Fly Sky-Diving

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

17. oktober 2004 - Morten har anskaffet sig en ny faldskærm med sit eget logo. Hans kaldenavn i klubben er "Ælling" og billederne taler vel for sig selv: 

25.september 2004

I dag skal det være. Tidsplanen siger 09.30 hvor Lisbeht skal springe ud med en erfaren "tandemmaster". Morten springer samtidig og prøver at få nogle gode videoklips med ned. Der er også en erfaren fotograf, som springer synkront. Vejret ser rigtigt lovende ud.

De går op til 3-4.000 meter og har så et frit fald på 30-50 sekunder. Det bliver spændende at høre nyt fra de kanter. "Efter et tandemspring ved du hvorfor fuglene synger". Citat fra Klubben

16. oktober 2004 - Billeder fra springet: Klik på det enkelte billede for forstørrelse og lidt beskrivelse:

Logo på fly Morten med sin mor Morten - Ælling Der skal brændstof til . . . Næsten klar . . Kameraet skal på plads Der er højt ned for åben dørLige før . . Nu sker det  . . . Frit fald Styreskærmen er udløst Morten i baggrunden Nu er det godt og flot at "flyve" Smil til fotografen, som var tæt på hele tidenLandingsområde Før landing Landing En gang til . . . . . Stolt søn

Her et referat fra selve dagen: 

Lørdag den 25.09.04  Det store spring

Kl. 8.00 mødtes vi alle i klubhuset i Åbyhøj hvor jeg blev præsenteret for Bo (tandemmaster) og Turbo (fotografen). Humøret var højt og efter en hurtig kop kaffe gik turen mod Tirstrup.

Bo forklarede hvordan det hele skulle foregå og som det sidste prøvede vi selve udspringet i træflyveren, en attrap som giver et godt billede af hvordan det foregår når vi er deroppe.

Kl. 11 var det afgang med flyveren, humøret var stadig højt. Bo og Morten (Ællingen) gjorde hvad de kunne for at drille mig, foregav at der var noget galt med det ene spænde. Men mig kunne de ikke få gjort nervøs.

Turen op tog sammenlagt ca. 20 min. Udsigten var så flot, det er noget helt andet end når man sidder i de store rutefly og det var en mærkelig fornemmelse, at tænke på, at om ikke så længe er det bare fuld fart nedad.

I 3000 meters højde blev døren åbnet, Turbo gik først ud, så han var klar til at springe på samme tid som Bo og jeg. Og så kom det store hop, nej - hvor det gav sommerfugle i maven, det gik meget stærkt, 280 km i timen direkte mod jorden.  Min første tanke var, det her overlever jeg ikke, men så kom nydelsen.

Turbo var tæt på hele tiden og fik taget en masse video og stillbilleder. Morten var lidt mere på afstand men fik også taget en del video. Jeg har set Mortens video (i alt 18 min. ) Jeg har endnu ikke set det færdige resultat fra Turbo men glæder mig meget. De 2 billeder fortæller lidt om hvor tæt Turbo var på os.

Det var fantastisk at hænge i luften og skue ud over Østjylland. Fantastisk var det også at se vores egen skygge på en sky, det var så ubeskrivelig flot og gav en følelse af noget overmenneskeligt, men det er meget svær at beskrive.

Turen ned tog ca. 10 min.

 Landingen gik perfekt og jeg var jublende lykkelig, det var så bare så godt at have fået denne chance og en stor tak til Bo, Turbo og Ællingen for deres kæmpe indsats for at virkeliggøre denne oplevelse.

Jeg vil aldrig glemme denne dag og det er bestemt heller ikke sidste gang jeg prøver.

Nu glæder jeg mig til Lillesøster kommer hjem, så skal vi prøve det sammen.

;-)

23. juli 2004. Sidste melding fra Rusland er, at Morten nu har passeret spring nummer 650. Det er slut meget snart, da springer-holdet vender tilbage til Danmark på søndag den 25. juli. Det bliver spændende at få nogle mere detaljerede beskrivelser af opholdet.

