En rundtur omkring Isefjorden

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 

09. juli 2010

Så oprandt dagen for at komme rundt om Isefjorden. Vi kørte turen alene og hyggede os svært undervejs.
Turen gik i omvendt rækkefølge en oprindeligt tænkt og det har vist sig at der findes en fællesbillet for alle fire færger til en favorabel pris.
Allerede kl. 9:30 kom vi af sted med den lille trækfærge fra Hammer Bakke til Orø.

Her har man ikke sparet på den gule maling og turen varede godt fem minutter. Diverse hjemmesider havde oplyst at man kunne købe fællesbilletten på færgerne. Det holdt ikke lige. Den søde billetdame havde ikke nogen fællesbillet og kunne ikke betales med Dankort, så overfarten blev gratis. Hun henviste til OrØkonoret i Bygaden, som burde have billetten.  Det viste sig at de ikke havde fået nogen fra turistbureauet i Holbæk og her blev det foreslået at vi hævede penge til at betale kontant på Holbæk færgen, da de heller ikke modtager Dankort. Sådan blev det.

Det er vel omkring 35 år siden at jeg med egen familie var kørende til Øen til en gevaldig frokost på Orø Kro. Stegte ål med tilhørende snaps og øl sammen med vores forældre og bror John med sin daværende hustru Lillian Jeg mindes at det der med fokus på promillekørsel ikke var så opreklameret som nu til dags, hvilket sikkert var meget godt dengang.

Selve Orø er til at overse - turen gik nordpå og vi kom forbi Orø Stenen som blev flyttet af isen fra Bornholm under den sidste istid.

Færgen til Holbæk kom til tiden og dejligt var det at stå i solen og nyde vandet og ikke mindst tænke på turen med M/S Pala, som "hawkeye" John og jeg sejlede i aftenmørket gennem tiltagende mørke fra Hornbæk til Holbæk tilbage til slutningen af 70'erne.


Den gule bil der spejler sig i broens vinduer virker bekendt. :o)

Vi havde forsøgt at finde en ristet pølse på Orø, men var for tidligt på den. De kommende eksemplarer var ikke færdigtilberedte, så vi så frem til at frekventere havnegrillen i Holbæk med her kiksede det grundet en lang kø af is hungrende kunder, så vi satsede på at finde ristede på turen op mod Nykøbing / Rørvig. Denne tur gennem de små byer Atterup, Egebjerg, Annebjerg til Nykøbing og herfra ad den slagne landevej til Rørvig, hvor vi, som den næstsidste, kom ombord på den gamle Hundested færge:


Bilerne var pakket tæt

Endelig - på havnen i Hundested lå Houlbergs Terrasse og ventede med 2 ristede med brød og god sennep og ketchup. Det smagte herligt.

Via Lynæs rullede vi til Sølager hvor den lille færge Columbus var på vej over indsejlingen til Roskilde Fjord. Vi var 2 biler og en flok cyklende passagerer.

Fra Sølager til Kulhuse som er ét stort sommerhusområde. Syd for dette ligger det kæmpestore militære terræn som man altid kan diskutere værdien af. Almindelige mennesker må ikke komme her, til gengæld bibeholdes naturen intakt.

Da vi kørte over Kong Frederiks Bro i Frederikssund afsluttede vi rundturen om Isefjorden. Det var en dejlig dag med masser af sol og luft.

Se billeder fra dagen her

27. september 2008

Tiden er nu så fremskreden at vi må se i øjnene at dette projekt ikke gennemføres i år med den oprindelige tanke om at køre turen en dejlig sommersøndag - godt at have noget til gode næste år.

2. maj 2008

Vi har aftalt med de unge at sommerens tur bliver en rundtur omkring Isefjorden. Tanken dumpede lige pludseligt ned, at det kunne være en god oplevelse at kigge efter hos DMI og finde en god og solrig sommerdag og køre / sejle en flok oplevelser i møde.

Tanken er at have Frederikssund som udgangspunkt køre til Kulhuse og tage den lille færge, med det store navn, Columbus.
Den tøffer stille og roligt over indsejlingen til Roskilde fjord over til Sølager.

Herfra er der ikke langt til Hundested, hvor færgen sejler over til Rørvig, som er et sommerhusområde med masser af hygge i den lille lystbådehavn.


Fra Rørvig stille og roligt mod Holbæk med passende stop til is eller andet godt.

I Holbæk går færgen til vest siden af Orø og i hovedbyen Bybjerg ligger Orø Kro, som sikkert kan stille op med lidt lækker frokost.

Turen tilbage til fastlandet sker med den lille og spændende trækfærge "Karen af Orø", som sejler fra østsiden af Orø over til Hammer Bakke i nærheden af Skibby.

Det kan blive en rigtig hyggelig tur, med masser af frisk luft og som kan optage os en god, lang dag, som sluttes ved udgangspunktet.

Sådan tager turen sig ud, set lidt fra oven.

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 09. juli 2010