Wien, oktober 2013

                              
                                 28. oktober 2013:

 

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 


Rejsen gik til Wien fra 24.10 - 27.10.2013

En god oplevelse, som ret sandsynligt skal gentages.

Vi lettede torsdag formiddag lidt før tid med Austrian Airlines Airbus A 320. Måske en anelse slidt indtryk af flyets interiør, men prisen for billetter taget i betragtning, så ingen grund til klage.


Lisbeths sidepassager var af den ret kraftige type og typen, der bare breder sig, så hun måtte sidde lidt ukomfortabelt på turen, desværre..

Hos Budget Auto i Wien lufthavn fik vi udleveret en Fiat 500 L (L som Large) og sammenlignet med de almindelige Fiat 500 er der virkelig tale om Large.

At bilen var udstyret med en livlig dieselmotor og masser af bekvem udstyr gjorde køreoplevelsen til en fornøjelse.

Den medbragte GPS bragte os let til Veronikagasse 25, hvor udlejer Christian ventede os til en lille rundvisning i lejligheden, vi havde fundet frem til.

Dejligt, fredeligt sted på 4. etage med en lille terrasse og det der skulle til for at gøre opholdet godt.

Resten af dagen gik med at finde os lidt til rette i den nærmeste omegn og finde op og ned på nord og syd og lægge planer for de kommende dage, ud over dem vi havde med hjemmefra.

At jeg sad i sofaen med en bog, sidst på eftermiddagen, og faldt i søvn var for mig helt uvant. Husker ikke hvornår det sidst skete, men trætheden meldte sig, så det blev lige til en lille lur - så dejligt.


Lidt aftenhygge - planlægning

Vejret var lidt gråt, men lunt og ingen klage.

.............................................................................................................................................

Fredag morgen startede vi relativt tidligt og indstillede GPS' på byen Melk der ligger ca. 80 km vest for Wien. Her findes et gammelt kloster, som Lotte anbefalede os at besøge og det var et godt råd. Tak Lotte.
I fantasien er et kloster overskueligt, men dette var imponerende stort og gennemrenoveret for ikke så mange år siden.

En virkelig kulturperle der hjembragte mange billeder til senere nydelse

 

På You Tube er der en glimrende Video fra stedet.

Vejret var ret tåget på vejen derud, men tågen var lettet noget derude og selvom vi kunne have ønsket solskin, var tågen med til at give en dejlig stemning ved besøget.   

Tilbage til Wien og lidt rundt her og der bl.a. til Nasch Markt.

Der er en meget lang markedsgade med boder med alle fødevarer øjet og maven kan begære og ikke mindst mange små og lidt større spisesteder. Dejligt, levende sted, hvor man kan få uanede tider til at gå.

 

Wien er en dejlig by med moderat trafik og hvor det er en virkelig hjælp med vores GPS.

.......................................................................................................................................................................................................................

Lørdag havde vi talt om at komme tidligt til byen - vi havde nu sat liste over de steder vi ville se / opleve, men der var gået lidt feriestemning i det hele.

En god nats og morgens søvn og solen tittede mere og mere frem. En utrolig dejlig stemning i lys og varme. Svært at forklare med andet ord end:

"Lørdagsro"

Det ikke et ord fra ordbogen, men dækker følelsen. Der er ikke noget der haster.

Værd at huske på.....


 


Morgenbilleder taler måske lidt for sig selv..
 - smuk og stille morgen.
Ingen trafik, næsten som en søndag morgen

Første del af dagens oplevelse gik til

Kahlenberg,

 som en ligger 480 meter over havet i den nordlige del af Wien, er et smukt sted, naturligvis besøgt af mange mennesker, som de andre steder vi kom til.
En imponerende udsigt over byen - lidt afdæmpet grundet en let dis, men at være deroppe, 26. oktober i solskin, 20 gr. varme og let beklædning - rigtigt dejligt.


Min kære

Herfra på vejen til

 

Donau Turm.
Et tårn på 252 meters højde. Observationsplatform i 150 meters højde (hvem taler om de ca. 300 meter i Eiffel Tårnet) og ovenover platformen er der en roterende restaurant, som vi dog ikke besøgte. Deroppefra er der udsigt 360 grader rundt og rige muligheder for masser af fotos / video.

