Provence, forår 2007

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 

Théoule, maj 2007

Torsdag 24. maj 2007

Afgang 13.15 fra Lisbeths job og det var sådan set godt, da der var en del vejarbejde mod Rødby og alligevel nåede vi en tidligere færge, så der blev lidt mere tid til at se os omkring i Scandlines BorderShop i Puttgarten.

På vejen mod Hamburg, efter Lübeck, bliver motorvejen 3 eller 4 sporet og her er der tradition for, at trafikken ikke er så heftig, og her måtte Lisbeth prøve en tur på over 200 km/t og det var helt sjovt, selvom det altså går hurtigt ned ad betonstien.

Navigationsanlægget er et hit til at finde ind igennem Hamburg og lede os lige til målet. Hvor er det dog behageligt og nemt.

Deutsche Bahn havde ikke styr på lastningen af bilerne denne gang. Der gik grundigt ged i det, da de halvvejs opdagede, at der holdt en flok biler, som skulle med samme togstamme, men med Wien som destination og det gav lidt knurren her og der. De fik styr på det og afgangen blev blot forsinket få minutter. Forinden havde vi købt lækre sandwich på Altona stationen og nød dem sammen med en pils.

Vi var hunde trætte og trængte sådan set kun til at se dyner, så det traditionelle terningspil ”Meyer” måtte vente. Da vi havde passeret Hannover, var det tid til godnat (ca. 23.00). Vågnede kort tid efter, hvor toget holdt stille og regnen silede ned og BANG – et ordentligt lyn og tordenbrag, men så lullede vi videre mod syd og kunne glemme alt om stressende tyske motorveje. 

     

Fredag

Alt gik glat ved ankomsten i Lörrach – Ankomst kl. 6.45 og aflæsningen gik efter en snor, så vi kunne rulle fra stationen kl. 7.30.

Rushhour på vejen ud af Basel. Navigator bragte os mod Rheinfall ved Schaffhausen. Det er Europas største vandfald – se info på billede af infotavle.

Der var fra Schloss Laufen på toppen en storslået udsigt over hele vandforløbet og der var mange trin hele vejen ned (ikke mindst op igen). Vi sejlede med turbåden ud til klippeøen midt i vandfaldet. Her var der en stejl opstigning til toppen med trapper, som giver én med højdeskræk sug i maven, men pokker tage det. Er vi derude, må jeg tage mig sammen og det gik helt godt. Op til toppen og have følelsen af at stå i vand til halsen og hvilken bulder fra vandmasserne.

Vejrudsigten på vej til Rheinfall sagde: Nord – Sonnig - Bergen: Schwer bewölkigt Süd: Sonne med wölken. Vores tanke var at køre over alpepasset Gletsch, men den blev droppet, da der ikke er meget idé i at køre op i skyerne og ikke kunne se noget, så det blev en lidt kedeligere tur ad motorvejen til Geneve, hvor det store springvand pumpede millioner af liter vand kæmpehøjt op i luften. Temperaturen havde nået 27 gr. og det var dejligt at slentre langs vandet og nyde solen og varmen. Byen oser af velstand og sikkerhed. Vi lagde flere gange mærke til, at man skulle gennem en sikkerhedsprocedure for at blive lukket ind i en ur forretning. Lidt trist at det skal være sådan.

.

Mod Annecy, som Navi sendte os mod ad en rundtur mod Charmonix, for at finde vejen. Ved indkørsel til Geneve var der 34 km til målet, men ved udkørsel, måtte der en omvej til. Fint nok, den finder hotellet alligevel.

Ved ankomst løb vi ind i samme trafik som i morges – bare aften køer i stedet.

Hotellet: Værelse 112 var ikke det vi forventede, så det blev ændret til 216, hvor der var vidunderlig udsigt til søen, som oprindeligt bestilt med egen balkon. Mega tordenvejr og masser af snak om at tage billeder i dårligt lys / skumring.

