Théoule, august 2009

                              
                                22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 

 

5. september 2009

21. august 2009 - Fredag

Turen er denne gang gået til Smørhullet i Théoule, Provence

Det er som at komme hjem – her er så dejligt at være. Fra vi ankommer til der er pakket ud og lagt på plads – det tager højst ½ time og så er der dømt ferie i en uge, næsten. Da det stadig er fredag og der var nogle løse ender jobmæssigt, er eftermiddagen hernede fredet til runde af. Sådan er det og vi lever med det, når det samtidigt er sjovt.

Dagen startede kl. 3 morgen og der var mørkt i DK – lidt regn, med en udendørs temperatur over 20 gr., så det var lidt lummert.

Lufthavnen var ikke så presset af rejsende som tidligere morgener i den senere tid, hvor rejser har været ferie / job og det var rart.
Transavia har en god vane med at komme af sted til tiden og ikke mindst lande til tiden eller endda før og det skete også i dag.

     
                            Morgen te er nødvendig

uren startede ad den nordlige startbane i Kastrup og flyet svingede ud over Øresund, så Falsterbo med kanalen stod tydeligt på morgenhimmelen. Herfra ned over Hamburg, Frankfurt A.M., Zürich, Milano og herfra skråt ned til nord for Nice for at lave et stort sving ud over vandet for herefter at lande i vest / østlig retning.

  

  
Indflyvning til Nice  og en lille søvnig medpassager

På klokkeslæt landede vi og var ”hjemme” i vante omgivelse i Lufthavnen i Nice, hvor solen skinnede og havde sat gang i termometeret. Den lejede bil viste 34 gr. på motorvejen, endda 36 gr. på et tidspunkt, så vi kunne ikke ønske mere, når vi nu rejste efter solen og varmen.  

Hurra for den der opfandt aircondition og for at vores værter har installeret anlægget her i huset. Det er luksus at trække sig ind fra en hed terrasse til køligere omgivelser.

Eftermiddagen var rig på aktiviteter på vandet i Cannes bugten og med det store objektiv kunne de trækkes lidt tættere på og der gik en lille smule paparazzi i skuddene. Der var også rige muligheder for at tage dejlige aftenbilleder, alt imens Radio Riviera spillede god musik. Det er bare en god kanal, som for os, der ikke behersker det franske sprog, er engelsksproget. Nyhedsudsendelserne kommer fra BBC. 106,5 på FM båndet.

Billeder fra eftermiddagen og aftenen

         

22. august – Lørdag

En stille morgen med nævnte radiokanal. Termometret viser allerede 26 gr. kl. 8. Solen er ved at runde hjørnet af nabohuset og har ramt terrassen så det tegner til en rigtig dejlig dag.

Solen varmer mere og mere i løbet af dagen. Vi har valgt at prioritere solen og total afslapning. Kort tur til Géant for indkøb til weekenden og ellers holder bilen stille. Bilen er en Citroen C4, diesel og jeg kan se mange økonomiske fordele ved at køre diesel, men der er en verden til forskel mellem benzin og dieselbiler. Det gælde bestemt denne, som må have en relativt lille maskine. Den er bare sløv, men ok – det er jo kun et transportmiddel, som opfylder sin mission.

   

23. august 2009 – Søndag

Natten har været meget varm – forsøgte at undlade AC og det hævnede sig. Det var rigtigt varm og varmen forstyrrede søvnen så meget, at vi først kom ret sent op, da sløvheden havde holdt sit indtog.

Termometret viste 29 gr. kl. 9.30 så der er igen lagt op til en lun dag.

Der er jo Formel 1 i Valencia i dag, så vi smuttede bare en kort tur til Cannes, hvor der sejles med turbåde til forskellige destinationer. Monaco, Nice, St. Tropez og Lérins-øerne i Cannes bugten. Ville lige checke hvor bådene sejler fra og hvornår.

I havnen ligger de riges legetøj – det ene fartøj større og vildere end det andet. En sort sag, som oser af €, $, Ffr. £ eller? Der skal mange af slagsen til at betale for sådan en båd. At ejeren med udsøgt humør har døbt skibet ”Low Profile” er lidt af en herlig underdrivelse.

  

  

  

Tilbage til huset for at se om Hamilton kan vinde sin 2. sejr i træk i denne sæson. Det er sjovt at have programmet til hjemmesiden med herned og kunne opdatere dagligt og i denne situation – opdatere resultatet fra dagens løb.