 Elevatoren op i tårnet har glas i loftet og viser turen op, som går med svimlende hastighed. 35 sekunder til platformen i 150 meters højde - Ok. :)

 Friske personer, uden frygt, kan også kaste sig ud en grænseoverskridende oplevelse fra tårnet:

Bungee Jump

Link:

Stadig en let dis, men smuk belysning

Til

Kunsthaus Wien

Spændende sted, som af Hundertwasser er indrettet til museum i en gammel fabriksbygning. Hundertwasserhaus er i virkeligheden et helt almindeligt hus med andelslejligheder, som man i sagens natur ikke kan komme ind og bese, men der er ellers nok at se på.Spanske Rideskole

Nu, lørdag eftermiddag viser det sig, at vi ikke er de eneste der har fundet på at besøge stedet. Jamen, så mange mennesker på samme sted var næsten for meget og ret synd.
Vi er helt enige om, at stedet skal have meget høj prioritet ved en senere lejlighed. Ikke bare for at se stedet og omgivelserne, men vi MÅ opleve hestedressuren i virkeligheden. Den smule vi så på videoskærme viser på imponerende vis hvad man kan få heste til at præstere, så det ser så legende og let ud. Fantastisk - og solen skinner. :o)

Link

Wien' Historiske del
Rideskolen ligger her og der var  ikke langt til mange af de smukke og imponerende bygninger

Når man er i Wien skal man da smage: Wienerschnitzel og den fandt vi i:

Ottakringer Landhaus

Link

Retten smagte dejligt - 2 stk. velstegte og møre schnitzler med gode, gammeldags kartoffelsalat til og et glas kold øl til den ene og et glas tør hvidvin til den anden. Vi kunne sidde udenfor i det dejlige vejr og nyde de rolige omgivelser - ingen stress eller jag.

En smuk og solrig dag med temperaturer på og omkring de 20 grader.

..............................................................................................

Søndag formiddag havde vi planlagt at komme tilbage til Den Spanske Rideskole, men det havde andre også bestemt, så uanset hvor meget vi prøvede, var det ikke til at finde en parkeringsplads. Rigtigt Øv, men der blev så lidt lejlighed til at rulle lidt rundt på må og få rundt i byen og få andre indtryk end de der er bestemt af turister og så komme til lufthavnen.

Først for at aflevere bilen til Budget og komme igennem hele det virak der hedder sikkerhedskontrol.

De mørklødede gutter der i 1972 fik gjort terroren til deres mission - hvad de har kostet verdenssamfundet i tid og omkostninger for at sikre alene flytransport - det er der vist ingen der kan regne sammen.

Det er svært at sende dem venlige tanker. Vi har / havde god tid, men det er stadig ufatteligt at opleve det apparat der er sat i værk for at sikre os grundet fanatisme.    

Bortset fra dette bøvs:

Det var vist en klog disposition at leje en bil - havde vi skullet med offentlige transportmidler, ville det har krævet mere tid og planlægning. Nu var det bare at plotte et nyt bestemmelsessted ind på GPS' og høre efter hvad stemmen beordrer.

En let verden.
:o)

De sidste billeder fra afrejse og undervejs
Ikke bedste kvalitet grundet redigering i iPhone - det skal man åbenbart ikke gøre. :)


Der er fri Internet overalt i lufthavnen i Wien og det virker.
Cph?
En service I følger efter i stedet for evindelige gebyrer? Har spurgt dem og er spændt på deres svar.
For os turister måske en luksus, men forretningsfolk er det en stor fordel.


Fly her og der


Jeg stoppede hos Össur i 2010 og har et praktisk og godt minde


Donau fra oven

Vi kom tilbage i aftes, mørke og regn, men en lille mis der byder velkommen, så er det bare dejligt.

Endnu engang er det lykkedes os at opleve meget på kort tid og få bekræftet rejseglæden og - det er altid godt også at komme hjem.

Tak.

 ********************************************************************************************************************************************


13. Oktober 2013

Det er blevet efterår og den officielle efterårsferie er startet, men heldigvis skal vi ikke ud i den massive ferietrafik, da efteråret strækker sig over 3 måneder fra september over oktober med november, så der er stadig en god bid tilbage af denne periode af året.