     

Lørdag

Skulle være kørt ca. halv ni, men var klar allerede en ½ time før. Benzin efter rekord mange km på en tankfuld – over 10 km/l for første gang. Købte Sandwich og vand, da vi trods alt var for nærrige til at betale 2 x 150 kr. for morgenmad på hotellet. Gennem Grenoble by mod Sisteron. Samtale med Stina – senere Anders om at aktivere DVD-optager, som vi havde glemt, så løbet i Monaco kunne blive optaget. Lille Basse havde det fint og var inde at kalde ved deres udendørs morgenbord – vil gerne hjem igen og have lidt mad. Dejlige naboer, som vi holder meget af.

Napoleon ruten N85, som stod lidt skræmmende in mente for en del år siden var mere langtrukken end spændende. Kørte lidt Subaru mod de andre trafikanter og de mange stigninger og sving og det er godt at vide, at den holder fast med alle fire poter. En Audi A6, cabriolet gjorde hvad han kunne for at holde fast, men forsvandt på en vigeplads. Skyerne lå lavt ind imellem, så Lisbeth kunne røre ved dem, som hun gjorde i sine helt unge dage på tur med sine forældre i Alperne.

Det var dårligt vejr et godt stykke ad vejen, men da vi nåede kysten, skinnede solen gennem skyerne og varmen var på 24 gr. Indkøb af madvarer og jagt på en 220V strømforsyning til den bærbare. Strømforsyningen var glemt hjemme. Vi fandt ikke et sted, hvor de havde en sådan. Flyttede ind i huset, som nu er forsynet med trådløst netværk siden sidst samt Air condition. Vi klarer den med opladning af bærbar via strømforsyning til bilen når vi kører, og det må være det.  

Via Radio Riviera kunne vi følge kvalifikationen til Formel 1 i morgen i Monaco på vejen. Det bliver klare favoritter. Alonso og Hamilton på de første pladser med Ferraris Massa på 3. pladsen. Ferraris Raikonnen lavede en kørerfejl og måtte nøjes med en 16. placering. 4. pladsen gik til Renaults Fisichella. I morgen er vi tidligt på færde for, at opleve maksimalt i Monte Carlo, hvor det førte ræs starter 09.30 med Porsche Super Cub.

Nok for i dag, lørdag den 26. maj 2007 – sen aften.

Søndag

Tidligt oppe og på tribunen. Søde piger fulgte alle og enhver direkte til de udvalgte pladser, en fin service.

Ved starten af Porsche Cup og efterfølgende Renault GP 3 løb, larmede godt nok en del med Porsche og mere med efterfølgende Renault GP 3,5, men glem den larm til starten på Formel 1 – så kan vi tale om motorlyd for fuld skrue. Det vibrerer faktisk i kroppen og på bænkende vi sad på og alle brugte høreværn. Godt at vi købte med hjemmefra, da almindelige ørepropper kostede en bondegård. Monaco er bare på den anden ende. Utroligt mange mennesker er stuvet sammen i de små gader, og tålmodighed fik en høj prioritet. Boder og stande med alverdens ”mercandice” i relation til dagens begivenhed. Lisbeth købte i år den rigtige Cap med McLaren/Mercedes logo og hendes favorit Alonsos navn på. Ellers købte vi blot halsbånd med plastlommer til billetter, da de skulle vises ret ofte for kontrollørerne.

Fra løbet med de mindre racere:

Porsche:

Renault:

 

Selve begivenheden, Formel 1 løbet. Det kan lyde mærkeligt, men det var mindre overskueligt her end hjemme ved TV, men til gengæld en oplevelse af de helt store - at være der (Monaco), stemningen, mange tilskuere, lidt kaos ved indgang og udgang omkring tribunen. Vi havde dog hjælp af en storskærm, hvor vi kunne følge med i begivenheder over hele banen og der blev da også vist billeder af den tribune, hvor vi opholdt os.

Mange var klædt i de røde Ferrari farver. Ikke fordi det gjorde os noget, da vores favoritter er McLaren med hver sin favorit kører. Hamilton til mig og Alonso til Lisbeth. Alonso vandt i dag med Hamilton og derefter Massa i Ferrari efter sig.

