Provence maj 2014

28. august 2014

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 


28.08.2014

En lidt sen fortælling, men bedre sent.......

 

Turen gik til Nice fra 17.5.2014 til 24.5.2014

 Lørdag 17. maj

Op kl. 3 og nusse færdig til at køre hjemmefra senest 5.45. Det blev lidt før og rart med rutiner, hvor Lisbeth sættes af med bagagen ved terminalen vi skulle flyve fra med SAS. Ny rutine for drop- af bagage. Men henter sin stregkodestrimmel i automaten og dropper uden hjælp af personale. Smidigt og hurtigt.

Vi smuttede også igennem Express Security, så alt gled let og ubesværet.

 

Flyet, SK793, letter til tiden og ETA er her kl. 8.15 mens vi nærmer os Alperne vest om Basel:

9.15, som er efter planen. Der skulle være let solskin ved landing og så skal vi blot hente udlejningsbilen og suse op til den lejede bolig. Altid spændende når vi skal flytte ind et nyt sted.

Ved anlæg til landingen satte cockpittet pludseligt fuld kraft på motorer og afbrød landing, da der lå en større fugl på landingsbanen. Den var ramt af flyet der landede før os. En ny rundtur over vandet og så ned igen, stille og fredeligt.

 

 

 

 

 

Vi blev hjerteligt modtaget af Marianne, som er fransk gift og blev indrettet med en flot udsigt over mod den gamle by St. Paul de Vence. Herefter en lille orienteringsrunde i den lejede Opel Astra og til lidt dejlig sol på terrassen i de begyndende aftentimer. Også til lidt tidlig sengetid efter en lang dag, da vi ville af sted til en større køretur. Det blev også til et par aftenbilleder over mod St. Paul.

 

Søndag

Op ad Napoleonsruten mod Digne /  Grenoble og til Entrevaux, Castellane, Cotignac og siden ned mod kysten igen og langs den gennem Frejus / St. Raphael hvor GPS’ var slået fra og rulle gennem de to

byer til kystvejen nærmede sig mod Cannes. Den rigtige retning.

Vi havde et lille problem og det hed søndag og indkøb.

I Danmark er alt åbent søndag, men ikke her. Burde vi have vidst. Vi købte ind lørdag eftermiddag for at dække maden til mandag morgen.

Selvom vi passerede minimarkeder undervejs var det ikke til at få hold på bilen, så den store satsning blev Géant supermarked – som havde lukket. I Mandelieu lå der en lille biks, som mest reklamerede for grøntsager og sprut – de havde smør, brød, cola og vand og vi ”vandt” kapløbet, men lærte lektien. Lukket er lukket og så kør aldrig forbi et sted der er nok så lille uden at stoppe.

 

Mandag

Overskyet og jeg synes der er små koldt. Blev til en lille tur op til Vence og ned til Mandelieu – måtte have en ny holder til iPhone med TomTom GPS. Den medbragte store GPS er for ustabil / gammel og kan ikke opdateres, og sendte os specielt i søndags ud på ensporede bjergveje fra Castellane og det var en lille udfordring – ikke grundet min højdeskræk som jeg tror heldigvis er forsvundet, men skarpe hjørner rundt om bjergkanter med tanke på at fransk kørselsmønster, som ligner selvmord gjorde den gode Astra langsom til at runde hjørner.  GPS stadig sendte os her og der fik os til at tænde for GPS i iPhone og her gik det som en leg.

Den anskaffede holder passer til at sætte iPad i bilruden og så skal det nok gå. En investering på godt 4 € er småting mod tanken på at købe en ny GPS. Hvordan vi tidligere har navigeret rundt i samme områder med diverse landkort er lidt af en gåde – uden efterfølgende at blive skilt, selvom det holdt hårdt når vi havde to meninger om at læse et kort. He, he.

 

 

Tirsdag

Relativt tidligt oppe for at komme til Gourdon, som er en lille bjerglandsby højt oppe. Vejret kunne have været bedre – dog uden regn m.m., men solen var savnet. Lidt underligt at besøge et sted med de bedste minder og så traske rundt og sige – hvad er det lige der gør byen speciel. Jo – solen og mennesker manglede, da vi åbenbart var for tidligt ude. Vi skal lære ikke at sammenligne med f.eks. Rom og Vatikanet, hvor det er et must at være tidligt på stikkerne, for ikke at blive totalt væltet at en mio. andre, som ønsker at besøge kirken m.m.

