt et must at skulle opleve.
Objektiverne. Lisbeth brugte sit nye 18-200 mm og jeg mit gode 70 – 300 mm, så vi kunne komme tilpas tæt på motiverne.
Det blev nu mest til de sorte bjørne og ikke mindst Falkonerscenen, hvor der blev lavet et flot show af to søde og inspirerende piger. Der var opvisning af en afrikansk plettet hornugle, en amerikansk tårnfalk og ikke mindst en amerikansk havørn, som bare er STOR. Stor oplevelse og dejligt og uhøjtidelige informationer fra pigerne.
Herfra tilbage til Ebeltoft ad ”bagvejen” – modsat hvad navigatoren egentligt ville.

Tirsdag - billeder fra dagen

12. 09.2007 – Onsdag.

Tid til at få opdateret dagbog og billeder. Vejret trækker ikke så meget udendørs.
En pudsig oplevelse – et græsservicefirma parkerede udenfor og gik i gang med at slå de små tuer græs der er her blandt alt sandet. Ganske unødigt efter vores opfattelse, da der er mere sand end græs, men så fik han da den timeløn hjem.
Det begyndte at klare op og blæsten tog også lidt til.
Turen gik til Skandinavisk Dyrepark ved Kolind, hvor jeg nu har været hele tre gange. Det, der i dag trak mest, var det nye kæmpeanlæg for isbjørnene og det var virkeligt imponerende. Der var fodring mens vi var der og de gode dyrepassere var inspirerende til at underholde og fortælle. Ret spændende.


Ellers var vi i dag forbi Todbjerg Kirkegård med en buket til vores kære Tove og Ivan – det vi ikke nåede i søndags. Vemodig og med en tåre hilste vi på dem. Tænk – det er tre ½ år siden Ivan forlod denne verden og 4 ½ med Tove og de er bare stadig så lyslevende for os med deres dejlige hjertevarme og menneskekundskab. Vi savner Jer.
I morgen får vi besøg. Først kommer Morten om eftermiddagen i sin fine Mustang, som må prøves og senere støder Maria til fra jobbet i Randers. Det bliver godt nok hyggeligt at møde dem her, også.

13. 09. 2007 – Torsdag
Sov dejligt længe – solen er oppe på en klar himmel og vejrudsigten lover godt for dagen.
Turen gik til Kalø Slotsruin (billeder) som har ligget og ventet på os i flere århundreder. En gåtur på toppede brosten derud på ca. ½ km og så omkring derude og lade historien blæse lidt. Vejret var som ønsket og vi var vel derude i små 2 timer.


Herfra tilbage til Ebeltoft og Fregatten Jylland (billeder), hvor der var rundvisning kl. 13.00 med en blændende god rundviser, som levende fortalte om Fregattens historie og slaget ved Helgoland.


Da vi var mætte af indtryk, smuttede vi over til Glasmuseet (billeder), og heldigvis var glaspusteriet åbent og den søde glaspuster fortalte gladelig om deres virke og det viser sig at de skal fremstille et af de helt store fade på 50-60 cm diameter i morgen. Vi aftalte at være på pletten kl. 10, når de går i gang og hele processen vil tage ca. 1½ time, som vi er velkomne til at fotografere på kryds og tværs.
Spændende folk vi faldt i snak med.

Desværre må jeg undvære den imødesete tur i Mortens Ford Mustang, da hans tidsplan er faldet sammen, så de kommer begge i deres VW golf. Lidt ærgerligt, men sådan skulle det være. Vi havde en dejlig aften med en lang tur langs stranden og tilbage til en hyggelig middag, som sluttede omkring 22 da Maria har turnus job i sin lægeuddannelse på Randers Sygehus – det kræver at hun skal op ved 6 tiden og derfor må i seng før midnat.

14. 09. 2007 – Fredag

Dagen startede med at vi automatisk begyndte at bryde lidt op, pakke lidt, og signalerede vel lidt, at nu trækker hjemmet – vejret viste sig fra den virkeligt kedelige side med masser af regn og blæst, så de skønne dage med blå himmel var væk. At være indendørs og bare vente til lørdag morgen, som lejemålet gik til, var ikke så tiltrækkende.

Aftalen med Glaspusteriet aflyste vi, for nu skulle der pakkes færdigt og 3 ½ time efter at vi kørte fra udlejningsbureauet, hvor nøgle og papirer skulle afleveres, gik turen ned igennem Jylland, over Fyn og Broen og til sidst stoppede bilen på sin vante parkeringsplads og vi havde endnu engang en glad mis at komme hjem til. Utroligt som den holder sig tæt til os, når vi er hjemme igen. Udpakningen gik automatisk og indenfor en halv time, var vi HJEMME og det var godt og ekstra godt at have en forestående weekend her, inden vi starter jobbet igen mandag.  

Endnu en god oplevelse med masser af udendørs aktiviteter.

**************************************************************** 

24. juli 2007

Så er det bestemt - en uges ferie i ved Ebeltoft i sensommeren. Det er et rigtigt godt sted område at holde fri i. Naturparker, dyreparker, Mols Bjerge, Århus og Randers indenfor rækkevidde, besøge Maria og Morten eller få dem på besøg. Lørdag til lørdag og med Mols Linien næsten ved døren, er det dejligt nemet at komme til og fra.

Vores ønsker om behageligheder bliver vist opfyldt til fulde i dette hus, som ligger helt ud til Ebeltoft Vig med udsigt over vandet og så en god mulighed for at komme i vandet - udendørs eller indendørs. ;-)

Sidste efterår var vi på samme egn og oplevede den hyggelig Ebeltoft By med Fregatten Jylland, Glasmuseet og de små gader med brosten. Vi må håbe at sommeren har regnet færdig på det tidspunkt, så vi kan komme lidt tørskoede omkring, ellers er det bare med fornuftigt tøj og røjserne ud af skabet, så går det såmænd godt nok.

Ordrebekræftelsen er lige tikket ind i indbakken i Outlook, så nu fanger bordet, heldigvis.

Lidt billeder fra bureauets hjemmeside:

 

 

Set lidt fra oven ved den blå plet

Det bliver da vist helt rart?

 

    Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 15. september 2007