 

Et kig over til klippen, hvor vi havde ståpladser sidste år. Lidt hårdt dømt var løbet måske en anelse kedeligt, da de første 4 kvalificerede kom hjem i samme rækkefølge. Det bekræfter dog, at det på denne bane er meget svært at overhale de hurtigste kørere. Kimi Raikonnen startede på en 16. plads, da han ramte muren ved kvalifikationen. Han kørte sig op på en samlet 8. plads, forbi de langsommere.

Der var mange andre motiver end racerbilerne. De helt store lystbåde var lagt til kaj og man kunne følge med i hvad de ombordværende foretog sig, og det er vel en del af spillet. På fotosiden skal vi gå stille med vores udstyr når man ser på, hvad de professionelle slæber rundt på.

 Tanken var, at vi, under løbene, skulle anvende de store objektiver: Lisbeth 70-300 og jeg det helt store 80-400, som kræver et et-bens stativ for at holdes stabilt og styre de hurtige motiver, men uheldigvis glemte jeg stativet ved et stop ved toilettet, så det blev i stedet 18-200 og 70-300 og det gik fint nok.

At komme ud af Monaco lignede et mareridt, men det endte pludseligt med, at trafikken løste sig og så var det bare motorvej A8 og kursen tilbage mod vest.

Tænk, det eneste der manglede, var at få mulighed for at smide Subaruen lidt rundt på banen, men Fyrst Albert og den små Bernie holdt fast ved reglerne – ingen gulpladebiler på deres fine bane.

Snobber! ;-)

En dag i meget sol og med lidt skyer har sat sit præg på ben, arme og nakker og det er dejligt. Talte med Birgit, som vi lejer huset af. Vel ankommet, lidt snak om ombygning af udendørs ombygning og spurgte hende om hun kender en forretning, hvor vi kan gøre os håb om at anskaffe en ekstra strømforsyning til den bærbare og Birgit foreslog et lille butikscenter, som ligger for enden af Butikscenteret Géant. Det må dog vente til tirsdag når, vi er på den anden side af pinsen. Mens jeg nu afslutter dagens fortælling, synger Abba "The winner takes takes it all". Meget apropos for dagens begivenhed

Læs her om oplægget til dagens begivenhed Klik her

Mandag

Efter 3 rejsedage (torsdag, fredag og lørdag) samt en begivenhedsrig søndag, var der samlet godt ind til en lang søvn, som strakte sig helt frem til kl. 11, inden der kom lidt liv i kludene. Egentligt var der ikke lagt op til andet end en dag, med rigelig afslapning. Vinden ruskede hele dagen, men havde blæst himmelen klar, så vi kunne se sneen oppe på Alperne. Vi rullede en tur til Cannes og tog lidt billeder af vindsurfere, som havde det bedste vejr, til deres sport. I dag er det officielt 2. pinsedag også her i Frankrig, hvor mange forretninger var åbne og ikke mindst CompuTec, hvor vi kunne anskaffe en erstatning for den glemte strømforsyning, til den bærbare. Dejligt var det, at kunne bruge computeren igen her i huset, hvor det trådløse netværk fungerer perfekt, både ovenpå og nedenunder. Tak til Birgit, for information om den lille computerforretning.

Tirsdag

Telefonen vækkede – det var Jørgen fra Holstebro. Godt så, så var det op og checke vejret, som er solrigt og næsten vindstille. Dejlig morgen! I aftes talte vi om at smutte til St. Maxime og kørte ad den smukke kyst via Agay, St. Rafael og Frejus og så det sidste stykke til den dejlige kystby, som vi holder af at besøge. Fødevareforretninger med udendørs betjening og mange spændende gader / motiver.

Hjemturen gik direkte op til motorvejen A8 og så hen over stepperne for at komme hjem i solen.

