Sommer i Théoule 2008

 

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

01. juni 2007

Så kom den officielle sommer ifølge kalenderen. Og sikke nogle solskinsdage at se frem til. Høj, flot sol i tiden så langt DMI kan se frem.

2 til 6-døgnsudsigt

Når det nu skal være, at vi måtte aflyse ferien til Théoule, jamen så har vi det smukke danske vejr at glæde os over.

Da vi uventet har ferie i en uge med så smukt vejr i Danmark sætter naturligvis tanker i gang om at udforske vores eget land / Skåne og der er sådan set meget at tage fat på:

Dyrke solen i haven


En tur til Hven, midt i Øresund
Skåne
Møns Klint
Stevns Klint
Sejltur på Lyngby Sø, Bagsværd Sø, Furesøen og Vejlesø
En frokost i Nyhavn

Det er i sig selv fint at have så meget indenfor rækkevidde, når vi tænker over grunden til aflysningen af turen sydpå.

31. maj 2008

Mange tanker og mange planer kan ændres.
Desværre har vi måttet aflyse årets tur til Théoule grundet dødsfald i familien.

11. maj 2008

Nice Lufthavn, Virtuelt
Klik i højre, nederste hjørne for forskellige områder - når siden er åbnet.

Lufthavnens oversigtkort

WebCam fra lufthavnen

SAS lander ved Terminal T1, hvorfra der går en gratis shuttle bus til området for udlejningsbiler P7

04. februar 2008

Så er der reserveret transportmidler. Flybilletter hos SAS og leje af bil hos Sixt. SÅ er det på plads. ;-)

26. januar 2008

Planerne er ved at tage form. Da vi nu har kørt turen fra biltoget i Lörrach til vores opholdssteder i Provence et antal gange og der ikke er meget ny at byde på,  vælger vi at flyve til Nice og leje en bil og på den måde komme hurtigt og let fra Kastrup til Théoule. Dagene, hvor man kunne flyve T/ R for omkring 15 -1600 kroner er forbi. Lavprisselskabet Sterling pakker sine priser rigtigt godt ind så resultatet er, at det faktisk er billigere at flyve med SAS.
Se nedenstående regnestykke:

Transport Basispris Bagage Flysæde Færge Billeje Nice Benzin Total

SAS

2437

0

0

0

2300

1000

5737

Sterling

1968

50

130

 0

2300

1000

5778

Autotog

5800

 0

 0

880

 0

 0

6680

Der beregnes ikke udgift for benzin med autotoget, da bilen er en firmabil, så prisen for transport med toget er reelt ganske høj.

En meget stor fordel ved autotoget er, at bilen kan pakkes med alt det fornødne og der ikke skal tænkes på eventuel overvægt til flyselskabet, men til gengæld er det virkeligt dejligt, at lade sig transportere hurtigt.

Hvad ønsker vi at opleve denne gang?

 • Ud for Cannes ligger der et par øer, som vi også kan se fra huset i Théoule. Der går både fra Cannes derud og det skulle efter sigende være et rigtigt interessant sted at besøge.

  En runde golf på banen i Mandelieu.

  Besøge Sainte Maxime, hvor vi holdt julen i 2007

  Entrevaux - som ligger 65 km. fra Nice, er en lille befæstet by, hvor man kan opleve et ægte middelaldermiljø med vindebroer, snævre gyder, trappegader. Kirken er enestående. Stationen har et omfattende spornet, som nok er noget voldsomt for en mellemstation på en jernbane med 3-4 togpar dagligt
  . Vi kan vælge mellem at køre derop i bilen eller tage "kogletoget" fra Nice derop. Det såkaldte kogletog stammer fra gamle dage, hvor det var små damptog, der ind imellem kørte så langsomt, at man kunne stå af i farten og samle kogler - deraf navnet.

  En heldagstur til Aix en Provence.
  Aix ligger i hjertet af Provence. Byen er en gammel by med masser af caféer, restauranter og romanske monumenter, hvilket gør byen vældig charmerende.

  Nu MÅ vi derop - Gorges du Verdon. Det franske Grand Canyon. Vi var forbi for en del år siden, men da det var på hjemturen, var der ikke så meget tid til at se og opleve ordentligt.

  En ting skal vi slet ikke glemme - den dejlige sol og varme - allerede nu kan vi følge lidt med i den dejlige stemning, som f.eks. i Nice

20. oktober 2007

Ja - en gang til - det er bestemt og aftalt at vi endnu engang tager ned til det dejlige "smørhul" i Provence. Tak til Birgit for et utroligt flot tilbud. Vi glæder os allerede til at "indtage" huset og denne gang tættere på højsommeren, så vi får endnu mere glæde solen og varmen. Se en lille præsentation af huset og omegnen. Her

Klik på billedet af huset i øverste, venstre hjørne og kom direkte til udlejers hjemmeside.

Hvordan vi rejser er helt åbent - om det bliver biltog fra Hamburg til det nordlige Schweiz, fly fra Kastrup til Nice med en lejet bil derfra til huset eller endda at køre hele vejen dertil med god tid undervejs for at slippe for stress, specielt i trafikken i Tyskland - det har vi virkeligt god tid til at bestemme.

Det med biltoget er Ok, men vi har rejst på denne måde de sidste par år. Fly - her vil SAS / Snowflake blive prioriteret da Sterling er et fyord her i huset, da vi har haft fæle oplevelser med dem - aflyste eller meget forsinkede flyafgange.
Køre hele vejen frem og tilbage kunne tages op, da der kan bruges en god tid undervejs væk fra motorvejene og med oplevelser undervejs. Dejligt af have en god, lang tid til at beslutte det.

Links:

Biltog                               Et DB Autozug kører langs havet, i baggrunden ses en odde.


SAS                               

Air Berlin                   


Momondo                      


Hoteller Europa               

 

    Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 01. juni 2008