Bror John

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

UK version                            Deutscher Version

11. maj 2008

Der er nu lagt fliser på tankdækket, så terrassen tegner sig.

           

10. april 2008

Nu er projektet kommet så langt, at der er lavet en præsentation af hele ideen omkring vandforsyningen.

  • Det regner

  • Regnen løber ned i tagrenderne

  • Vandet fra tagrenderne ledes via 6 afløbsrør til to fælles rør, der føres ind i vandtanken og fylder denne op

  • En elektrisk pumpe, skal pumpe vandet op i en ny vandbeholder på 3000l, som står tilstrækkeligt højt til at give naturligt tryk på vandet ned til vandhanerne i huset. Her kan trykket efter behov yderligere forøges med en hydrofor pumpe.

  • Skulle behovet for yderligere opsamlingsplads opstå, kan den gamle tank (pool), der står ved siden af den nye 3000l tank, modtage 7000l vand.

  • Er det ikke ret enkelt?

Se præsentationen ved at klikke: HER

Hvad så?
Næsten ene mand om det - dog ikke at forglemme Sam, som har været hyret til at hjælpe med knoklearbejdet i de sidste par måneder. Godt gået!

Måske ser det en anelse rodet ud lige nu, og det skal den nærmeste tid tage højde for - det foreløbige må er nået med at få etableret vandtanken

05. april 2008

Nu er der kun småt tilbage i det lidt langvarige og anstrengende projekt. Der er nu støbt betondækken ovenpå alle pladerne, som dækker tanken og herefter står det på oprydning og den endelige færdiggørelse af terrassen. Det bliver spændende at se sommermøbler derude, når det endelige resultat er parat. Her er sidst modtagne billeder.

30. marts 2008

Vantanken er nu ved at blive overdækket. Den gamle pool er rengjort og skal fungere som buffertank fra den nye store tank, som er ved at blive overdækket, og de permanente plasttank, som er placeret højere op, for at have så meget fald, at der bliver et naturligt tryk. Her er de seneste billeder, modtaget i dag.

     

25. marts 2008

Her bor John


Klik på billedet

14. marts 2008

Nu er projektet kommet så langt at tanken er lukket og pudset op med hvidt cement indvendigt og bjælkerne, der skal bære det kommende gulv, er lagt. Der skal laves lidt finish der, hvor bjælkerne hviler på væggene.
Vandtanken på de 3.000 liter er placeret på sin blivende plads. Rør, der skal føre vandet fra tagrender ned i tanken er lagt, så alt skrider den rette vej.

Her er de seneste billeder:

1. marts 2008

Ny vandtank

Under perioden hvor byggeriet har stået på, har John hentet brugsvand var en plastic pool, som har stået på et højere niveau og dermed har der været et tilfredsstillende fald og dermed tryk på vandet. Vandet er kommet i en stor tankvogn, som med jævne mellemrum har fyldt poolen op.

Det har været en midlertidig løsning under byggeriet af huset.

Under det heftige uvejr, som er beskrevet herunder, skred en del af grunden sammen, så der har været en del genopbygning og løsningen på opbevaringen af vand er ved at tage form.
Foran huset, hvor grunden falder, er der ved at blive støbt et stort bassin til opsamling af regnvand (jo det regner også på de kanter ind imellem). Ideen er at overdække tanken, så den samtidig kommer til at virke som en terrasse.

Samtidig er der placeret en stor tank (3.000 l) på den øverste del af grunden og meningen er at pumpe vandet fra den nederste vandtank op i den øverste og på den måde være selvforsynende med vand.

Det er godt nok noget af et projekt, som har stået på en rum tid og som det vil tage sin lille tid at færdiggøre. Heldigvis har John haft hjælp af Sam, som er søn af gode bekendte. Sam har i en tid har kunnet stille sin arbejdskraft til rådighed.
Her kommer lidt billeder fra projektet:

Placering af bjælker til dækning af terrassen - billeder herunder:

.

Det næste bliver at få slæbt de sidste bjælker ned, at få dem lagt op på overkanten og placeret rigtigt, så alle lerpladerne, som er basis for støbelaget på toppen, kommer til at ligge rigtig. Den længste bjælke er 4,70m, og vejer omkring 12o kg. Sejt.

Klik også på dette link og få et indtryk i et slideshow, som gerne skulle afvikles i Windows Media Player.

Det bliver spændende at se det færdige resultat.

14. Januar 2008

Lidt stemningsbilleder fra La Herradura, hvor John bor.

.

27. september 2007

I sidste uge, nærmere betegnet fredag d. 21 september 2007 kom bror John ud for en slem forskrækkelse hvor han bor, som er i La Herradura, på Solkysten i Spanien.