Køleskabet er velforsynet, så der var ingen grundt til at spilde tid på indkøb. Da vi kom herop var det stadig næsten vindstille til forskel for området ved St. Maxime, hver der blæste en ½ pelikan – kun med ca. 45 km afstand. Hyggelig eftermiddag med sol på terrassen og redigering af billeder. Der er mange at gennemgå!!!!

Onsdag

Smuk solskinsmorgen og der er dømt terrasse i dag da DMI melder om regnvejr i morgen

Nu har DMI ikke altid ret i deres prognoser. Til dato har de lovet delvis regn og heldigvis har vi ikke fået en dråbe. Dagen holdt med masser af sol og ophold i solen, så skindet blev lidt branket. Vi kiggede i køleskabet og fandt ud af, at det ikke var nødvendigt at forlade huset for at fouragere og det var lækkert, bare at slappe af. Få telefoner fra kunder / firmaer, så en god dag med relax, så det betyder noget.

Torsdag

Se, solen må have skinnet sig træt i går, for den gemmer sig bag skyerne. DMI passer meget godt i dag og vi begynder så småt at kigge på, hvilken vej vi skal vælge tilbage mod biltoget på lørdag. Vi er enige om, at vi lige så godt kan komme relativt tidligt af sted, da det der ikke er mening i at blive i huset til sidste øjeblik. Mulighederne er:

 • Direkte mod Genova, Milano, grænsen til Schweiz, gennem St. Gottard tunnellen og op til Basel
 • Mod Genova, forbi Torino og op til Aosta, over St. Bernhard tunnellen og forbi Martigny, Bern og Basel
 • Mod vest og op mod Lyon. Dreje fra forinden ved Valance og mod Grenoble, Geneve, Bern og Basel

Det ender ganske sikkert med det første forslag, da vi af erfaring ved, at når vi først er på vej hjem, så skal det helst gå den lige vej. Dagen gik med indendørs sysler samt lidt indkøb, da det regnede en del. Lidt hyggeligt, men solen var meget savnet.

Fredag

Den sidste dag her i Théoule for denne gang er kommet. I morgen er det slut og så går det mod nord igen. Vi må have de sidste indkøb på plads - Gorgonzola, olivenolie, far-søn øl, og en del mere. Taskerne må pakkes og stilles klar, da vi er enige om at komme af sted relativt tidligt, så roen kommer med og det bliver en god og afslappet tur de omkring 700 km til biltoget. Vejret til morgen ser lidt blandet ud, skyet med solen, som titter igennem - klart, så sneen på Alperne er synligt. Det er altid en underlig dag – dagen før afrejse - da det hele står i opbruddets tegn.

Er så småt ved at indstille os på Danmarks Radio igen, da vi følger deres udsendelse på Københavns Radio via Internettet. Verden er virkelig vidt åben.   

Efter indkøbene, var vejret klaret op, og vi stoppede ved havnen / stranden her i Théoule og her oser det af sommer og hygge. Eftermiddag bliver til at slikke solskin så pakkeriet får vente til i aften. Fik pakket det meste – blot lige ”togtasker” og få tømt køleskabet i morgen tidlig.

Lørdag

Skulle have været oppe 6.00, men sov lidt for længe. Lisbeth er stadig en syg høne, brandvarm overalt, ondt overalt, det bliver sikkert en lang dag med 700 km foran. Hun pakkede sig ind i et dynebetræk under det meste af turen og sov lidt ind imellem. Turen gik som forudset via Genova, Milano og op gennem St. Gottard tunnellen, som virker endeløs med sine 17 km, men de fik også en ende. Forinden stoppede vi ved Rasteplads St. Gottard Sud, hvor vi måtte have en af de ulækre grill pølser og denne gang VAR de virkeligt ulækre og kostede det hvide ud af øjnene. Da vi kørte ind i tunnelen, skinnede solen og ved udkørsel, småregnede det og det fortsatte næsten helt til Basel.

