Dagscruise på Øresund med Pearl of Scandinavia

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 

 

21. maj 2009

Den 19. maj 2009 lagde DFDS's Pearl of Scandinavia fra kaj fra Dampfærgevej 30 på Østerbro. På vejen derind var det noget overskyet, men endnu engang var vi heldige med vejret, da solen tittede frem kort før afgang kl. 11 og den fulgte os det meste af de 3½ time sejladsen varede.

Turen gik den modsatte vej af nedenstående, men det havde ingen betydning.

   


Her købes god fadøl

   

Den bestilte buffet var forventningerne værd. Igen en dejlig oplevelse med så meget forskelligt og lækkert mad. Jeg skal prøve at liste op, hvad der blev budt på:

Buffet

Brieost

Laksesalat

Brød i baner

Leverpostej, lun

Frikadeller, lune

Pastasalater

Gorgonzola

Rejer, løse

Italiensk salat

Rullepølse 

Kager af mange slags

Rødkål

Kiks, forskellige

Salater, diverse

Kyllingelår, stegte, lune

Sild, marinerede

Laks, kogt

Sild, røde

Laks, Røget

Skæreost

Var der noget jeg glemte - sikkert

     

   

Efter turen under Øresundsbroen gik det nogle sømil længere sydpå, inden skibet langsomt svingede til styrbord og fik sat kursen mod nord igen.

     

Over højtalerne blev vi informeret om de forskellige punkter vi passerede - et af de første punkter der blev omtalt var Drogden Fyr, som ligger syd for Saltholm.

Jeg fattede ikke en meter. Alle dage har jeg været overbevist om, at Drogden fyr er det, som ligger ud for Kastrup (lufthavnen).

Det viser sig at hedde "Nordre Røse Fyr".

Dette er i modsætning til det nævnte fyr i kampesten og temmelig gråt at se på, hvorimod det nævnte Drogden Fyr er malet i rød og hvidt.

Så blev jeg da så klog.

Ellers blev der fortalt om Peberholm, Saltholm, Amager Strandpark og meget mere.
Der var ikke så svingende fuldt af mennesker som på turen sidste sommer, hvilket uden tvivl skyldes, at denne tur foregik en tirsdag i modsætning til en søndag i 2008.

Der kom enkelte fly ind over os til landing i Kastrup - dog ikke så mange som kunne ønskes.

Lisbeth havde sat sig på en bænk hvor en 82 år gammel morlille også satte sig. Hun var meget livlig og fortalte at hun havde været i en herre ekviperingsforretning i sit arbejdsliv og mens hun lystigt fortalte om sin tilværelse, kommenterede hun i en lind strøm, hvor mænd dog var dårligt klædte nu om dage og at mange af dem gik med for lange bukseben. Hun fattede ikke at deres koner ikke fik lagt de bukser op til en passende længde. Pudsig oplevelse

 

Resten af turen tilbage til kajpladsen gik stille og roligt - det er altid imponerende at så stort et skib kan manøvreres tilsyneladende ganske let. Det hele sker i et meget roligt tempo.

Turen var en god oplevelse - igen - og sulten var ikke så påtrængende resten af dagen, forstås.

*****************************************************************************

25. april 2009

DFDS genoptager sejlads i dagtimerne på Øresund. Sidste år var det første gang at de tog dette initiativ og det blev mødt med stor interesse og blev en succes.

For små 300 kr. per person kan vi opleve 3 ½ times sejlads. Prisen indeholder: Dags Cruise inkl. stor lunchbuffet med 1 øl / 1 vand med kaffe og kage:
Buffeten tilbyder et indbydende udvalg af diverse retter – alt lige fra friske skaldyr til kød, yougurt, frugtsalat, pålæg og ost.

Turen går forbi Trekroner Fortet og den store Vindmøllepark, videre forbi Den Ny Amager Strandpark, Kastrup Havn, Københavns Lufthavn, Saltholm, Dragør og retur til København under Øresundsbroen.

Vi har bestilt reservation til denne udflugt, som var en god oplevelse i 2008 og det er så smart at vi ikke skal tænke på parkeringsplads, da bilen kan køres ombord og vente der under sejladsen.

Desværre kan det ikke passe i vores kalendere at sejle en søndag, så i stedet bliver det en tirsdag. Det kan vise sig at være en fordel. Sidste år var der et meget stort gennemtræk under spisningen, så der var for lange køer ved  buffeten.

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 21. maj 2009