Forlænget weekend i oktober 2006

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 

15. oktober 2006

12. oktober - Torsdag

Der blev pakket over middag og de sidste indkøb kom på plads og bilen blev lastet. Forinden var der ringet fra Margueritten om at Mor Annas blodprocent igen var i bund og at hun skulle indlægges for at blive ”tanket op igen”. Var på besøg og det var tydeligt, at der ikke var mange kræfter.

Lisbeth blev hentet kl. 15 og så gik det mod Odden færgehavn. Eftermiddagstrafikken var tung, ikke mindst gennem Frederikssund, men 9 minutter før afgang checkede vi ind og var en af de sidste biler ombord. Dejligt. Der var stuvende fuldt og mellemmåltidet ombord, blev til 2, helt igennem, sunde ristede, fra Steff-Houlberg med hver sit brød og Cola Light!!. Man er vel sin vægt bevidst? ;-)

Navi i bilen førte os direkte til huset, som var Ok og varmt. Pool vandet ligger på 27-28 gr., så det er ikke til at kimse af og da den ligger centralt i huset, varmer den ud til alle sider. Vi måtte lufte en smule ud, for at få den fugtige varme lidt på afstand.

Aftensmaden blev til 2 fornuftige og velsmagende bøffer fra Chr. Petersen, med flutes og whiskysovs til og så stod den på lidt badning, TV og sengepasning.

13. oktober – fredag

Vi havde besøg kl. 10 af værtinden, som havde råd og dåd og gerne ville have lidt mønter for vores ophold. Sød og hjælpsom.

Vi kørte til Ebeltoft Zoo & Safari. Her var der bjørne, ulve, aber, papegøjer, kameler, bisonokser, lamaer og mange andre dyr. Vi fotograferede en del og der kommer sikkert et par billeder her på siden.

 

Tilbage til Ebeltoft, hvor der varmes op til den kommende efterårsferie. Forbi Fregatten Jylland – dog uden at komme derud, da vi hellere vil opleve kanonsalutter i morgen formiddag. I stedet besøgte vi glasmuseet, som var en god oplevelse med mange flotte kunstværker og med en engageret leder af Museet, som fortalte livligt om de forskellige værker. Hyggeligt og rart. Selve glaspusteriet var lukket i dag fredag, men vi er inviteret til at besøge det i morgen uden at betale entre og det bliver forhåbentligt en god oplevelse.

Tilbage til basen. Solen skinner fra en skyfri himmel og temperaturen ligger omkring de 15 gr. Kan vi ønske mere. God, lille frokost med fiskefileter og en god mad med rullepølse mayo og løgringe.

Nu er tiden inde til en dukkert og sikkert en tur i saunaen efter. Har vi det behageligt? JA.

Middagen blev til Jensens Spareribs med bagte kartofler – det er let at lave og smager godt.

 

04. oktober – Lørdag

Tænk at sove længe – helt til 8 og opleve en blå himmel og en smuk solopgang. Heldet med vejret tilsmiler os i den grad. Vejrudsigten lover op mod 15 gr. og vi er altså i midten af oktober. Sikke et år med godt vejr. Juni var Ok. Juli helt over al forventning. August regnede bare helt væk hvorefter solen igen tog over i september, hvor vi havde varmerekord og indtil videre kan vi ikke klage over oktober.

Det foreløbige program for i dag siger:

  • Skandinavisk Dyrepark, hvor de har fået isbjørne
  • Fregatten Jylland – Ebelfestival
  • Glasmuseet - i glashytten, hvor der arbejdes.

I aften er der stor boksegalla i Parken – den sendes over DK 4, som heldigvis kan tages på Satellit-modtageren her i huset. For en sikkerheds skyld, har vi bedt Nabo Anders optage hele udsendelsen.

Skandinavisk Dyrepark. Jamen – vejret var til T-shirt. Lidt uforståeligt at se andre pakket ind i overtøj, når det var så lunt og solen skinnede flot. Vi fik set alt fra dådyr over kronhjorte, som vi ikke måtte nærme os grundet deres brunsttid, små ildere, brune bjørne, dvaske elge, og isbjørne. Isbjørnene var totalt ligeglade med alt – solen varmede og det var lunt at ligge og slappe af.