Apropos øjne, så har jeg sikkert også fået en snert af influenzaen, da de er røde og lidt ophovnede og det føles som om, der er smurt en hinde af olie på øjeæblerne, så der skal blinkes hele tiden.

Med navigatoren forsøgte vi at finde en McDonald, men det gik da helt galt. Lörrach er ikke særlig stor, men vi blev så sandelig sendt rundt i geografien og skiftede mellem, at køre ind og ud af Schweiz et par gange. Endelig lykkedes det og lidt aftensmad blev det til. Maden i toget råbes der ikke hurra for og slet ikke til de priser.  

Vi nåede det hele og sidder nu og venter på de sidste 3 kvarter til afgang. Mens vi venter på, at lastningen skulle starte skinnede solen, men lige da jeg, som den første kørte ombord, lukkede Vorherre op for sluserne, så alle blev ret våde. Vi slap da i tørvejr inden det for alvor tog fat. Vi har det rigtigt varmt begge 2 og vil sikkert ønske at se dyner inden alt for længe.

Det BLEV alligevel til et spil Meyer (terninger) og det var rigtigt hyggeligt, specielt for vinderen. ;-))  

I morgen er der så den sidste bid fra Hamburg og op til færgen i Puttgarten, og så det allersidste stykke fra Rødby og hjem til matriklen og den små Basse. Det bliver altså dejligt.

.

Billeder efter ankomsten til banegården i Lörrach. Lisbeth kunne have det bedre!

Søndag d. 3. juni 2007

Toget var inde ca. ½ time før tid og det var sådan set rigtigt dejligt, da det nu gælder om de sidste små 5 timer via Rødby-Puttgarten. Færgen kom en lille halv time efter vores ankomst. Tak for denne gang på kontinentet.

.

Hvem holdt forrest?

Hvad skulle vi have ombord på færgen? 2 ristede og et brød  og et par søndagsaviser, så de tre kvarters overfart forløb hurtigt. Hjemme tæt på 14 og godt var det. Små Basse lægger sig på tværs overalt for at sikre sig, at vi ikke forsvinder sådan lige igen. Dejlig modtagelse.

Vi er enige om, at vi endnu engang har haft en ferie med mange oplevelser – dog ikke så mange som oprindeligt tænkt, men har man det godt, så løber tiden hurtigt og det er lidt svært at tro på at vi for 8 dage siden sad på tribunen i Monaco til Formel 1.

Slut på denne ferie, med tak til os begge for, at vi er glade for at rejse og opleve sammen.

;-))

*******************************************************************************************

25. april 2007

Måske finder vi en lidt mere spændende vej fra Rheinfall i Schaffhausen, Schweiz, til hotellet syd for Geneve. I stedet for meget motorvejskørsel efter vandfaldet, kan vi også stikke forbi Zürich og sætte kursen mod Gletsch, som er en lille stationsby, der ligger højt i Alperne. Vi har været der tidligere da bilen hed en Citroen og var meget rød og oplevelsen var stor. Jeg husker, at på vejen op, startede en bipper, som ikke umiddelbart kunne lokaliseret. Det viste sig at være alarmen i termometeret som fortalte, at temperaturen nu var under 5 gr. plus og her dukkede sneen op, så vi kunne smide lidt snebolde efter hinanden.

Fra Gletsch ned mod Bonigen langs søen og gennem Thun og op imod Bern, hvor motorvejen dukker op igen og herfra via Lausanne og Geneve til bestemmelsesstedet - Annecy. Rutekortet ser sådan ud: Klik på kortet

10. april 2007

Hvor skal vi køre hen i Provence, hvad skal vi se. Vi har været i mange små, som større byer. Forslag kan være:

 • Gourdon

 • Entrevaux

 • Tourrettes sur Loup, en lille by i baglandet

 • Roquefort-les-Pins - en anden lille by

 • Mougins - en lille bjergby med masser af atmosfære

 • Gourdon - Herfra ser man fra den italienske side til Théoule, hvor vi bor, hvis vejret er klart

 • Bagnols-en-Foret - en lille by i bjergene, hvor vi har boet tidligere - et par gange. En utrolig dejlig lille by, hvor man går rundt i de små gader.

