Opskrifter på grill mad
 

Gas Grill

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

16. februar 2008

Den næste grill?
Klik på billedet.;-)))

6. august 2007

Den skæmmende gasflaske så altså ikke pæn ud

Efter at den fik et rør af rustfrit stål, som Carsten lige tryllede frem, er det blevet helt acceptabelt. Toppen af flasken kan stadig ses, men det er absolut til det bedre.

26. juli 2007

Sådan så den "lille" steak ud før og efter stegning. Whisky sovsen passede sig selv på blusset ved siden af og brødet blev varmet på sin plads i grillen. 

25. juli 2007

Så kom den nye grill hjem. Hold fast, den var tung og kunne lige fylde bagagerummet ud i Subaruen. Der måtte 2 mand til at slæbe den ud i bilen, lige hvor himmelen igen åbnede sig med tonsvis af regn.

Kassen blev trillet på en sækkevogn ind på terrassen med god hjælp af Anders og så var det egentligt bare at følge samleanvisningen. Det gik stort set glat - der blev en alu profil i overskud. Hvem ved hvor den skulle være skruet ind?

Det kneb lidt at få startet brænderne indtil Anders og Stina kom forbi for at se vidunderet og han fik skruet rigtigt på knapperne, så der blev doseret den rette mængde gas. I løbet af små 20 minutter var temperaturen oppe på 300 gr. DEN grill vil vi bestemt få endnu mere glæde af. Som tidligere nævn er det ret beset en udendørs varmtluftovn, hvor vi nu kan styre temperaturen helt og holdent.

Den første ret der skal tilberedes bliver en T-bone  som bare er for stor til èn person og så er det godt at være to. ;-)

Det eneste Weber har kikset med er placeringen af gasflasken. Den ødelægger det ellers pæne udseende, men Carsten er ved at opfinde en løsning, hvor den kan pakkes ind i rustfrit stål, så der kommer balance i udseendet.

24. juli 2007

Så blev de 2 kul grills solgt. Den gode gamle Weber One Touch Gold, 57 cm, som Carsten anvender til et specialfremstillet grillbord i rustfrit står til Benjamin samt den relativt nye Performer med gastænding.

Klik på billedet for at lukke vinduet One Touch Gold

Performer

Hvorfor nu det?

Stopper vi med grillerierne? Bestemt nej.

Vi skifter fra kulgrill til gasgrill. For nogle ligner det faneflugt, men vi er sikre på, at vi får endnu mere glæde af at grille, da det alt andet lige er MEGET lettere at tænde grillen ved at åbne for gassen og trykke på en knap. Ja, sådan er det og at smagen ændres ved mangel af kul kan vi bestemt leve med. Rent praktisk er der tale om at lave mad i en udendørs ovn, da Weber grills virker efter de principper.

Den udvalgte grill bliver en:

Genesis® E-320 Genesis E 320

som købes hos Davidsens Tømmerhandel i Christiansfeld. Utroligt godt med jobbet, som bringer mig rundt i Danmark, som jeg kan udnytte i sådanne tilfælde, hvor der er gode priser at hente. Listeprisen for denne fætter er 7.995, og hos de gode Davidsen folk, kan den hentes for 5.795 så det er en alvorlig besparelse.

Der er 3 brændere, når man skal grille store stykker kød over direkte varme, ellers kan man bruge brænder 1 og 3 når der skal grilles ved indirekte varme, helt som en almindelig varmluftovn. På sidebordet er der et ekstra blus til forberedelse at tilbehør.

 

Opskrifter til grill

 

    Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 12. april 2008