Turen tilbage var under førerskab af Navi, som virkeligt sendte os ud på de små veje, så der næsten gik lidt ”Preben” i det Undervejs snak med sygehuset. Mor Anna har det godt igen og Alice på Margueritten var som altid slagfærdig både omkring mit nye fornavn og for manglende batterikapacitet til Lisbeths kamera. Hyggeligt.

 I Ebeltoft er der Ebelfestival og hele området foran fregatten Jylland var fyldt med boder og musik og – ja – solen skinnede og der var rigtig god stemning. Der var 2 musikanter (harmonika og en ”klarinet”). ”Harmonikaen” var aldeles nydelig. :)

 

Der var en bod, hvor de granulerede æbler, pressede æblemosen til æblemost, som blev solgt for 20 kr. / flasken. 1 liter. Omsætningen fejlede ikke noget.

I glashytten, som er et arbejdende værksted, var der et spændende miljø. Sympatiske unge mennesker, som skabte små kunstværker.

Selve Fregatten Jylland kunne vi ikke komme ombord på. Det var synd – måske kan det slet ikke lade sig gøre?

Her, sent eftermiddag, er solen stadig på himlen, dørene er åbne; det samme er vinduet bag mig her i sofaen.

Middag – Bøffer med ekstra godt – ikke specielt slankende, men vi skal jo hjem i morgen – allerede. Så det er sidste aften og huset skal nydes helt ud. Flødekartofler, tomatsalat, og en god flaske rødvin. OG SÅ ER DER BOKSNING kl. 21. Lisbeth er ikke helt vild med at vi er så ”isolerede” i forhold til hjemme, hvor vi kan se hvert sit TV, når der er forskellige interesser.

Kaldes det luksusproblemer?

;-) Åh, ja

15. oktober – Søndag

Vi forlader huset tidligere end beregnet, da det er udlejet til andre midt på eftermiddagen og ejerne kommer for bl.a. at pudse vinduer, og så er det slut med privatlivet.

Vi var forbi Todbjerg kirkegård og hilse på Ivan og Tove.

Du milde, hvor vi stadig savner dem. Så meget glæde og inspiration de kunne tilføje på deres egne og bramfrie måde. Det bliver vemodigt, men glædeligt at ”snakke” lidt med dem, når vi en sjælden gang kan besøge dem sammen. Normalt kommer jeg alene forbi.

Vi ville ruller tilbage til Ebeltoft for at tage færgen tilbage til Sjælland men snuppede betonstien (motorvejen) ned over Fyn i stedet. Tiden villle være den samme, og så snurrer hjulene og vi slipper for ventetider og færgetræk fra Odden Færgehavn. Ville Lisbeth falde i søvn undervejs – Jeg garanterer. UPS – det var ved at glippe med denne forudsigelse – først mellem Ringsted og Køge faldt øjnene kortvarigt i.

Lørdag aften var jo aftenen med de mange boksekampe, men midt i udsendelse brød TV eller satellitmodtager sammen og det hele gik i sort. Godt at vi havde aftalt med Anders at han optager det hele.

Afleveringen af huset gik dejligt – begge ejere kom ud, så de kunne kigge på problemet med TV. De omtalte på sindigt jysk, at de da bare kunne ringe til TV manden og få ham til at komme og klare problemet. Det er altså søndag, men det tager man ikke så tungt på, her på disse kanter.

Dejlige dage blev det til med fine oplevelser og afslapning. Søndag morgen blev klokken endda 9 inden ”hjulene” måtte sættes i gang og nedpakningen kunne begyndes.

Tak for denne gang – endnu en god oplevelse.

...............................................................................................................

 11. oktober 2006

Der ligger et sommerhus i udkanten af Ebeltoft, hvor vi holder en forlænget weekend fra i morgen torsdag (aften) til søndag eftermiddag. Det bliver dejligt at komme lidt væk og ikke for langt væk i denne omgang. Vi har jo stadig turen til Gran Canaria at se frem til.

Huset er udstyret med indendørs pool og sauna, så selv om efteråret kan være køligt, så er der varme inde. Vejret ser heldigvis lovende ud, så vi også kan være udendørs.

2 til 6-døgnsudsigt

Der skal opleves lidt forskelligt.

Billeder fra husets hjemmeside

Billeder fra Ebeltoft

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 01. september 2008