Ankerhus i Vendsyssel

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 

 

Lørdag 30.maj 2009

Vækkeren larmede kl. 5 og bilen rullede fra matriklen kl. 7 med kursen sat mod Mols Linien. Her startede ferien med et godt morgenmåltid med alt hvad øjet og maven kunne begære. Sejladsen gik glat med meget få bølger og i smukt sommervejr.


Fra Ebeltoft til
SuperBest i Hjørring var der en køretur på 2 timer. Her fik vi handlet ind og sendt en SMS til Lucy om at vi var tæt på deres hus og kvart i et mødtes vi med knus og smil. Poul var med og det var godt også at få hilst på ham. Det er ejerne af huset.

Det er utroligt dejligt at være tilbage igen.

Se link til siden, hvor huset udlejes kommer hurtigt

APRILVEJ
Link til udlejers informationer


Der er jo en lille forklaring på, hvorfor huset hedder "Ankerhus"

 

 

Huset er stadig så færdigt og velholdt, lyst med spændende vinkler på vægge og lofter.

         

Da Lisbeth desværre er ramt af lungebetændelse, var aktiviteterne få. Den bedste oplevelse var nok at lægge sig ud i solen med fuglene som nærmeste naboer og lytte til deres energiske kvidren.

Lyset her i Vendsyssel er ”højt”. Lidt svært at forklare, men først omkring kl. 24 kunne vi sige, at det nu var mørkt, selvom det ikke passede helt. Kan vi ønske mere?

Søndag 31. maj 2009

Dagens aktiviteter har været nedprioriteret til fordel for solen og det dejlige vejr primært grundet Lisbeths lungebetændelse, som udvikler sig i positiv retning, så forhåbentligt lysner det for alvor i morgen. En lille tur til Hirtshals og gennem fiskerlejet Lønstrup og så tilbage. Suk – det er godt at være her. Vi smutter ganske sikkert ned til stranden, hvor der kun er små bølger der ruller ind.

Vores smuttur til stranden blev lidt af en farce. Der lå en større pyt vand på stranden og Lisbeth mente det virkelig bare var en pyt.

Ja - Goddaw. . . .

Midt i ”pytten” var der en fordybning på ca. ½ meter og plask lå hun på maven, med kameraet rakt op i luften. Jeg, redningsmanden gentog samme stunt også udstyret med kamera. Resultatet var en venlig herre rakte ud og reddede begge kameraer ind på tør grund og vi kunne slukørede kravle i land og luske hjem, plaskvåde. Dog blev der lige taget et par billeder.

Så kunne vi lære det.

Nå, det blev trods alt til et par billeder fra stranden

Mandag 01. juni 2009, (2. pinsedag)

Endnu en smuk morgen.
Helbredet er stadig så som så, så det er blevet til en lille rulletur gennem Lønstrup til Mårup Kirke, som er pillet ned grundet nedstyrtningsfare. Væggene er delvist bygget op igen, så man kan få indtryk af den lille kirkes indretning

Herfra til Løkken, primært for at få lidt mad til fadeburet


Er DET tiden for at rette antennen ind?

I morgen er projektet en tur til Læsø og vi håber Lisbeths helbred klarer at vi kommer af sted.
Læsø Saltsyderi er i fokus og vi har bestilt en sælsafari - en sejltur til et rev, hvor der er en flok sæler og her kommer der sikkert lidt forskellige objektiver i brug.

Læsø er også berømt for sine jomfruhummere og det vil være et hit at få en flok med tilbage og nyde dem på terrassen til aften med et koldt glas hvidvin.

DMI har lovet sol, så vi håber det bliver en god oplevelse. At færgeafgangen fra Frederikshavn er kl. 07.50 og en indcheckning 20 minutter før betyder, at vi skal rimeligt tidligt op. Køreturen herfra gennem Hjørring, Sindal og Tolne Bakker tager ca. 1 time.

Tirsdag 02. juni 2009

Solen var lidt med os og turen til Læsø var en dejlig sejlads med næsten fladt vand.
Turen - sælsafari - er vist kun for de som ynder at betragte sælerne i kikkerter og nyde at se hovederne stikke op af vandet. For os fotografer var det lidt en hmm oplevelse. Selv med 300 mm brændvidde, var det svært at få dem i fornuftigt fokus. Vores forventninger var tydeligt sat for højt. Skibet var godt og skipperen fortalte livligt før, under turen og på tilbagevejen.

   

Saltsyderiet var igen en oplevelse - flere muligheder for sjove / spændende billeder og en fortæller der kunne virkeliggøre Læsøs historie med fokus på saltsyderi, hvor øen for længe siden næsten blev omdannet til en ørken, da alt træ blev fældet og brugt som brændsel til sydepanderne.

