Carsten fyldte 40 år

                              
22. september 2013

                     

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 


15. august 2009

Dette har intet med fødselsdagen at gøre og alligevel noget med biler og køre sjovt.

Deres tidligere Audi A3, 1,8 fra før 1999

er udskiftet med en Audi S3 Quattro.
Det er altså en alvorlig sag.

Der ligger 250 ivrigt gumlende heste under hjelmen og samtidig er bilen med 4-hjuls træk. Så må jeg pakke sammen med min gode Seat Cupra med de ikke så mange 240 hk og give op med træk på forhjulene, alene.

Naturligvis skulle og måtte jeg trykke vidunderet af rundt på "dødsruten" omkring vores by. Selv på vejene, som var småvåde efter massivt regnvejr, holdt den fast - uanset hvor meget den blev presset - jeg tror aldrig jeg har forsøgt at presse en bil så meget - så holdt den fast. 2 rundkørsler uden generende trafik - en smule sidelæns igennem med klampen nede i kælderen og den holdt bare fast. Minder det lidt om min tid med Subaru Forester? Jap, men det her var mindst lige så sjovt og så er en Audi til forskel bare toppen af kvalitet, gennemtænkte detaljer og et smukt design, som virker tidløst, men alligevel signalerer, at der sker mere end det umiddelbare indtryk giver.


De 2 biler side om side:


Glad?

Tillykke med bilen til jer begge

07. juli 2009

Photo-Story fra eventen

05. juli 2009

Først skal oplevelsen på restauranten "Svineriet" omtales med begejstring. Restauranten ligger i et område af Århus, hvor der er ekstremt meget graffiti. Det kunne virke lidt skummelt indtil vi kom ind i selve restauranten, som er smuk og harmonisk. I denne hede var vi blevet tildelt et bord i gårdhaven og det var virkeligt behageligt.

Først fik vi en perlende aperitif. Spisekortet var helt Ok uden for mange valgmuligheder og vi valgte følgende:

 • Forret til alle: 
  Grillet Konge krabbe på salat og grønne skud samt kantarel creme
  Hovedret til Carsten, Lisbeth og jeg:
  Grillet pattegris marineret i hvidvin, urter og hvidløg.
  Hovedret til Mette:
  Bisteca Fiorentina af kalvehøjreb med egen sky
  Dessert til Carsten og Lisbeth:
  6 oste af egen import med chutney, marmellata
  Dessert til Mette:
  Livets næring fra romertiden
  Sommerbær mælk & honning

  Jeg sad over. Maven takkede nej

Betjeningen var i top. Seriøs, informerende om det vi skulle spise og med smil og kvikke bemærkninger
Klokken blev tæt på 24 inden vi brød op efter 3 timers kulinarisk oplevelse. Stedet kan absolut anbefales.

Herefter tilbage til hotellet - sove og op og klar til at køre tidlig morgen efter det store morgenbord.

Ankomst ca. 8, hvor eventen skulle starte kl. 08.30 - her:

Der var en grundig instruktion af Jesper, som med alvor og samtidig glimt i øjet gennemgik dagens forløb:

 • Kørsel i egen bil efter Jespers førerbil banen rundt et antal gange (15), hvor alle var i kontakt med Jesper via mobile lydkilder, så han kunne forklare alle sving og idealkurver.

 • Instruktion i at køre den første bil, som var en Formel Renault

 • Instruktion i kørselsteknik i en Renault Clio

 • Instruktion i at køre en Seat Leon CUPRA, som havde slicks, sænket undervogn og hård affjedring. Alt overflødigt udstyr var pillet ud, men ellers var den som en almindelig gadebil.

 • Sluttelig 4 omgange med Jesper som chauffør i en tosædet Peugeot Spider. Det var annonceret at DTC køreren Casper Elgaard skulle have kørt, men han var fraværende.

Løjerne tog fat:

Alle deltagere begav sig til omklædning og vi "medfølgere" havde lov til at være i pitområdet, hvor der bare blev knipset rigtigt mange billeder som dagen gik.

Første event var Formel Renault, som ikke er en Formel 1, men som alligevel kan flytte sig alvorligt, og har et kolossalt vejgreb.

Formel Renault (1 af 2) er klarBegge 2 Sjov placering af udstødning Instruktion Der lyttes Jesper er overalt

Carsten er klar Er ved at blive spændt på plads På vej ud Efter 3. omgang. Et videokamera ville have hjulpet til at anskuliggøre hastigheden. hmm Pokker til skilt at sætte op. 3. runde og flaget til afslutning vinkes

Næste stunt var en Renault Clio. Den ser ikke ud af meget, men med en lav vægt kombineret med en fornuftig motor fik den til at slippe nogle rappe hovslag løs. Det gik bare hurtigt, også.

