Besøg af Mette og Hugo 2006
22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 
 
 

18. juli 2006

Det man glæder sig meget til, bliver som regel alt for hurtigt gennemlevet og sådan gik det også denne gang. Vi havde det utroligt hyggeligt med de kære og vejret var i DEN grad med os. Flot solskin og høje varmegrader.

Lørdag 15. juli: Vi fik nogle ostemadder for lige at lægge bunden og så ned til byen for at parkere bilen, som var lejet af Mette og Hugo, så vi alle kunne være i den. Det var en Mitsubishi Grandis med plads til 7 personer. Desværre var Nicole bagud med nogle skoleopgaver, og måtte blive hjemme og slide i det foran PC skærmen.

   

Da vi kom til Slotsgade, var det første mål pølsevognen, da de er helt vilde med de danske "pålser", så det blev til næsten alle variationer - fransk hotdog, alm. hotdog med det hele, alm. ristede med brød og naturligvis kakaomælk. Se det er ægte dansk mad, der vil noget. Det der med sunde frugter var ikke på hitlisten lige på det tidspunkt. ;-)

Vi fortsatte igennem Slotsgade frem til Frederiksborg Slot, som vi besøgte og brugte nogle timer på. Det var ikke tilladt at anvende blitz indendørs på slottet, så ind imellem var det en udfordring at tage billeder i de ofte mørke rum, med det lykkedes da nogle gange.

 

Lofterne på slottet er utroligt smukt dekorerede, men i starten var det svært at fotografere dem, da det måtte være uden blitz, og håndholdte skud og svag belysning var en stor udfordring. Teknikken blev i stedet, at lægge kameraet på gulvet, aktivere selvudløseren og få et antal skud i kassen og så lige lidt rotation og beskæring i Adobe Photoshop, så kan det gå an - synes jeg.

Efter slottet gik vi langs søen tilbage til Torvet og hentede bilen og Nicole, som havde svedt godt ved Pc'en og så gik turen til Gilleleje og til "Alt godt fra havet". Det blev til meget, lige fra skaldyrsplatte over rødspættefileter med pommes til blæksprutteringe med hvidløgsdressing. Flot sommeraften på havnen med en dejlig stemning. Skønt. Aftenen blev skuttet relativt tidligt, da gæsterne var oppe kl. 4 om morgenen, for at kunne være her tidlig formiddag, så derfor ville de gerne se dyner inden det blev sent.

-------------------------------------------

Søndag: Relativ tidlig morgenbord (dansk) og så ind mod København. Bilen blev parkeret tæt ved gang- og cykelbroen mod Langelinie og så gik det slag i slag. Den lille Havfrue, Gefion springvandet, langs havnefronten til Amaliehaven og Amalienborg, hvor der overalt var masser af indtryk. Der sad bl.a. en ældre dame og kniplede de smukkeste ting og Mette og Lisbeth fik en lang snak med hende om teknikken. Se hendes hænder:

Lisbeth, Mette og Nicole

I Kathleen og Joes hjemby er der en avis, som opfordrer borgerne til at vise, hvor I Verden de har været. Kan man fremvise billeder af sig selv, ved berømte steder og samtidig vise avisen, kommer deres rejsebeskrivelse med billeder i de lokale nyheder, så derfor stillede de op ved alt, fra Den lille Havfrue til Christiansborg, med den medbragte avis.

I havnen lå et stort, gråt skib, med helikopter på hækken og masser af krom. Det viste sig at være et stykke legetøj for en af Microsoft ejerne. Det er godt nok noget af en pram at bevæge sig rundt med, men skidt, har man pengene, så er det vel ok at anvende dem til, hvad man lyster.

Vand er godt ;-)

Springvandet ved Amaliehaven. Mette skulle naturligvis soppe i det og kunne vise sine fine, røde sommersko efter det afsvalende bad. Det endte da også med, at vi næsten alle var en tur i bassinet.

 

Tilbage til Ndr. Toldbod, hvor havnebussen sejler fra, og den er værd at prøve. Herfra til Holmen og Den nye Opera og vi stod af for enden af Nyhavn

.

