Le Mans 2006 / 2008
22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 
 
 
15. juni 2008
 
Kl. 15.06

Tom Kristensen vandt Le Mans

Den danske racerkører Tom Kristensen snuppede søndag lidt over klokken 15 sin ottende sejr ved det legendariske motorløb Le Mans. Sammen med italienske Rinaldo Capello og skotten Allan McNish kørte Kristensen Audi'en øverst på podiet, og kunne derfor lade sig hylde af de 258.500 fremmødte tilskuere omkring banen i Frankrig.

Dermed fik Kristensen taget revanche for sidste års løb, hvor han udgik i førerposition med syv en halv time igen. Gennem de fleste af løbets 24 timers nervepirrende race var danskerens team i hård kamp mod Peugeot nummer syv, der i mange timer åndede den førende AUDI i nakken.

Til slut i løbet fik Peugeot'en med Nicolas Minassian problemer med at styre bilen på den våde bane, hvilket kostede dyrebare sekunder for rivalerne. Derfor lykkedes det danskeren og co. at holde stand, og derfor sad den danske 'Mr. Le Mans' jublende bag rattet, da løbet blev afsluttet søndag eftermiddag.

Kristensen har tidligere vundet Le Mans i 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 og nu i 2008.

 
Kl. 15.00
 
Tillykke Tom Kristensen og Audi R10 TDI
 
Tom Kristensen
 
Kl. 14.30

Søndag klokken 14.01
Regnen vælter nu ned over Le Mans-banen i Frankrig, og Tom Kristensen har været i pit for at få skiftet dæk.

Det har den jagtende Peugeot også været, men bilen kørte forkert ind i pitten og endte med slet ikke at få skiftet sine dæk. Konseksvensen er, at bilen nu glider rundt på banen, og den taber tid til Tom Kristensen.

Det ser lige nu ud til, at der kommer danskere på podiet i alle fire klasser. Jan Magnussen ligger fortsat nummer to i GT1-klassen, og Team Essex er på andenpladsen i P2-klassen. Endelig ligger Lars Erik Nielsen på tredjepladsen i sin Ferrari i GT2-klassen

 

Kl. 13.30

Søndag klokken 13.01
Den danske/franske Zytek-kører Juan Barazi er næppe en populær mand hos Audi-teamet lige nu. Kort før klokken 13 påkørte han Tom Kristensens Audi-bil bagfra, så den førende bil snurrede rundt om sig selv.

Heldigvis var påkørslen ikke værre, end at Tom Kristensen kunne køre videre uden at skulle i pit. Danskeren sidder fortsat bag rattet og er lige nu knap tre minutter foran Peugeot nummer syv på andenpladsen.

Hos Team Essex har John Nielsen netop overtaget sædet fra Casper Elgaard, men selv om bilen har halet ind på den førende Porsche P2-klassen, er der fortsat syv omgange op.

Jan Magnussens Corvette er fortsat på andenpladsen i GT1-klassen, mens Team Farnbacher med Lars-Erik Nielsen er kommet op på tredjepladsen i GT2-klassen

 
Kl. 13.00

Søndag klokken 12.00
Italienske Rinaldo Capello fortsætter med at imponere hos Tom Kristensens team i AUDI nummer to. Teamet fører med en omgang ned til Jacques Ville­neuve i Peugeot 7, og danskeren er netop hoppet ned bag rattet i bilen.

Vejrudsigten for resten af løbet mel­der om overvejende tørt vejr, men der er mulighed for 1 mm. regn senere, hvi­lket er godt nyt for Kristensens team.

Casper Elgaards team er stadigvæk otte omgange efter den førende Van Merkstei­jn-Porsche, mens Jan Magnussens Corvette-team halter 44 sekunder efter Aston Martin

 
Kl. 08.25

Søndag klokken 08.01
Så er det igen Jan Magnussens tur til at nappe nogle omgange i Le Mans 2008. Danskeren har for kort tid siden sat sig i Corvetten og jagter fortsat Aston Martin-vognen, der er en enkelt omgang foran Magnussen-holdet.