 • Bargemon? - Her har vi også boet tidligere, men det er en typisk "dansker" by. Vi har det med, at være os selv og hører vi vores modersmål fra andre..........

 • Sainte Maxime, havneby. Det er et must endnu engang at komme tilbage til denne lille kystby, med de smalle smøger og de mange små spisesteder og lækre fødevareforretninger og så bare det at sidde på havnen og få en is eller en kop kaffe - uhm.

 • Cannes, som ligger ½ times kørsel væk - måske for meget storby?

 • Der er så mange muligheder i området. Sidste år oplevede vi Marineland, som virkelig var Ok - riv dyrt, men Ok

Der bliver en del besøg i de rigtigt store supermarkeder og alene det, er at se frem til. Alt, stort set, findes der. Non-food med masser af alt og ikke mindst Food, hvor der er alt hvad ganen begærer. Slagtervarer, fisk, grønt, ost, vin - alt sammen med et lækkert og stort udvalg. At komme derind i sommerbeklædning kan være en lidt kølig affære, da deres AC kører i højt gear.

Vi har gennem årene vænnet os til, at kassedamerne er bekendte med mange af kunderne og taler og alt og intet, mens køen venter. Vi har nok være ret alene om at styre utålmodigheden, men skik følge eller land fly. Sådan er det.

Inspirationen spirer, hvad vi skal......................

25. marts 2007

Billetter til biltoget er bestilt.

For at køre på de schweiziske motorveje skal der anskaffes et lille klistermærke, som klæbes på frontruden. Den koster ca. 150 kr. Prøver man at luske igennem uden mærkaten, koster det en anseelig bøde.

Schweizisk vignet

Ned igennem Frankrig skal man også betale afgift for at benytte deres motorveje. Det er lidt med forskel hvad det koster, men her er det muligt selv at beregne omkostningerne hjemmefra. Betalingsmotorveje. På turen ned bliver der ikke brugt mange penge på de franske motorveje . kun fra Geneve til syd for Grenoble, hvor motorvejen slipper op.

Turen hjem: Den direkte vej er langs vandet til Genova,

Motorvejen nordgående

og mod nord igennem en flok tunneller. Via Milano til grænsen til Schweiz. Her kan der være risiko for kødannelse. På strækningen gennem Frankrig og op igennem Italien bliver vi nødt til at betale afgifter. Det beløber sig til ca.  100 kr., så det er til overkomme. Op gennem Schweiz, stop ved rasteplads, hvor de sælger ulækre, men velsmagende tykke pølser med brød til. Igennem St. Gotthard tunnellen

Motorvejen forsvinder ind i St. Gotthard bjerget

og så den sidste bid langs den smukke Lucerne Sø til Basel for at krydse grænsen ind til Lörrach, hvor biltoget forhåbentligt venter.

Baneområdet i Lörrach

Den anden mulighed er igen langs vandet til Genova, nordpå forbi Torino op til Aosta, hvor Alperne starter.

Aosta set fra syd

Op over St. Bernhard passet (tunnellen), ned til Martigny i Schweiz

Martigny med den nordgående dal

Nordpå forbi Montreux, Lausanne, Bern og til Basel / Lörrach.

Begge veje har sine charmer - den første med mest forventet kødannelse ved grænsen mellem Italien og Schweiz samt ved indkørsel til tunnellen ved St. Gotthard: Den anden smuk over Gr. St. Bernhard og ned forbi Martigny.

Toget ankommer til Hamburg kl. 9 morgenen efter og så må vi finde ud af, om vi skal op igennem Sønderjylland og over Broen, eller om vi smutter til Puttgarten og sejler over til de sidste 190 km.