 

 


Morten fortalte levende og saltsyderiets historie

De ønskede jomfruhummere blev til halerne af samme og det gør intet. Krop og kløer indeholder intet spiseligt for os. En god pose blev fyldt med is og atter is, så vi kunne transportere dem hjem, koge dem og spise dem med små, nye kartofler, dild og - ja - et drys af Læsø Salt med smør indeholdende Læsø Salt. Fanatikere - slet ikke. :)

Sejlturen tilbage blev ellers lidt af en vippetur, da det var blæst temmelig meget op i løbet af dagen. Bølgerne kom fra nordvest, som var vores kurs, så der blev stampet en del pæle og ind imellem slog vandet så meget op, at vinduerne i restauranten lignede gammeldags vinduer i osteforretninger.

Igen i aften var vi heldige med en smuk solnedgang - dem kan vi ikke få nok af.

Nu og her er klokken 22.30 og planen for i morgen er at opleve falkene i Ørnereservatet og en tur op til det nordligste Danmark - Grenen. Mon ikke vi også smutter forbi Slagter Munck i Skagen by og ser om de har lækkerier, som vi ikke kan lade være? I 2007, marts, havde de gule ærter med tilbehør og det var godt til en kold vinterdag i sommerhuset i Grønhøj.

Onsdag 03. juni 2009   

Optimistiske er vi - havde satset på at helbredet havde bedret sig, men desværre er hosten taget til igen, så Skagen blev ofret på den konto. Vi kom til Ørnereservatet til en times flot opvisning af, hvad falkonerer kan med deres falke (vandre, og jagt), kongeørn m.fl. Desværre havde vi fejlvurderet solskinnet for der var kun 12 gr. og for lidt tøj betyder at jeg frøs som bare - ærgerligt, da mange billeder med mit 70 - 300 mm objektiv gik i vasken.
Så næste gang er det bare om at være ordentligt og varmt påklædt.


Nå da da. har vi styr på fotografen?

Vi fandt en ny slagter på vejen tilbage på Gl. Skagensvej i Tversted. Synd at vi ikke sansede at tage billeder. Slagteren må være mellem 70 og 80 år og køledisken var bestemt ikke overfyldt, men der lå bl.a. oksetyksteg, som han skar et par bøffer af. Der var meget rent i forretningen. Det var en oplevelse vi satte pris på og bøfferne smagte rigtigt godt. De var velvoksne og kostede kun 73 kroner, så det var en god pris.

På hjemmesiden "Lysets Land" er der denne omtale: "Friskhakket kød. Hjemmelavede pølsevarer m.v. Ost og udsøgte vine. Hestekød".

 

Torsdag 04. juni 2009

I morges tog vi en endelig beslutning og ringede til Lucy for at høre, om det var Ok med hende at vi rejser i morgen fredag, en dag før beregnet. Det var det.

Årsagen til at vi ønsker at rejse en dag tidligere er Lisbeths helbred. Vi ved begge at det vil være godt for hende at komme hjem i egen seng fra vi kommer tilbage og til mandag morgen, hvor jobbet kalder. Her er det umuligt at lægge sig ind, da vi endnu engang er så heldige med vejret. DR taler om regn og rusk i det sydlige og østlige Danmark og her mod nord skinner vores dejlige sol fra en skyfri himmel. Det har den gjort siden vi ankom i lørdags.

Vi havde ikke fået betalt Lucy og Poul depositum for El og rengøring ved ankomsten, sikkert fordi vi snakkede i munden på hinanden / havde det hyggeligt og det mindede jeg Lucy om. Med et stort smil i telefonen sagde hun NEJ - I skylder ikke noget og skal ikke betale noget. Det er flot, flot, da slutrengøringen næsten udgør 1/3 af lejen for huset i en uge, oveni. Uanset hvad, så vil vi insistere på at betale for vores forbrug af El - vil Lucy ikke modtage pengene i morgen ved afrejse, så overfører vi dem til deres konto - De søde mennesker skal ikke have direkte udgifter ved vores ophold.
Det er utroligt dejligt at kunne knytte sådanne venskaber trods en stor afstand.
Som toppen på deres imødekommenhed har vi fået tilbudt at låne deres lejlighed i Stettin, hvor Lucy stammer fra - det er bare SÅ flot.

Vi er meget glade for dette venskab - ikke grundet økonomien ved leje af deres hus, men fordi det er opstået spontant og er meget hjerteligt.

