File:Flag of California.svg Californien, marts 2009

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 

 

17. marts 2009

Det blev sent - hjemme omkring 23.30. Natmaden blev fransk løgsuppe. Velkommen hjem. :-)

16. marts 2009

Kl. 21.30: Flyet meldes at ankomme lidt tidligere - 21:53. Det er nu smart med den SMS service man kan tilmelde sig hos Cph.dk. Tjenesten melder om ændringer af ankomsttidspunkt, hvornår flyet er landet og hvornår bagagen er kommet på bagagebåndet.

Kl. 20.30: SAS flyet et lettet til tiden fra München og nu kan gættelegen afsløres - klik her.

Kl. 18.30: Flyet må have haft rygvind, da den landede ½ time før planlagt. Undrede mig lidt over at der ikke var kontakt til telefonen - det viste sig at Lisbeths mobiltelefon er borte. Om den er forsvundet undervejs eller glemt i Fairfield er endnu ukendt. Fik et opkald fra en mønttelefon dernedefra med forklaringen. De mange timer i flyet var ellers gået relativt godt, selvom det havde været mange timer.

Søndag den 15. marts: Lufthansa Fly er lettet fra San Francisco kl. 22.10 US tid - kl. 06.10 EU tid. Godt tidspunkt at rejse mod hjemlandet med Lisbeths sovehjerte - det fungerer normalt perfekt. Morten siger til lille Kristoffer, når de kører  - han tager sig lige en "farmor" underforstået. Kristoffer tager sig en god søvn under transporten.
Flyet skal lande i München kl. 17.25, hvor der så er ventetid til 20.20 inden den sidste del af turen til København starter 20.20 med ankomst 22.00. Det er en lang transporttid.

15. marts 2009

Fra Lørdag den 14. marts: Turen  til Angels Island var en fantastisk oplevelse - mere melder historien ikke om p.t. Billederne fortæller lidt:

  

14. marts 2009

Fra Fredag den 13. marts: Vejret derovre er mere end Ok. Lunt, solskin - overtøjet tager en time out. Hvor må det være godt med tanke på at vi sukker lidt efter foråret på disse kanter. At kunne nyde foråret derovre og vide at have endnu et forår til gode herhjemme - det kan kun gøre godt.
Dagen tur går til Angels Island - datidens immigrationsstation, som kan sammenlignes med Ellis Island ved New York. http://www.angelisland.org/.

Billeder fra hhv. torsdag og fredag - CA. tid.

Fredag


 

Torsdag 


Søde Nicole - datter af Mette og Hugo

13. marts 2009

Fra Torsdag den 12. marts: Der er kommet denne Photo Story derovre fra - hav lidt tålmodighed - filen fylder lidt meget.

 http://www.kildedalen.eu/Video/USA%202009_spec_1.wmv

12. marts 2009

Fra Onsdag den 11. marts: Dagens tur gik bl.a. til Ann, som blev enke efter Norman sidste år. Norman var fætter til bedstefar og jeg mødte ham og Ann i julen 2005. Han havde været ansat i USA Air Force og fortalte og fortalte om sine mange minder fra denne tid.

Der er åbenbart mange ørne på de kanter - her er én af dem i fri flugt.11. marts 2009

Fra Tirsdag den 10. marts: I dag er der ikke så meget nyt - det har været en hjemme-hygge-dag med meget vægt lagt på PC spørgsmål og svar. Godt der også er tid til det.

I øvrigt er der indført sommertid i Californien, så tidsforskellen ligger nu på 10 timer.

10. marts 2009

Her kl. 07.15 ringede Lisbeth og fortalte at de haft en fantastisk dag med flot sol og blæsevejr, der ville noget. Her kommer en smule af fortællingen:

"Fra Mandag den 9. marts: Fantastisk oplevelse at have Stillehavet på 2 sider og det blæste som jeg sjældent har oplevet, 55 mph. Som du kan se på flere af billederne med Mette og jeg er der gang i "skørterne". Sjovt var det, især da jeg stod på bænken, det var lige før jeg ikke kunne holde balancen :-)
Desværre var The lighthouse ikke åbent på grund af vinden, der er 302 trin ned (grunden til, det ligger så lavt er tågen som kommer ind næsten dagligt fra april til oktober. Ellers ville det være umuligt for skibene at se fyrtårnet.
 "

Her kommer en række billeder fra dagen.