De muligheder for oplevelser i og omkring Wien (anført for neden på siden) er nu tilført links og her kommer et ekstra mål for oplevelser:

Stift Melk
Klik på link

Et stort, gammelt kloster, der ligger en lille times kørsel udenfor Wiens centrum og her er det godt at vi har lejet en bil, så vi let kan smutte derud.
Lotte i Randers anbefaler oplevelsen. Det er stort, men smukt med mange indtryk der venter. Klik på ovenstående link og læs om stedet på tysk eller andet sprog.

Det er godt vi opdagede at vi skal medbringe sengelinned og håndklæder, da vi havde regnet med at skulle rejse med let oppakning, men bedre at have opdaget det i tide og at vi havde besluttet at leje bilen, så vi ikke skal slæbe en ekstra kuffert med toge og busser.

Her er link til et glimrende web kamera med forskellige aktuelle oplysninger

Og mens jeg skriver her kl. 06.50 hygger Hans Otto Bisgaard om os i radioen med hans hygge-onkel-stemme og spille lige nu:

All Arround My Hat med Steeleyes Span.

Den trofaste kvinde der går omkring med et rødt bånd omkring sin hat da hendes elskede er langt væk men den strik - da han kommer tilbage, svigter hun ham.

Nøj - det er mange år siden deres toner og stemmer ramte mig.

...........................................................................

08. august 2013

Vi skal besøge Østrigs Hovedstad der strutter af kulturoplevelser.

Turen derned sker med Austrian Airlines og selve flyvetiden er 1 t 45 min., så det er til at overse.

Hvor skal vi bo?

Gennem udlejningssitet Wimdu fandt vi frem til en lejlighed der ligger centralt i Wien, på øverste etage med terrasse og meget væsentligt - en elevator.

Der er lidt billeder fra udlejers side:

Tagterrasse Lejlighed i Central Location - Veronikagasse, Wien

Tagterrasse Lejlighed i Central Location - Veronikagasse, Wien

Tagterrasse Lejlighed i Central Location - Veronikagasse, Wien

Tagterrasse Lejlighed i Central Location - Veronikagasse, Wien

Tagterrasse Lejlighed i Central Location - Veronikagasse, Wien

Tagterrasse Lejlighed i Central Location - Veronikagasse, Wien

Tagterrasse Lejlighed i Central Location - Veronikagasse, Wien

Tagterrasse Lejlighed i Central Location - Veronikagasse, Wien

Tagterrasse Lejlighed i Central Location - Veronikagasse, Wien

Tagterrasse Lejlighed i Central Location - Veronikagasse, Wien
Udsigten fra terrassen fejler ikke så meget.

Af erfaring fra andre byer er vi ikke gode til at finde ud af offentlige transportmidler og da flybilletterne er er utroligt billige har vi bestemt at leje en lille bil og med en GPS med i bagagen kan vi komme mange flere steder end normalt.

Det ser ikke så tosset ud og med en god portion optimisme får vi muligheder for at anvende terrassen - bare lidt lunt tøj med i bagagen.

Af erfaring fra andre byer er vi ikke gode til at finde ud af offentlige transportmidler og da flybilletterne er er utroligt billige har vi bestemt at leje en lille bil og med en GPS med i bagagen kan vi komme mange flere steder end normalt.


Måske sådan en sød lille fætter eller lignende.

Hvad er det så vi skal til Wien efter? Det er jo en gammel og historisk by, hvor floden Donau løber igennem. Byen fik mange bank under krigen men blev genopbygget så den kunne bibeholde sit historiske udseende

I tilfældig orden kan nævnes:

Sejltur på Donau - kan kombineres med spisning
Karlskirche
The Third Man Museum - Se filmen forinden
Den Spanske Rideskole
Stephansdom. Påbegyndt i 1137 - siden 1962 har kirken set ud som nu.
Riensenrad - Wiens Pariserhjul
Schloss Schönbrunn
Operahuset
Kejserpaladset (Hofburg)
Donauturm, med roterende restaurant ca. 150 meters højde
Link:
Markeder i Wien

Mere følger. . . . i toppen af siden

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 28. oktober 2013