Instruktion - her i "gearstangen"  Der lyttes  Det lille fartuhyre  Ready?

Fuld fart  Put the pedal to the metal  Lukketiden på kameraet var ikke hurtig nok. Lukketiden var 1/400 sek.

I sammenligning med Formel raceren skal der meget mere køreteknik til at holde denne fætter på den rette kurs. Holder man ikke balance mellem speeder og bremse i sving, sker det omvendte - bilen snurrer ganske enkelt. Alle kørere var begejstrede for oplevelsen, for her skulle der køres med hovedet - også.

Seat Leon Cupra. Modellen virker bekendt. :) De 240 HK i samspil med al elektronisk pik-pak gjorde det relativt let at smide klampen helt ned i kælderen og stadig være på relativ sikker grund. Det var sjovt at se "sin" bil for fuld skrue, og det gik stærkt, skulle jeg hilse at sige.

Lidt rå

Kloge ord

Sikkerhedsseler spændes  Klar til turen

Fart på  ;-)

Letter venstre baghjul lidt?

Done

Peugeot Spider til sidst. Her var kørerne "kun" passagerer. Det at være passager i denne fartbombe fik flere til at udtrykke, at de måtte holde godt fast undervejs, da G-kræfterne kom i spil i de hurtige sving og ved nedbremsningerne.

Lyskilde

Lidt vild

På vej

Der er plads til to  Selerne skal være på plads

Klar til rappe omgange

Fart på

Omgangene er færdige

Lidt billeder af forskellig art.

Lidt snak mellem omgangene

En simulator hører naturligvis til på en racerbane. ;)  Sjovt nok har Carsten bygget en lignende - står hjemme hos dem

 Huller i hegnet letter overblikket.

Alt i alt en rigtig god oplevelse. Vejret var i den grad flot - varmt - rigtigt varmt, så der var brug for meget vand, som der var rigeligt af. På vejen tilbage var termometret oppe på 30 gr., så der var ingen grund til klage. Carsten og Mette måtte dog lide i deres bil, som er uden AC, så det var med alle ruder åbne, de rullede tilbage til Sjælland.

Her kommer snarest en Photo-Story som giver et andet indtryk af dagen.
 

04. juli 2009


Casper Elgaard ved Spideren - han blev afløst af Jesper

Sikke en oplevelse! ! ! !
Fortsættelse følger.
:)

02. juli 2009

I dag går turen til hotellet i Århus, med relativ sen ankomst. Desværre kan Cecilie ikke komme med.
Vi sigter efter at spise til aften her.
I denne dejlige hede satser vi på at kunne sidde udendørs i gårdhaven, hvor grillen er placeret. Det kan blive en fin optakt til den spændende dag i morgen. Fortsættelse følger naturligvis.

27. juni 2009

Tiden nærmer sig - fødselsdagsgaven vi gav Carsten skal snart "bruges". Fredag den 3. juli kl. 08.15 starter eventen på Jyllandsringen.

Vejrudsigten opdateres løbende og ser ikke så tosset ud:

3 til 9-døgnsudsigt

Kameraerne skal naturligvis med og måske skulle jeg finde et stopur? :-)

22. maj 2009

21. maj 1969 kl. 15.08 kom Carsten til verden på det til Amtssygehuset i Glostrup, nuværende Glostrup Hospital. Det var en meget stor oplevelse at blive forældre.

21. maj 2009 blev det fejret med en hyggelig og sjov sammenkomst hos Mette og Carsten og vi hyggede os gevaldigt med deres familie, venner og kolleger.

   
Gæsterne samledes på terrassen til velkomst


Søde Mette

Vores gave var lidt kreativ. Da han har (næsten) alt, måtte de små, grå i omdrejninger og sådan bliver det. Gaven blev et gavekort til en racerdag på Jyllandsringen og ud fra reaktionen ved udpakningen ramte vi vist ganske godt med idéen.


Gaven

Vi påtænker naturligvis at tage med til Jyllandsringen og opleve debuten som racerkører og glæder os alle til den fælles oplevelse.

Der var dækket flot op i stuen, som stort set var ryddet for alle møbler og grillen leverede maden, som vi selv kunne tilberede og det giver altid gode oplevelser at samles om denne.

 


Nina havde lavet fødselsdagskagen

Det blev rigtigt hyggelige timer sammen og da vi kørte derfra var festen bestemt ikke slut - måske startede den først, da kaffe og kage var stillet væk?

:-)

PhotoStory fra festen

Tak for hyggelige timer sammen.

 

Top

Dette Websted blev sidst opdateret 15. august 2009