Markise

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 

08. april 2007

Det har gennem en del år været et ønske at få en markise til terrassen. Mette og Carsten fik en til deres nybyggede terrasse for et par år siden og nu kom turen her til matriklen. Morten hos Aug. Olsens Eftf., på Amager var behjælpelig med gode råd og resultatet blev en 5 meter bred sag, der kan rulles 3 meter ud, så nu kan vi kravle i skygge eller udnytte terrassen længere tid om aftenen når duggen falder og køligheden indtræffer. At den også giver læ ved regnvejr, så der stadig kan grilles, er en ekstra gevinst.

Markisen blev, efter råd fra flere, bestilt med motorbetjening og det er lidt sejt bare et trykke på fjernbetjeningen og rulle ud og ind. Gode nabo Anders, som ikke kan holde sig i ro i fritiden, var ikke sen til at få målt op og boret beslagene på plads. Da jeg ikke har et vaterpas, der er langt nok, fandt Anders på at anvende stigen mellem beslag 1 og 2 og dem i vater og så fortsætte mellem 2 og 3, og 3 og 4, så det hele passende. Så var det  "blot" at få løftet markisen på plads og fastgjort og slutte provisorisk strøm til. Jeg skal hilse at sige, at jeg syntes den var pokkers tung, men op kom den. Spændende var det at trykke på betjeningen - det virkede upåklageligt. Pigerne fik sig en god sludder mens arbejdet stod på, at bagefter vi en lille, kølig øl. Samme aften blev der grillet under markisen - hyggeligt og rart.

.

Senere skulle det afsluttende el-arbejde laves og Morten og Maria kom på besøg fra Århus i påsken. Morten, som er uddannet elektriker, havde taget sit grej med og sendt kabler m.m. over i forvejen. Vi ønskede samtidig at få e udendørs strømudtag. Der gik under en time og så var det på plads.

.

Et stort tak til Anders og Morten for deres effektive indsatser. Dem sættes der meget pris på.

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 10. april 2007