Forleden kørte vi forbi Rubjerg Knude med det tilsandede fyr, men valgte det fra, da der skal luft i lungerne til, for at kravle op på den kæmpestore klit.
Det skulle nu alligevel forsøges i dag og snak aldrig om kondital til mig mere. Hvis dette tal kan gå i minus, så er mit et stort minus. Stædigheden var dog i behold og det var anstrengelserne værd. At naturen kan arte sig på denne måde er fantastisk. På en isoleret plet af Jylland har naturen bygget sådanne enorme bunker sand op, som kunne begrave et fyr næsten. Lidt skuffende var det dog, at myndigheder har fjernet hovedbygningerne til fyret af sikkerhedshensyn.

   

Da vi kørte derfra mod Løkken, oplevede vi noget rigtigt sjældent. Efter besøget i Ørnereservatet i går, havde vi ikke drømt om at få denne naturoplevelse med. Vi spottede 5 ørne, store, som kredsede deroppe i vinden. Det var et sjældent syn - et syn vi ikke har oplevet tidligere.


Brændvidden var kun 200 mm, så derfor kunne billedet ikke blive bedre

I Løkken var vi inde i en lækker slagterforretning og købte lidt godt. Et par velvoksne koteletter, en smule pålæg og alt serveret med et smil af den gode slagter.

I eftermiddag gik vi en lang tur på stranden i det smukke solskinsvejr - mødte kondiløbere, hundeluftere og andre som os selv, som bare ville nyde naturen. Bølgerne er moderate og tilbage i huset er der dømt afslapning på terrassen.

Til aften skal vi have lavet koteletter i karry, en specialitet som Lisbeth bragte ind i vores tilværelse for nogle år siden. Disse serveres sammen med kogte ris og smager utroligt godt. Jeg skal huske at lægge opskriften på hjemmesiden.

Billeder fra stranden. . . . .

  


En sten fra fortiden?

Fredag 05.juni 2009

Som nævnt i går har vi besluttet at køre hjem en dag tidligere grundet Lisbeths helbred og DMI's varsel om regnvejr i dag fredag. Vejrudsigten viste sig at holde stik. Det regnede en del i nat og ikke mindst på vejen sydover.

Både Poul og Lucy kom til morgenmad og vi havde en meget hyggelig time - godt og vel.

Vi fik travlt med at komme ud ad døren for at nå den planlagte færge fra Ebeltoft. Det gik nu ganske fint med rekordkort pit stop, for at få benzin. 2 minutter fra indkørsel til vi var på motorvejen igen.
Ja. ja. Det klares MED dækskift i Formel 1 på 8 sekunder, men glem ikke at indkørsel / udkørsel i alt tager ca. 30 sekunder for de hurtige. :)

På Mols Linien fik vi en oplevelse, som bragte pulsen ret højt:

Det der skete  var, at færgen var kommet op i fuld hastighed og pludseligt rystede og hoppede færgen helt vildt, så kopper og tallerkener raslede rundt. Det stod vel på mellem ½ og et helt minut og det var bestemt ikke rart, da der ingen information kom – omgående. Der var helt stille i restauranten bortset fra at en "dum" dame bag os kvidrede løs om at vi måske var ved at synke. Kan sådan en madamme sætte panik i gang? Nå, det var ganske få der hørte det.

Det viste sig at et eller andet fremmedlegeme var kommet ind i den ene turbine og efter ca. 10 minutter havde besætningen situationen under kontrol og farten blev igen sat op og vi var sådan set kun sinket med de 10 minutter.  Lisbeth fortalte at hun aldrig har set mig så chokeret – jeg kiggede omgående rundt overalt for at kunne finde årsagen – gættede lidt på motorproblemer.


Så var der fuld fart igenIndsejlinger vises på TV skærme

Da vi var ved at pakke bilen ud herhjemme kom nabo Poul med årets bemærkning:
"Skal du ikke have lavet P-pladsen om"?
- Hvad mener du Poul -?
Svar: Er det ikke bedre at du får lavet en affyringsrampe til den der bil?
En - Seat Cupra! ! ! !. Det er den Poul taler om. :))

Er det godt at komme hjem og blive mødt med et smil på læben?

Endnu engang runder vi af med at have gode dage sammen og har givet oplevelser en høj prioritet.

**************************************************************************************

10. november 2008

Sommerhus ved Nørlev Strand.

  • Allerede nu er det bestemt at vi igen lejer os ind i Poul og Lucys smukke sommerhus langt oppe nordpå i Vendsyssel. Vi var der første gang i oktober 2008 og det var ikke alene en god oplevelse at bebo sådan et dejligt hus, men hele egnen indbyder til mange aktiviteter. Da vi skal derop når sommeren er startet, er det et helt sikkert ønske at komme over til Læsø og opleve denne dejlige ø endnu engang og ikke mindst Saltsyderiet, som laver verdens bedste og ret dyre fingersalt.

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 07. juni 2009