Vejskilt Théoule Provence, Maj 2004

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 

Fredag den 28. maj 2004. Tiden er desværre ved at rinde ud for denne uges ferie. Vi rejste fra Kastrup i høj, flot solskin lørdag 22. maj og havde en dejlig tur til Nice med Icelandair / Kronerejser. Maden ombord er som tidligere ikke den store oplevelse, så den er der ikke meget at skrive om. Vi landede i dejligt vejr og fik hurtigt bagagen og skulle med en propfyldt bus til Terminal 2, hvor området for udlejningsbiler befinder sig. De tidligere år har vi været heldige med at bestille en beskeden bil og så få en større / bedre model, men her fik vi hvad vi betalte for - fint nok. Turen til Monaco er beskrevet under Formel 1 afsnittet - klik her. Dagene er primært tilbragt i solen, da vi ikke kan få nok af den. I mandags besøgte vi Tove og Ivans hus i Flayosc. Måske skulle vi have undværet dette, nu hvor de ikke er her mere, da huset og omgivelserne ser triste ud, da der ikke er nogen til at vedligeholde det. Vi må bare tænke på de mange gode minder vi har derfra.

Huset her i Théoule er som altid dejligt at bo i. Størrelsen passer os og udsigten er jo imponerende. De sidste morgener har det været lidt diset og her til morgen var der lidt skyer for solen, men de er ved at forsvinde, så vi igen får en solrig dag. Radio Riviera lover da også en god dag, vejrmæssigt. Vi har igen købt forskellige delikatesser, som nedfrosset skal pakkes ned og tages med hjem. I supermarkedet Geant har de store rejer til næsten ingen penge og de har oksekød, der smelter på tungen.

Vi rejser tilbage til Danmark med minderne om gode dage og glæder os over, at vi kan have både søndag og mandag (pinse) hjemme inden jobbet kalder. Turen tilbage gik uden problemer. Klik her for billeder. Det var flot, klart vejr hele vejen op over Europa. Endnu engang var det storslået at se ned på Mont Blanc, Klik her, med den hvide sne. Indflyvningen fra Nordtyskland var ren parade - over Østersøen, hvor der var udkig til Fehmern, Rødby, Gedser, over Møn og videre til højre ud over vandet med Stevns på venstre side for til sidst at slå det sidste venstresving over Peberholm og så lige ned på landingsbanen. Solen skinnede lidt da vi landede og bilen blev hentet på P1, hvor den kan parkeres til små penge. Hjemturen var præget af et massivt opbud af fartkontroller, både med laser på broer samt ved biler og motorcykler, men vi slap igennem. Vores lille kat snurrede lige et par gange om sig selv da vi kom ind ad døren bare lige for at sige, at den var glad for at se os. Dørene stod åbne resten af dagen / aftenen og grillen kom på arbejde med spareribs og tilbehør. Klik her

 Husnummer, tilfældigt Se billeder fra maj 2004

Februar 2004: Endnu engang har vi bestemt os for at holde vores maj-ferie i Provence, nærmere betegnet i Théoule, hvor vi har været de sidste 2 år. Der er bare godt og rart at bo her og her er let adgang til mange oplevelser. Klik på: Huset

Vi lander den 22. maj i Nice 10.35 og ser frem til den helt store oplevelse allerede samme dag. Der køres Formel 1 i Monaco -   Program F1 2004, Monaco -  i denne weekend og kvalifikationen afvikles mellem 14.00 og 15.00, så vi kan lige nå det. Det er helt specielt at komme tæt på hele dette cirkus. For 2 år siden kunne vi snige os helt ind til sidste sving inden tunnellen, og vi kunne se racerne i glimt, men lyden !! Den er helt uforglemmelig og besværet, ved at kante sig tæt på, er det værd. At komme ind på officielle pladser omkring selve banen er helt umuligt uden at man skal betale utroligt mange penge. Det er sikkert den dyreste bane at besøge i Europa, men også den med de fleste og ældste traditioner.

Vi flyver med Kronerejser, som nu flyver direkte fra Kastrup til Nice uden mellemlanding i Billund, hvilket sparer tid både ud og hjem.

Efter besøget i Monaco, går turen mod huset i Théoule langs vandet - formodentligt gennem Cannes, hvis ikke byen er mere eller mindre lukket grundet den årlige filmfestival. Det bliver dejligt at køre de sidste 150 meter op på bjerget, få pakket ud og komme ud i solen på terrassen med den uforlignelige udsigt - med en kølig velkomstdrink og se frem til 8 dage hvor der endnu engang bliver dømt afslapning. Mon vi også husker at slukke mobiltelefonerne?

Aftenbelysning Williams 2004 udgave Ralf Schumacher og Juan Pablo Montoya Nydesignet Frontvinge  

Temperaturen i Nice lige nu

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 09. april 2007