Mini Cruise til Oslo

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

19. december 2006

Søndag 17.12.2006

Dagen skulle være startet med gudstjeneste i Tjæreby kirke kl. ni, men vi kom ganske enkelt for sent i omdrejninger. Det er udsat til juleaftens eftermiddag. Dagen blev dejlig stille med forberedelser til den ventede start på Oslo turen. Besøg hos naboer og god snak her og der..

Vi kørte ind til Hellerup station og parkerede bilen, for at tage en taxa det sidste stykke vej til færgen og var ombord relativ tidligt og blev med det samme glade for den valgte kahyt på 11. dæk, som vi kom til gennem Commodore Loungen. Herfra lukkede vi døren op til en stor behagelighed. Bedre kan det vel ikke beskrives. Vi brugte lidt tid på at indrette os i kahytten med stue og soveværelse og finde ud af alle dækkene på skibet. Hvor er det dog stort, skibet. Fra pool og spa bagerst til diskotek oppe foran. Via et antal restauranter og shoppingcentre. Alt i mange etager.

Fra vores udendørs balkon var der udsigt ind over København og over mod dok øen og vi havde glæde af at tage billeder hver for sig og sammenligne undervejs og bagefter. Hvor er det dejligt at vi igen har fundet en fælles interesse efter at golfspillet er nedprioriteret, grundet min pokkers ryg.

Var der tale om en lille skuffelse? Frugtkurven var der i kahytten, køleskabet fyldt og fri adgang til lounge med al slags lækkerier, kaffe, te, vand, brød, frugt, pils, vin – ja hvad hjertet kan begære.

Hvad var det så lige der manglede?

Champagnen i kahytten. Den havde de gemt til vi kom tilbage fra vores rundtur på skibet. Der stod den i sin køler. Måske bliver det ikke lige i aften at proppen siger bum, men hvem ved?

 

Den bestilte julebuffet – der var alt og måske alt for meget til øjne der ikke mættes før maven siger stop. Friskt, vel præsenteret og glæden var stor, da vi blev henvist til et 2 personers bord, hvor der var fred og ro. En øl og en snaps blev der serveret til hver af os.

Vi sidder nu i vores dejlige omgivelser, efter at have drukket kaffen udenfor i loungen. Sengen er tæppet af, under vores middag og TV summer i baggrunden med Sissel Kyrkjebø og reklamer, på norsk for Jysk (Sengetøj). Billeder er lagt på den bærbare, båden duver let og søvndyssende og Sverige har vi til styrbord, gennem de store vinduer.

Tænk at åbne døren til den udendørs balkon for lige at få lidt frisk luft ind og mærke blæsten i kinderne – er det ikke bare ……Dette har vi glædet os meget til og forventningerne er indtil nu indfriet.  

Mandag

Sove længe, næsten. Det blev tidligt meddelt, at skibet skulle rømmes senest kl. 10, så vi var i morgenrestauranten med alle de gode sager. Te, juice, brød, bacon, æg og lidt meget mere.

Smuk indsejling, Ikk?

Oslo Sightseeing havde vi bestemt – 4 timer, som blev afkortet til to med bussen og guide.

Først Vigelandsparken, med de mange skulpturer, der alle drejer sig om forældre og børn. Midt i parken på en høj står et kæmpe monument som består af udskæringer i en 20 tons tung granitblok. Det tog 14 år at lave de 125 udskæringer af mennesker, det er vist ikke mange kunstnere der kan prale af, at have haft fast arbejde i 14 år. Den nok mest omtalte skulptur i parken er en ca. 2 årig dreng der er MEGET hidsig og mon ikke enhver forældre kan genkende billedet af et noget surt barn.  

Billederne virker lidt ru i overfladen - det skyldes relativ tyk rim

Guiden Laila var meget informativ på både norsk og engelsk og sprang fantastisk flot mellem sprogene.

Efter Vigelandsparken gik det videre til Holmenkollen, som ligger imponerende flot over Oslo. Vi var begunstiget med lidt koldt, men dejligt vejr så vi kunne imponeres over den flotte udsigt over byen.

Vi valgte at hoppe over Vikingemuseet og Kon-Tiki museet. Vejret var for godt til at skulle være indendørs godt et par timer, så vi kørte med bussen ned til Rådhuset. Akers Brygge er et flot eksempel på, hvordan man har lavet en smuk og stemningsfyldt havnefront, med masser af plads til hyggelige udfoldelser både på den kulinariske som på den indkøbsmæssige side med mange fristende forretninger. Et lille suk – tænk om København havde været så fremsynet at ombygge Kalvebod Brygge til et tilsvarende spændende miljø, i stedet for at opføre det ene palads efter det andet, med hoteller og forretningspalæer på stribe, hvor der bare ikke er for to kroner liv efter endt arbejdstid. Ok – Fiskertorvet kompenserer lidt, men meget lidt

.

Herfra til Karl Johan, hovedstrøget i Oslo, hvor der er masser af liv på mange måder. Nordmændene er meget stolte af dette strøg. Der er mange, mange forretninger ned mod ”Sentralstasjonen” og en god stemning. På spisefronten fører tre kæder suverænt: McDonald, 7-Eleven og Burger King. Ordenen er vilkårlig. Aldrig har vi set sådan en koncentration af disse forretninger.