En forkølelse har ramt mig og det er ikke lige det rigtige tidspunkt. Lidt i vejen med megen hoste, grus i halsen og hvad det fører med sig. Forhåbentligt klinger det hurtigt ud.

Hamilton måtte nøjes med 2. Plads og har ingen chance for at vinde VM i år, men det er sjovt, som hans McLaren / Mercedes begynder at dominere. Det var Brawns bedre pitstopstrategier, som gav den endelige sejr til Barrichello.

24. august 2009 Mandag

Dagen er en historisk da i Frankrig. 24. August 1944 blev Frankrig befriet efter besættelsen af Tyskland under 2. Verdenskrig. Da de gode franskmænd vist nok er tæt på at være verdensmestre i fyrværkeri, så vi frem til en spændende aften. Vi troede oprindeligt at der var lokalt fyrværkeri her i Théoule, men en god mand på stranden kunne fortælle at det var negativt og at fyrværkeriet ville fyret af i vandet, uden for Cannes. Vi gik længere op ad tilkørselsvejen og havde en flot udsigt over byen. Kameraet var sat det store stativ, fast blænde og lukketid og til sidst med selvudløser. Det gav mange optagelser i de 3 kvarter det varede – ikke helt tilfreds, men det kan ikke laves om.

PhotoStory fra fyrværkeriet

25. August 2009 Tirsdag

Forkølelsen hærger – det er møjirriterende da hosten hærger ret meget og plager lunger og muskulaturen i brystkassen – ok – i dag skulle vi altså se at komme af sted.

Vejrudsigten lover begyndende regn fra i morgen + kraftige vinde, så over stok og sten til Gourdon, som alle burde besøge. På toppen af nowhere har man bygget en lille by, hvor det ville være så godt som umuligt for fjendtligtsindede i fortiden at komme for tæt på. Mange små gyder og gader og ikke så vildt turistet som f.eks. Saint Paul, længere nede mod kysten.

           


Vores kat har sin egen plads her i byen. ;)

Herfra bliv TomTom sat til at guide os ned til Monaco. Vi var i miniput staten for 2 år siden under Formel 1 løbet og det var en stor oplevelse. I dag var det en speciel oplevelse at køre ”banen” igennem, hvor der er kørsel i begge retninger og en fartbegrænsning på 50 km/t. Lidt utroligt at Formel-1 racerne kan komme på hastigheder tæt på 300 km/t. Ufatteligt, når vi går i gaderne og ser hvor lidt plads der er til afkørsler.

     

     

Orden skal der være i havnen og derfor sejler der en "støvsuger" rundt for at tage skidtet på overfladen.


Godt at komme hjem til boligen her i Théoule igen da hosten m.m. gjorde køreturen til en blandet oplevelse, hvilket var synd for Lisbeth.

25. August 2009 – Onsdag

Termometret viser 25 gr. til morgen, så det er ved lidt blive køligt?  J Den lovede regn er udeblevet til nu kl. 14 – der sejler større eller mindre skyer forbi, men her er stadig dejligt varmt.

Livet her på matriklen går sin vante gang – vi får slappet godt af med små smutture til lidt her og der – er det ikke tidligere nævnt, så det hyggeligt med liv i poolen til forskel for sen maj / tidlig juni ved vores tidligere besøg.

Lidt makro fotografering blev der tid til.

   

- og en enkelt brandhane

27. august 2009 – Torsdag

Kl. 7 er udendørs temperatur 24 gr.

Dagen bliver lidt i opbruddets tegn. De sidste indkøb og begyndende pakning af kufferter, da vi skal herfra kl. 7 i morgen tidlig. Transavia burde være klar til at lette kl. 10.05 med ankomst kl. 12.35, hvilket passer os helt fint, så vi får en hel weekend hjemme.

28. august 2009 – Fredag

Temperaturen var stabil - 24 gr. kl. 6. Tidligt oppe for at være klare med det sidste inden kørsel mod lufthavnen i Nice. Flyveturen tilbage gik helt efter bogen og Transavia viser sig igen fra sin bedste side med præcis afgang og endda at lande 20 minutter før planlagt ankomst.
Bilen holdt på P17 og vi var hjemme midt på eftermiddagen, hvor vi blev budt velkommen tilbage af de gode naboer. Alle tre matriklers beboere samledes omkring havebordet for en hyggesnak over en kold pils.

Vi må endnu engang glæde os over gode dage under sydens sol.

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 05. september 2009