*************************

21. januar 2007

Tidsplan for udrejse

Afgang fra Kl.  Via Ankomst til Kl. Overnatning  
             
Hjem 13.30 Sydmotorvej Rødby 15.30    
Rødby 15.45   Puttgarten - Border Shop handle 16.30   Präsident Krahn Strasse
Puttgarten 17.00   Altona 18.45   Lastetid 19.20 - 20.15
Altona 20.43   Lörrach 06.49 Biltoget  
                            Næste dag      
Lörrach 07.30   Rheinfall 09.00    
Rheinfall 09.00     12.00    
Rheinfall 12.00 Geneve Annecy
Hotel
17.30 Hotel 2 timers stop undervejs
     

                      Næste dag

     
Annecy 08.30 Gap, Sisteron,
Castellane, Grasse
Theoule 15.30   Stop i Gap og i
Castellane - ½ time hver

16. januar 2007

Nu begynder brikkerne at falde på plads. Bestemmelsen er taget: Biltoget fik første prioritet og billetter er bestilt. Turen starter allerede torsdag eftermiddag med afgang fra banegården i Hamburg samme aften. Da vi først skal flytte ind i huset lørdag eftermiddag, giver det en ekstra rejsedag, som primært skal bruges i det smukke Schweiz. Efter ankomsten til Lörrach med toget fredag morgen triller vi til Rheinfall, som er Europas største vandfald. Det har eksisteret i 16.000 år, så noget vand er der løbet igennem i løbet af årene. Det er 150 meter bredt og 23 meter højt eller dybt. Der løbet 7.000 m3 vand igennem per sekund.

Klik på billederne for forstørrelse

 

Der sejler både ud i det store og urolige vand og man kan komme ud til den klippe, som står midt i vandet og komme i land på denne, så oplevelsen af at stå midt i et stort vandfald bliver opfyldt. Vi har sat god tid af til at opleve dette maksimalt.

Herfra går turen igennem Schweiz, mod syd forbi Bern, Lausanne med Geneve søen på venstre hånd og forbi Geneve for at køre ind i Frankrig langs kanten af Alperne. Turen stopper i Annecy, hvor der ligger et passende hotel. ;-)

Det er da mærkeligt at vi altid skal falde over den slags steder.

Lørdag starter den sidste del af turen. Fra Annecy via Grenoble mod syd for at fange den berømte Napoleonsrute, som går igennem hidsige bjerge ned mod kysten og ender i Cannes. Der bliver rigtigt meget at opleve på de sidste ca. 430 km.

 ;-)

14. Januar 2007

En ny mulighed for at flyve billigt. FlyMe flyver bl.a. fra Malmö/Stürup, som kun ligger ca. 40 minutters ekstra køretur fra Kastrup. Der er penge at spare, så den ekstra køretur til Skåne samt brobilletter lønner sig. Selskabet flyver til Alicante, og Nice fra Malmö.

23. december 2006

Her på en lille juleaften er det hyggeligt med julen lige foran døren, dejlig musik i højtalerne og Lisbeth er i gang med at pynte et flot juletræ. Tænk - mange timer før lukketid, fik hun "krejlet" sælgeren til at gå 100 kr. ned i pris på juletræet idet hun påstod, ikke at have det ønskede beløb i kontanter. Han forbarmede sig og når man ser på træets størrelse, så var det en rigtig god handel.

Vi har endnu engang aftalt med Birgit, at vi lejer deres hus i Théoule i sommer. Vi fik et julebrev fra Birgit og her blev det oplyst, at huset er blevet endnu bedre. Indlagt A/C, trådløst Internet, ny ovn (den gamle var virkelig Ok, men termostaten var kaput), tag over pergolaen m.m.. Det bliver dejligt at "indtage" huset endnu engang.

Hvordan kommer vi frem?

At køre turen hele vejen er ikke på hitlisten. Kusine Lydia har et glimrende forslag. Find 'delete' knappen når Tyskland kommer på tale. De gode tyskere er der intet i vejen med, men trafiktætheden hos dem og "stau" - det er ikke af det gode.

Alternativer?

 • Sterling Fly? Det er hurtigt at komme fra A til B og leje en bil, som vi har prøvet nogle gange tidligere.