   


On the road again

9. marts 2009

Sidste nyt: Turen til L.A. blev aflyst - hvorfor? I stedet tog de til Golden Gate og Sausalito.
Citater: "Det er fantastisk vejr med fuld sol og som du kan se på billederne har der været masser af ørne i dag, det er helt vildt at se så mange. Jeg mangler kun dit store objektiv ;-)". Det drejer sig om et Nikon 300 mm AF med konverter på 1,7 = 510 mm.
I morgen går turen til Point Reyes og hvis vi kan nå det en ø kaldet Angels Island, svarende til Ellis Island i New York. Ellers bliver denne tur onsdag.
Sådan går det - meget kan planlægges og ændres.
Alt tyder på at de har det godt derovre - 9 timer herfra i tidsforskel.
Billeder er på vej.

Søndag 8. marts 2009

 

***************************

Dette er skrevet inden oplysningen kom om den aflyste tur der refereres til herunder.
Dagen (søndagen) har de været på langfart. En lille køretur på små 700 km for at komme til Los Angeles, Burbank for at besøge den gode ven Otto, som fejrer sin fødselsdag. Forhåbentligt kører de ad Highway nr. 1, som har mange og utroligt smukke udsigtspunkter langs kysten af Stillehavet. Der er ikke kommet billeder i løbet af natten (vores), som sikkert skyldes manglende IT forbindelser. Kommer de senere, bliver de naturligvis lagt ud, hurtigst muligt.

8. marts 2009

Der kom ingen billeder fra fredag, men til gengæld lå der et væld fra både fredag og lørdag, hvor det bl.a. har stået på forskellige køreture hvor kameraet er brugt flittigt. Det er endnu engang påvist at Nikons suveræne objektiv AF 18-200 mm VR er et utroligt all round objektiv med mulighederne for at optage i relativt bredt format og samtidig kan zoome ind på 200 mm. Det ses på nogle af billederne - specielt de, hvor en ørn er i fokus fra lørdag.

Da billederne er sendt i fuld opløsning og vel kommer omkring 50 fra hver dag er det noget af en mundfuld at sende med normal mail og derfor lægges de op på vores server, som rummer uanede mængder og hentes derfra i denne ende af verden. Fikst

Billederne må tale for sig selv.

Lørdag den 7 marts

      
Flotte billeder 

  


Læg mærke til nummerpladen

Fredag den 6. marts

To, som er glade for hinanden           


Der er lang vej til den anden ende

Fredag 7. marts 2009

Dagen derovre har været fuld af mange indtryk. Udflugt fra ca. 11.00 med hjemkomst kl. 5, hvor gryder og potter og pander kom i sving da Kathleen og Joe fra Sacramento kom på besøg, så aftenen blev sen, inden de skulle køre tilbage - ca. 100 km. Vi kender de 2 søde mennesker fra deres besøg i Danmark med Mette og Hugo i 2006 .
Billeder er ved at blive uploaded og kommer her på siden lidt senere på dagen.

Torsdag 6. marts 2009

Dagen i går (som er nat nu) var i solskin og lune temperaturer og med tur bl.a. til Nicoles tidligere lejlighed, som ligger i et hus, som Mette og Hugo pudsigt nok ejer, også. Med den økonomiske situation der er i USA i tiden, sidder de naturligvis stramt i det, men har styr på det.
Der har været problemer med at få overført billeder, men nu er der hul igennem, så der kommer her en flok.

Torsdag den 5. marts

BMW (Bimmeren) Costco, som tidligere beskrevet Bakkerne omkring Fairfield -  ikke langt fra vindistriktet Nappa Valley Foråret er længere fremme derovre Hugo og bedstefar Her boede datter Nicole

Hold musen over de enkelte billeder og få beskrivelse

Onsdag den 4. marts


Hyggedag uden de store armbevægelser

Tirsdag den 3. marts


Udsigt fra hoveddøren


Kyela hentes fra pensionen

5.marts 2009

vejret har været lidt blandet sol og regn og sol og regn,men der er med sikkerhed solskinshumør mellem de to søstre. De står her som nummer 2 fra venstre og nr. 1 højre. Stedet er Springvandet i Amaliehaven i København.
 

