Island

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

I marts 2003, drog hele firmaet til Island for at besøge vores moderfirma. www.ossur.com

Det blev nogle få, men hektiske dage. I forvejen var alle blevet husket på at medtage varm beklædning, da ingen er sikre på vejret deroppe. Det blev til fulde bekræftet at vejret skifter fra time til time, næsten.

Vi afrejste fra Kastrup torsdag, sent eftermiddag med ankomst meget sent til hotellet i Reykjavik. Fredag morgen var der rundvisning i administrationen og ikke mindst i produktionen, hvilket var utroligt spændende. At sælge produkter, uden at have set deres oprindelse, kan til tider være problematisk, men efter at have set produktionen . . . 

Fredag eftermiddag var vi ude i naturen og ride på de seje islandske heste, som har deres helt egen historie. Hestene er 100% avl på Island, og der kommer intet nyt blod udefra til racen. Kommer en islandsk hest til et stævne udenfor øen, må den ikke komme tilbage - alene for ikke at risikere at få tilført "noget" udefra. Se: Islandske heste

Lørdag var afsat til sightseeing - det havde sneet det meste af natten og om morgenen sneede de stadig. Heldet var med os. Da bussen kørte fra hotellet skinnede solen fra en skyfri, flot blå himmel.

Vi var blevet begavet med en fantastik guide, som var i stand til at tale konstant uden at blive kedelig eller påtrængende. Han var utroligt oplysende på alle felter omkring Islands gamle og nye historie og man kunne gennem ham og andre føle en stolthed over deres samfund.

Søndag var der afslutning i den Den blå Lagune tidlig formiddag. Her er vandet ca. 39 gr. varmt og den koldeste oplevelse er afstanden mellem bygningerne og selve lagunen. Vandet er naturligvis fra endnu en af de varme kilder på Island.

Herefter gik turen til Keflavik, hvor Icelandair var klare til at flyve os tilbage til Kastrup.

Der er kommet en ny flyforbindelse til Island - til noget bedre priser. Se: Icelandexpress

Træk musen over det enkelte billede og få beskrivelse - klik på billedet for stort format.

Fredag eftermiddag Deltagere Gullfoss Gullfos Gullfos 15 meters dybde Den Blå Lagune 

Geyser Geyser  

  Temperaturen i Reykjavik lige nu                                                                                

      TOP

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 09. april 2007