 • Køre til Hamburg og trille ombord på biltoget, indtage en lille, hyggelig sovekupe og "sove" ned gennem Tyskland? Det er også prøvet før.

 • Et DB Autozug kører langs havet, i baggrunden ses en odde.

Sjælen taler ret meget for biltoget, hvor der er fred og ro. Ingen stress, ingen køer, men en rigtig hyggelig og god stemning blandt "togfolkene". Der er bestemt ikke noget 1. klasse over dette, men alligevel er det et privilegium at lægge hovedet på puden når dagen er slut og vågne op 5 km fra grænsen til Schweiz. For og imod?

 • Fly: Vækkes meget tidligt på morgenen, lidt stress omkring Sterlings kø og deres check ind, kufferter der skal læsses af bilen i Kastrup og ind i terminalen og bilen på langtidsparkering. Går flyet til tiden. Shuttlebus fra flyterminalen i Nice til området for biludlejning og det hele omvendt 8 dage efter. Fra flyafgang til indflytning i huset går der ca. 6 timer - en hurtig måde at rejse på.

 • Biltog: Pakke bilen med al bagage, køre til Hamburg ad 2 mulige veje. Via Rødby-Puttgarten eller via Storebælt og Sønderjylland. Ankomme til toget og vente lidt på læssetid for bilen. Bruge ventetiden på indkøb af proviant på banegården i Altona. Spise hyggeligt i den lille kupé og få årets raflespil Meyer, fornemme at farten sættes op efter at kursen ar sat mod syd og varme. Kigge ud på motorveje, hvor trafikken er tæt og nyde at slippe for det. Vågne tidligt næste dags morgen og være klar til det sidste stræk. Det er ikke den hurtigst vej fra A til B. Godt et døgn, men med mange muligheder for oplevelser undervejs.

Tager man pulsen på prisbarometret går det stort set op. Biltog koster - Fly/billeje koster. Hvad skal være afgørende. Det at have det godt og rart gennem et smukt Schweiz og mærke at temperaturen stiger genne Norditalien?

Mon ikke det ender med biltoget.

 • Gør vi det, vil ruten f.eks. gå fra Lörrach / Basel via Bern, Montreux, Martigny, og St. Sct. Bernhard og ned til Aosta i Italien. Videre forbi Torino og ned til Genova, hvor Middelhavet blinker. Mod den Franske grænse og ad den flotte motorvej til afkørsel Mandelieu-la-Napoule og så er vi der næsten. Alternativet er den mere direkte vej via St. Gotthard tunnellen (16 km )ned mod Milano og til Genova for herefter af følge samme rute, som den fra St. Sct. Bernhard, men i år var der lange køer før tunnellen og ved grænseovergangen mellem Schweiz og Italien.

  

Klik på billedet

 • En tredje vej kan gå gennem Schweiz, via Geneve, ind i Frankrig og ned til Grenoble, hvor motorvejen slipper op kort tid efter. Her går det så ad den gamle og smukke Napoleons rute ned mod Cannes, via Sisteron, som er et ophold værd og igennem Castellane, hvor man kan købe de lækreste, varme sandwiches. Herfra gennem Grasse, et sving til højre og den sidste stump vej til Theoule er under hjulene. 

Vi har oplevet og nydt, at solen er utrolig dejlig at komme ned til, men bruge tiden alene på at solbade, det holder ikke helt mere. De sidste gange har vi kørt en del ture i baglandet og oplevet de mange små byer og samfund og oplevet meget. Måske skal vi denne gang fokusere lidt mere på de større byer. Cannes, som er nærmeste storby, Nice lidt længere væk, Aix en Provence med de mange kulturelle tilbud, Marseilles, Toulon med den flotte udsigt over byen fra højderne bagved , genbesøge nogle af de byer vi har boet i før. Der er muligheder nok.

Se også afsnit om Formel 1

Godt af have en hyggelig, vinter at planlægge i.

      TOP

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 04. juni 2007