I Nyhavn var der bare mange mennesker, ikke bare på grund af det smukke vejr, men også, da det var sidste dag for årets Copenhagen Jazz Festival. Vi fandt heldigvis et bord ved Nyhavns Færgekro og her var der kolde pils og dejlig mad, bl.a. varm, røget ål med gloende røræg. Det smagte rigtigt godt. Musikken spillede, solen glimtede i vandet, en mand synes det var passende med en svømmetur, og mange fik luftet deres overophedede "overflader".

Fra Nyhavn vandrede vi over Kgs. Nytorv, op igennem Strøget og via Christiansborg til Den sorte Diamant, hvor vi igen fandt havnebussen, som sejlede os tilbage til Ndr. Toldbord. Vi var ved ved at være lidt møre af indtryk og varme og Joe måtte lige have en lille slapper.

 

Den sidste del af turen gik langs Strandvejen til Vedbæk, hvorfra vi kørte direkte hjem for at starte begge griller, da vi skulle have vores aftensmad. Et passende stykke højreb, med Samsøkartofler, kogte, i olivenolie med salt og persilledrys over grill, forårsløg, dejligt brød, kraftig hvidløgssmør og en masse dejlig snak og hygge, et glas rødvin eller to (og mange myg).

Idet vi først var hjemme omkrig kl. ni, blev det en meget sen middag, eller rettere - et meget tidligt morgenmåltid, da vi først satte os til bords kl. halv et om natten, men humøret fejlede ikke noget, og de sagde, at maden smagte godt. ;-)

 

Mandag: Desværre måtte gæsterne videre, da de havde lagt at tæt program for resten af ugen, inden de returnerer til USA på fredag og den sædvanlige tomhed indfandt sig, da vi havde vinket farvel. Selvom de glade timer naturligvis er dem der tæller, var tomheden svær at få has på. Det blev til lidt god mad, lidt siesta, sol og andet for at få tankerne lidt på afstand.

At den planlagte rækkefølge for aktiviteterne blev ændret, gjorde blot weekenden endnu bedre.

............................................................................................  

11. juli 2006

lørdag den 15. juli kommer der gæster fra USA – Mette, Hugo , Nicole her sammen med fætter Morten i Sacramento i 2001 - samt deres venner Kathleen og Joe.

De er her kun fra lørdag til mandag, så for at få det meste ud af den korte tid, planlægger vi lørdag besøg på Frederiksborg Slot i Hillerød og måske Fredensborg Slot i Fredensborg.

Middag – Begge grill skal på arbejde med en ordentlig luns oksehøjreb fra Slagter Chr. Petersen på den ene, og flødekartofler m.m. på den  anden.

Sådan må det gerne ende med at se ud

 Vejret ser bestemt lovende ud ifølge DMI.

 2 til 6-døgnsudsigt

Søndag

Starter med en fornuftig brunch med røræg, bacon, pølser, oste, frugt og brød. Lidt mindre i omfanget, da programmet for dagen kan være lidt tæt. En god tur til København er planlagt. Ind i nærheden af Langelinie for at parkere bilen.

lighthouse

Forbi Den lille Havfrue , Gefion Springvandet til Amalienborg

og Amaliehaven image/amaliehaven-31.jpg.

Tilbage til Nordre Toldbod, hvor havnebussen sejler fra og herefter følger:

  • Holmen Nord - Sejle videre
  • Operaen – Lave stop og se os omkring det flotte byggeri og måske få en rundvisning på 1½ time, hvis der er tid til det.
  • Nyhavn – billede Lave stop og spise frokost
  • Knippelsbro - Sejle videre
  • Det kongelige bibliotek (Den sorte Diamant) . Lave stop og besøge Børsen og Christiansborg , Thorvaldsens Museum forplads, Højbro Plads, Amager Torv, med Storkespringvandet 2002-07-30 12:06:35 og lidt af Strøget

Tilbage til Den sorte Diamant og sejle samme tur tilbage til Nordre Toldbod.

Hente bilen igen og køre ad Strandvejen hele vejen til Gilleleje. Er der tid til det, besøger vi Kronborg med kasematterne og Holger Danske

Middag: Adamsens Fisk i Gilleleje, hvor Hugo med sikkerhed vil gå lidt amok i fisk og skaldyr. Han er ret vild på dette punkt.

Se menukort

Mandag

Ingen planer på nuværende tidspunkt.

Top
     
 
Dette Websted blev sidst opdateret 01. februar 2009