Han var i Almunecar – en by ca. 6 km fra hjembyen. Her begyndte det bare at styrte ned og stormen tog til. Indenfor utrolig kort tid var det hele kaos. Biler blev skyllet ud mod havet, den lille bro, hvor floden løber under i La Herradura kunne ikke stå for presset og kollapsede og værst – vejen op til hans hus holdt, så længe der var asfalt, men da asfalten sluttede, var hele det sidste stykke jordvej skyllet væk og var absolut ikke farbar. Billederne taler vel for sig selv? Selve asfaltvejen var indtil i går også spærret af nedskyllet sten og jord fra bjergsiderne.

John var heldigvis ikke hjemme, da det ville have været en vild frustrerende oplevelse at opleve – en situation der ikke var til at håndtere. Skylights blev slået i stykker af hagl på størrelse med golfbolde så regnen let kunne komme ind og skrænten bag huset skred ned på grunden og mudderet lagde sig over det hele og trængte også ind i selve huset.

4 timer tog det, så var det overstået. Utroligt at der kan anrettes så mange skader i så stort et område omfattende strækningen fra Marabella til Almeria – ca. 300 km.   
Klik på de enkelte billeder og få kommentarer med.

24. februar 2007 - Ny, brugt bil.

John har i mange år haft sin gode og trofaste Audi 100, som nu er ved at være for gammel og træt. Han har slået en rigtig god handel af med en god og nær ven, som har boet på kysten kysten i 30 år. Hendes mand er borte og hun ønsker at tilbringe sine sidste år i sit fødeland England og er ved at realisere sit bohave, bl.a. sin bil, som John har købt. Det er en Toyota Carina E 2,0, som skal afløse Audi den ældre og det sker i slutningen af april, så Audien må lige tage sig sammen den sidste tid. Her er lidt billeder af den gode Toyota. Fra pressen ved vi, at Toyota ligger i toppen med hensyn til kvalitet og sikkerhed, så valget er et godt valg.

Tillykke. ;-)

.


20.8.2006

John planlægger at købe en vindmølle i Canada som supplement til strømforsyningen

John flyttede til Spanien i 1982. Han slog sig ned i den lille by La Herradura, som ligger ved vandet, ca. 70 km øst for Malaga. Afstanden fra Hillerød er godt 3.100 km i bil, via Mulhause, Lyon, Barcelona, Alicante, Murcia og Granada, når man primært vælger at køre på motorveje.

I mange år boede John i lejede huse men fik muligheden for at få sit eget for ca. 3 år siden. Gode, engelske venner, havde en grund med en meget gammel, forfalden bygning, som ”blot” skulle gøres i stand – et projekt, som ville have taget lang tid, men som samtidig ville være en stor udfordring. For at have noget at bo i under renoveringen, købte han en mindre træhytte, som blev indrettet til soveværelse, stue, kontor m.m.. Køkkenet blev opført i en lille sidebygning og toilettet blev et campingtoilet, som stod udendørs. Der er lunt på de kanter ;-)

Desværre kom myndighederne og meddelte, at de lige havde tænkt sig at bygge en ny motorvej, som tilfældigvis ville løbe lige henover det land, som var den kommende bolig, så projektet måtte opgives.

Til gengæld kom der en mulighed for at købe et eget stykke land på ca. 5000 m2, lidt tilbagetrukket i starten af bjergene. Der er en smuk udsigt over byen og vandet.

Grunden var en naturgrund og skulle planeres, så der var mulighed for at lægge et fundament. Dette skete bl.a. ved hjælp af en gummiged.

Tanken med træhytten bredte sig, så hytten samt to ekstra blev placeret på fundamentet med afstand til hinanden. Tanken var så, at forbinde hytterne med vægge i træ så alt tilsammen blev én stor, sammenhængende bygning, hvor der i hytte nr. et, er køkken og badeværelse, i hytte to,  soveværelse med kontor og hytte tre skal indrettes til fabrikation af støbte lys

Det åbne rum, som er mellem hytterne er lukket med tag og på gulvet er der lagt gulvvarme under fliserne, til de kølige tider.

Strøm kommer fra et anlæg med solceller (samt hjælp fra en generator når solen gemmer sig), gulvvarmen kommer fra et kommende solfangeranlæg og vandet opsamles fra ca. 125 m2 tag og ledes op i en 7.000 liter stor vandtank, som er placeret længere oppe på grunden, så der er tryk på vandet, når det skal ud gennem hanerne.

Arbejdet har stået på de sidste 2 år og det er imponerende at én mand har fået dette op at stå uden megen hjælp fra andre.  

Klik på billederne for at forstørre dem

 

Pille, som holder loiftet Nyt køkken med bardisk Bino fryser

Temperatur i Malaga lige nu

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 11. maj 2008