Fra Gourdon ned til Hallerne / Fødevarer i Cagnes sur Mer. Det holdt lidt hårdt med at finde hallen, men det gik. Måske var forventninger skruet noget i vejret sammenholdt med at mange af de handlende var ved at pakke ned ½ time før lukketid. De åbner 9.30 og lukker 13.00. Lidt uforståeligt set med en handlers øjne. 13.00 er midt på dagen, men sådan er det bestemt.

Herfra ned til vandet, som er turkisblåt og utroligt smukt og solen holdt sig ikke tilbage. Smuk strandvej, seriøs trafik, men målet herfra var Sct. Paul de Vence – en lille by vi deler postadresse med og har udsigt til fra terrassen..

Dejligt gensyn og nu var turisterne kommet frem i varmen. Alle sprog, oftest amerikansk bortset fra de lokale. Specielt en US frue, som virkeligt har fået sin portion burgers for life synes de biler var så SØDE. ”Think about if WE should have such cute small cars”, underholdt hun gemalen med. Han svarede vist ikke.

Var jeg ikke på ferie og en anelse uhøflig ville det være lidt på plads og meddele konen om hvor meget US udleder af forurening med deres 8 bens biler, som sluger en masse forurenende benzin – men nej. Vi skal jo ikke politisere hvor det ikke giver mening.

Tilbage til huset via LeClerc for at købe lidt af de dejlige pølser de sælger – blot som snacks og hyg på terrassen i solen.

I aften står den på gode bøffer, pebersauce, bagekartofler og et glas vin mens solen sænker sig over St. Paul by.

 

Onsdag

I dag er der dømt terrasse. Grillet kylling til frokost og bøffer igen til aften. Det er ret svært at gå med siden til slagterafdelingen hos E. Leclerc (stort supermarked med alt). J

Lidt på PC – mails og svar til kunder / forhandler Embreis

Jeg kan bare ikke koble 100 % af og sådan har det været siden vi kunne være on-line og har intet imod det.

Dejlig aften

 

Torsdag

Tidligt op – relativt – for at nå ind til Monaco til den første træning til Formel 1 kl. 10.

Ikke så meget trafik som der var forventet, så der var god tid. Vejret Ok uden af solen brændte for meget igennem.

Venner – jeg, som mange andre, har været negativ overfor de nye motorer og manglende potente lyd, men trækker mig lidt her, hvor vi var tæt på, der var der ingen tvivl om at en V6 inkl. turbo kunne aktivere min tinnitus, som eller har taget sig et hvil i nogle år.

God oplevelse der hvor man ikke rødmer ved at tage 9€ for en alm. Cola og en flaske vand – uden brus, men sådan er det i denne tid. Alt er hammer dyrt, og er det ikke Ok, så bliv væk derfra.

At vi ikke kunne drømme om at bestille en frokost der koster en månedsløn er for os indlysende, men det er et sjovt miljø at opleve.

På vejen tilbage hertil lå regnskyerne ude over bjergene og tro mig – regnen kom og vi måtte købe en smule ind. Der var langt fra bilen til indgangen af Casino supermarked når vandet slår op fra asfalten, men naturligvis gik det.

Tilbage fortsatte uvejret over en time, lyn, torden, lavtgående skyer og regn, regn.

Vi skal ikke satse på sol og udendørs resten af denne dag.

 

 

Fredag

Besøge Théoule sur Mer – vores bedste sted vi har boet over en række år.

Tanken er at køre turen derud langs kysten via Antibes, Cannes og til byen. Det blev dog motorvejen som bragte os de små 20 km til afkørslen. Ad de kendte veje ind til byen og lidt videre for at køre op ad den lille bjergvej vi har kørt på så mange gange.

 

Må lige ud til huset A2 og kigge over hustaget ud over Cannes bugten, som vi har nydt så mange gange fra husets terrasse. Vi kørte igennem byen i søndags uden stop- nostalgien trækker.

Det var bare et dejligt gensyn

Vejen tilbage skulle gå langs kysten, men det blev annulleret midt i Cannes, hvor der er den årlige filmfestival og det traditionelle trafiksammenbrud. Op og finde motorvejen A8 igen og tilbage, så vi forhåbentligt får de sidste solstråler med inden der skal pakkes ned til i morgen, hvor SAS har lovet at flyve os tilbage til Danmark.