Gad vide om Hugo har været så forudseende at købe nogle solide høreværn i Costco, som er et slaraffenland af et supermarked, hvor man kan købe alt, stort set. En sammenblanding af Metro, Bauhaus, Punkt 1 m.fl. Selv det ultimative herreur Breitling kan købes her.

Mette og Hugo er gode til at køre ture i omegnen og forhåbentligt kommer de forbi denne mindre bro, som vi sammen oplevede i silende regnvejr i julen 2005

Dagen har været stille og rolig og uden de store aktiviteter og det skal der også være plads til. Billeder burde være på vej og bliver sat ind hurtigst.

4. marts 2009

Fra anden dagen den 2. marts 2009 Her kommer lidt billeder fra turen, som gik over det sydlige Grønland, New Foundland, Rocky Mountains  og ned i aftenmørket i SF. Der var overskyet hele vejen og regnvejr ved ankomsten, men de landede sikkert og godt er det. Den første dag gik med bare at få rystet jetlaget lidt af, hvilket ikke er så svært når, rejsen er gået mod vest. De havde lovet sig selv den største øl de kunne finde ved mellemlandingen i München, men den på billedet var åbenbart ikke stor nok, så der måtte 2 til - til hver. :-))

       

   

3. marts 2009

Klokken er 06.30 dansk tid og en kort telefonsamtale bekræftede at de er ankommet godt og på vej i bilen fra lufthavnen til Fairfield - klokken er 21.30 derovre. Turen med Lufthansa havde været rigtig god med udsøgt og behagelig service, så turen har ikke så anstrengende, selvom de er en anelse matte i sokkerne. Godt at klokken er halv ti (aften) derovre, så der måske ikke er så langt tid til sengetid, men lur mig, om ikke de bliver oppe den halve nat for lige at få grinet og snakket sammen. 


Vis stort kort

2. marts 2009

Så startede rejsen mod Faifield i Californien.

Flyet letter fra Kastrup kl. 10.50 med kurs mod München, hvor Lisbeth skal møde Bedstefar, som flyver direkte fra Jylland. Efter kort ventetid skal de op på deres reserverede pladser i Lufthansas store maskine, som tager de lange stræk direkte til San Francisco Internationale Lufthavn, der ligger i den sydlige ende af San Francisco, så Mette og Hugo har en bid vej på små 100 km hver vej for at hente dem.

Her - fra afgangshallen i Kastrup:

   

   

Opdatering
11.01.2009

Flyet fra München til San Francisco er et Airbus A340-600 og pladserne er 37 H og K

Plan over pladser i flyet

Tag turen med You Tube her

Links:

Københavns Lufthavn

München Lufthavn

San Francisco Internationale Lufthavn

 

03. januar 2008

Bedstefar (Lisbeths far) har inviteret Lisbeth til at følge ham på en rejse til lillesøster Mette og svoger Hugo i Fairfield, Californien. Så bliver der endnu engang lejlighed til at besøge huset på Linden Avenue - kan ses her:


Vis stort kort

Bror Peer har gode erfaringer med Lufthansa så det bliver det selskab de rejser med.

Turen forløber i marts 2009

De flyver fra København til München og har en ventetid her på godt 3 timer, så det er overkommeligt. Flyvetiden fra München til San Francisco bliver lige, godt og vel 12 timer og det er saftsuseme mange timer at opholde sig deroppe. Jeg husker vores tur derover i julen 2005 som værende meget lang - måske fordi vi kun var der i en uge inden kursen blev vendt mod Danmark igen. Flyvetiderne ser sådan ud:

København München 10:50 12:25 01h30min
München San Francisco 15:45 18:55 12h10min
San Francisco München 22:15 17:25 10h10min
München København 20:20 22:00 01h40 min

Bedstefar, som blev alene i juli 2008 ønsker denne rejse, da han jo er oppe i årene og stadig er sund og rask - man ved aldrig, når man er på den højre side af 80 år.

Lisbeth og søn Morten var på deres tur til Californien i 2001.

Tanken var dengang at turen skulle vare godt 14 dage, men den blev forlænget til det meste af en måned. Det er lang tid at være hjemmefra og en måned for værtsparret er i overkanten, uanset hvor søde og hjertevarme de er. Turen denne gang holdes derfor indenfor 14 dage - dog bliver bedstefar der den fulde måned ud.

Dette bliver opdateret løbende. . . . . .  . Se op

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 16. marts 2009