27. juni 2004. Morten kom tilbage til Danmark i går efter at have sprunget 96 gange i de sidste 14 dage og allerede på torsdag rejser han igen fra Tirstrup, via Karup til Moskva. Fra Moskva er der ca. 1½ time i bil i retning sydøst til Kolumna, som er en såkaldt dropzone for faldskærmspringere. Hans nye vidvinkel på hjelmkameraet blev desværre ødelagt, da en line filtrede sig omkring og rykkede det i stykker og desværre kan det ikke repareres inden afrejsen. Der findes en hjemmeside: www.dropzone.com hvor Kolomna også er angivet. Adressen er: Kolomna. Det bliver spændende at høre nyt når han kommer tilbage igen og ikke mindst se videosekvenser fra Rusland.   

14. juni 2004: Morten er i denne tid i Rusland, for igen at springe et utal af spring. Han sendte i går en SMS som fortalte at han i lørdags havde sprunget 11 gange. Han kommer hjem i næste uge og bliver hjemme en uges tid for så igen at tage derover i 25 dage og springe på livet løs. En del af hans kammerater bor på hotel, men det vil Morten ikke bruge sine penge på. Hellere sove i hangaren med nogle af gutterne og så bruge pengene på spring. Han sendte dette link i forrige uge: Flyinggnu. Klik på dette og herefter på på "Ballonspring". De er en flok som stiger til vejrs med en stor ballon og når de er i passende højde, kaster de sig ud med vilde hyl. Det er Morten i den blå Sweatshirt. Desværre fylder dette videoclip ca. 17MB, så en hurtig internetforbindelse er nødvendig. Sidste nye anskaffelse, ud over en ny faldskærm, er en hjelm med påmonteret videokamera. De bliver spændene at se de clips han sender hertil.

I weekenden 13-14. marts 2004 skulle Lisbeth med søster Mette forsøge sig med et tandemspring fra Aarhus Faldskærm Club's maskine. Det er ganske godt gået af Morten, at lokke både sin mor og moster med op og sende dem ud i frit fald. Det bliver MEGET spændende.

I dag lørdag ser det desværre skidt ud, da det sner lidt i området og der er helt overskyet. Morten havde ellers fået arrangeret en makker, som ville springe samtidig med pigerne, udstyret med videokamera. De håber på bedre vejr i morgen og at kunne finde en anden makker, som vil springe med, da den første desværre er optaget søndag. Vejrudsigten fra DMI ser eller lidt lovende ud for Tirstrup i morgen søndag, så alle krydser fingre.

Desværre blev projektet opgivet sent lørdag aften da der ikke kunne findes en ny tandem-springer til søndagen - surt. Dog - Hun har ikke opgivet projektet og venter bare på en ny lejlighed til at tage springet. . . . . .

 

2002

Morten begyndte at springe med faldskærm i juni  2002. Han går 100% op i denne sport og har sidste sommer været i Rusland med klubben (Aarhus Faldskærm Club) - klik på: - aafc.d k -  og sprang på 14 dage 80 spring, så han nu er oppe på ca. 200 spring.

Med dette antal spring har han nu lov til at springe sammen med andre og danne formation.

Til sommer, 2004,  drager klubben igen til Rusland. På nuværende tidspunkt er Morten kommet op på 300 spring. Hvor mange der kan nås i Rusland er endnu uvist. Det afhænger bl.a. meget af vejret, men det bliver virkelig på samlebånd.

Træk musen over det enkelte billede og få beskrivelse - klik på billedet for stort format.

Alt er OK Klar til at springe Det store sug Ned mod Samsø Fuld fart Lille skærm er udløst Den store skærm er udløstPå det sidste stykke vej Jeg ER landet En stolt springer (Skydiver) Knægten lander Nyeste billede

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 03. april 2008