Efter mange skridt var vi tilbage i vores hyggelige hjem her på skibet. Tid til at nyde tilværelsen med et glas vin og snacks, sunde, i loungen. Sunde snacks? Staver af gulerod, agurk, bladselleri,  med en lækker dressing. Vi fik taget nogle aftenbilleder inden skibet lagde fra kl. 17. Forhåbentligt kan de bruges.

Aftensmaden blev til Foie Gras, som forret og en tournados, lækker, velstegt og med en sovs, som jeg gerne ville kunne lave. Mørk, lidt drøj og utroligt velsmagende. Åh, det var godt. Vores tjener var utrolig hurtig og effektiv uden at ”skynde på” og det var en hyggelig middag.

I morges under indtagelsen af morgenmaden oplevede vi noget mærkeligt, det var som om vi sejlede meget, meget tæt på en bro. Her ved aftensmiddagen spurgte jeg vores tjener om, hvad det var. Prøv at spørge, om vi følte os lidt til grin? Det var nemlig en vaskemaskine som hver morgen kører på begge sider af skibet. Store vaskemåtter, som trækkes langs skibet for at vaske / afsalte overfladen, så den beskyttes mod rustangreb.  Ak, og vi som troede det var et eller andet fantastisk.

Lige nu skrives der, snakkes om oplevelserne og vi er ret enige om, at gentage turen i de lyse timer i det kommende år, så vi kan opleve den smukke sejlads igennem Oslofjorden. Jeg har oplevet den tidligere og det er bestemt værd at stå tidligt op for at nyde.

Til i morgen har vi bestilt morgenmad, serveret her i kahytten mellem 7.30 og 8, og det bliver herregodt at sidde her med tøj på eller bare med dynen omkring sig, og nyde udsigten mod Danmark (Kronborg), når vi kommer så langt. Husk, kahytten er i styrbords side. ;-)

Tirsdagens program er ellers nøje tilrettelagt. Efter ankomst til København, tager vi en taxa tilbage til vores bil i Hellerup. Lisbeth tager toget tilbage til Hillerød og jobbet og jeg ruller til Kastrup for at hente Göran fra Uppsala, da vi lige skal slå en smut forbi Pia i Nykøbing F med et knæled til en ny protesebruger. Herfra tilbage til Kastrup med Göran og så hjem. Planlægning? Ja, men det kan være nødvendigt.

Tirsdag morgen

7.30 passeres Kronborg og kursen er sat ned gennem Sundet. Det var stadig mørkt. På Tv'et er der 2 specialkanaler.

  1. Kamera, som vender fremad, så man i dagslys kan følge med i, hvad der sker i sejlretningen.

  2. Et aktivt søkort, som viser skibets position. Sjovt at følge med i hvor vi er.

7.35 – Lækker morgenkomplet er just serveret her i kahytten. Te, juice, mælk, skinke, rundstykker (de rigtige håndværkere), marmelade, ost, blødkogte æg, jamen!!!!!!!!!!!

Vi var inde til tiden og dagens program er klappet fuldstændigt. Sikke dog en dejlig tur vi har haft. Al mulig forkælelse og afslapning. Det gjorde godt, skal vi begge hilse at sige.

.................................................................................................................................

17. december 2006

Alt det triste er for en tid bag os og vi ser frem til den planlagte tur til Oslo. Vi kører til Hellerup station i eftermiddag og parkerer bilen der, da det koster en bondegård at parkere i nærheden af færgen. Fra stationen kører vi med taxa det sidste stykke og visa-versa når vi kommer tilbage tirsdag morgen. Her splitter vi op, da jeg skal til Kastrup og hente en kollega, så Lisbeth må tage toget tilbage hertil. Vi kan komme ombord fra kl. 15.30.

Vejrudsigten for Oslo ser lovende ud:

6-døgnsudsigt

Vi bør nok huske at få det varme overtøj med og et par handsker. Det er lige det vejr vi kunne ønske os.

Herom senere ;-)

18.11.2006 - Starten på en eventyrtur

Hvordan situationen er på Margueritten søndag den 17. december ved ingen. Alligevel har vi besluttet at tage en smuttur til Oslo med DFDS og få tingene lidt på afstand.

Med M.S. Crown of Scandinavia sejler vi fra København kl. 17.00 og ankommer til Oslo kl. 09.15. Vi har bestilt den store julebuffet på udrejsedagen og a la carte til turen hjem.     

Vi har valgt at flotte os lidt med en lækker kahyt, som er veludstyret på mange måder og hvor der er adgang til Commodore Loungen. Afslapning er igen i højsædet

Vi vil få en lang dag i Oslo inden afsejling kl. 17.00. Oslo er julepyntet og vi kan håbe på at sneen har indfundet sig, så det hele kommer til at ose langt væk af julehygge. Kollega Terje i Oslo kommer sikkert med gode råd til, hvad der må være optimalt at opleve en december i Oslo.

072318_kb_dekosenter1.jpg

Julemarkedet på Youngstorget er ikke som alle andre julemarkeder. Her kommer udstillere med traditionelt julepynt, nyttige og unyttige brugsgenstande, beklædning, smykker, krystal, vandpiber og andre eksotiske varer. Med besøg fra Valdres og Finnskogen bliver det klassikere som røget laks og traditionelt norsk håndværk der kan købes på torvet.

Vi håber dette lader sig gøre - har dog bestilt afbestillingsforsikring (just in case), selvom det er mod vores principper.

    Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 12. januar 2008