At det endnu engang er utroligt hvor hurtigt en uge kan gå – det gode er at vi endnu engang har fået oplevelser med tilbage.

 

Lørdag.

Kørte fra huset relativt tidligt – bil skulle afleveres et sted og nøgler til den et andet sted, så vi fik lige travet lidt med kufferterne på slæb. Hvad gjorde man før der kom hjul under kufferter? Måske slæbte man ikke så meget med?

Husker det ikke.

Flyet var en lille halv time forsinket grundet modvind på vej ned, men vinden var i ryggen nordover og vi landede lidt før den fastsatte tid.

Resten var rutine med at hente bilen på P-pladsen mens Lisbeth ventede på kufferter og det passer som regel med at vi mødes foran terminalen og sætter kursen mod hjemmet hvor små Basse modtog os som altid – stor gensynsglæde fra begge sider og sådan skal det være

 

Igen – tak for, at vi kan rejse og opleve sammen

 

 

 

 

 

 

 

 

Siden Provence opholdet har vi været i Danmark og nydt det fantastiske sommervejr med masser af dejlig varme, solstråler og yderst lidt dårligt vejr - landbruget er jo ikke så begejstret for et varmt forår og en varm sommer - allerede medio juli kørte de første majetærskere ud på markerne. Vi har nydt det og nyder det stadig.

*******************************************************

11.03.2014

Er der noget bedre end se frem til sol og varme i Provence selvom vi ikke skal klage her i landet - i går, 10. marts kom temperaturen op på 18 grader.
Utroligt dejligt.

:o))

Den lange januar måned er skabt til drømme og planer for det kommende år.

Heldigvis har januar sluppet taget i os og vi er nu kommet ind i februar.

Vi har forleden trykket på ENTER for at booke en dejlig lejlighed i byen St. Paul de Vence, 10 km fra Middelhavet,
beliggende på vej op i bjergene nord for kysten. Forsommeren 2014.

SAS viser sig igen at være billigst trods Norwegian' løfter om billige priser, men når man tillægger deres forskellige gebyrer for bagage og
reservering af siddepladser, falder de igennem. Da vi skal være væk i 8 dage, kan vi ikke blot tage af sted med håndbagage.

sas_logo_100x100

Byen er en lille perle og trods mange turister i højsæsonen er det utroligt dejligt. Huset med lejligheden ligger en lille km fra selve byen, hvilket
i sig selv er en stor fordel. 

Kig på byen her ved at klikke på denne linje

For at komme rundt lejede vi en lille, økonomisk Ford Fiesta, så dette er på plads.

Lidt billeder fra lejligheden m.m.

Vi glæder os allerede til at gense ikke bare denne by, men mange af de steder vi har beboet igennem
snart mange år - måske er vi heldige at kunne snuse lidt til Formel 1 i Monaco?

Steder der allerede er prioriteret - med gensynets glæde:
Théoule sur Mer, Gourdon, Biot, Entrecasteaux, Kogletoget, Flayosc, Bagnols en Forét
m.fl.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Selve sommeren bliver formodentligt herhjemme, men det er endnu ikke helt på plads.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Til efteråret går tankerne til en nyopført sommerhus nord for Juelsminde mod Horsens. Ole' dejlige hus i Ebeltoft, hvor vi har været nogle gange, hopper vi
over i år, men kommer helt sikkert tilbage på et senere tidspunkt.

Huset vi har kig på ligger 50 meter fra vandet og tankerne går på at tage derover efter august,
 når turist priserne begynder at blive mere til at have med at gøre

Lidt billeder derfra:

Ikke så ringe og huslejen er forbavsende lav

Spændende og næsten ingen tvivl om, at vi må derover.
Efter turen til Provence i forsommeren med næsten sol garanti, tager vi chancen her i hjemlandet med mange oplevelser indenfor rækkevidde.

Vejle, Århus, Horsens, Ry, Himmelbjerget, måske Ebeltoft, Silkeborg, Gjern, Todbjerg

Ikke at forglemme at børnebørnene ikke er er langt derfra.

:o))

Det er dejligt at kigge ud på sneen og tænke på sommer og sol med oplevelser.

Eller?

 

 

    Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 28. august 2014