Tom Kristensens AUDI fører fortsat LMP1-klassen, og McNish har formået at skabe lidt mere luft til efterfølgeren i Peugeot nr. syv. Skotten har 44 sekunders forspring på et tidspunkt, hvor de førende hold omgangstider minder utrolig meget om hinanden. Den seneste runde har McNich kørt i 3.56 minutter, mens Gene i peugeoten klarede banen i tiden 3.58 minutter.

Team Essex-porschen er nu 10 omgange efter Van Merksteijn i den anden porsche. John Nielsen, der er i bilen lige nu, og den danske holdkammerat, Casper Elgaard, bevarer dog endnu en podieplads som nummer tre i LMP2-klassen.

Det er ikke sket så meget nyt i Lars -Eriks Nielsen ferrari i løbet af de seneste timer. Team Farnbacher er dermed fortsat i position som nummer fire i GT2-klassen.

Regnen siler stadig ned, hvilket den efter sigende skulle blive ved med den næste halvanden times tid.

 
kl. 07.55
 
Audi nr. 2 er stadig i front - med en meget lille margin. TV2 skriver:

Søndag klokken 07.01
AUDI nr. to ligger fortsat i front, men den lille skotte McNish, der har overtaget bilen efter Tom K., har mistet en del sekunder til Peugeot nr. syv. Kun 16 sekunder skiller de to biler nu, hvor den sidste tredjedel af løbet er sat igang.

Det er fortsat problemer med motoren i Team Essex-porschen. John Nielsen har netop været i pit i ti minutter, og samlet har bilen været over 40 minut­ter i garagen i nattens løb. Team Essex er nede på en tredjeplads i LMP2-klassen, og i skrivende stund kører porschen endnu engang i pit.

Jan Magnussen og Corvette-teamet præs­terer stadig stabilt og er fortsat nummer to i GT1-klassen.

Regnen siler stadig ned på Le Mans-banen, men løbet har endnu været foruden helt store uheld.

 

 
14. juni 2008
 
Kl. 19.17
 
Audi nr. 2 er i front - har lige været væk fra skærmen en rum tid, så?
 
Kl. 15.42
 
McNish har nu været i pit, hvor Peugeot igen er i spidsen, men Audi har kørt 2 omgange mere og strategien kan meget vel komme til at passe , hvis vi krydser alle fingre, men herregud - der er mere end 23 timer til det ternede flag.
 
Kl. 15.40
 
Endnu en Peugeot i Pit med Audi nr. 3 efter sig - Audi p.t. i spidsen - McNish i nr. 2 er nu ude på 11. omgang uden stop.
 
Kl. 15.32
Peugeot kom som den første i pit med Audi 1 umiddelbart efter kun  - efter 10 omgange - hmm 
 
Kl. 15.15
Som forventet en 1-2-3 start fra Peugeot, med Allan McNish som en hurtig starter for Audi. Han formåede at komme på 3. pladsen, men måtte slippe overfor Peugeots ekstra kræfter i racer nr. 3. God og ren start for alle i hele feltet.
Jan Magnussen er førende i GT1 klassen (Corvette), som forventet og det er godt med danske briller. Han er allerede 5 sekunder foran søsterbilen.
Team Essex er der ingen meldinger om endnu.
 
Kl. 14.50
Tom K. udtaler at Audi ved at Peugeot kan køre 11 - 12 omgange på en optankning og med et skævt smil siger han, at han ved at Audi kan i hvert fald kan køre 12 omgange på en tank - han kørte en hel tankfuld brændstof ud til raceren kørte tør og ved præcist, hvor mange omgange der er i en tankfuld. ;-)
 
Bliver 2008 året, hvor Tom Kristensen kan tage sin 8. sejr i dette historiske løb?
Team Peugeot Total ser meget stærke ud i år i deres dieseldrevne biler, idet de har taget de tre første pladser ved kvalifikationen på grund af deres hurtighed.
Tom Kristensen udtaler dog sindigt, at i et 24 timers løb er det ikke altid hurtigheden der giver den endelige vinder. Det drejer sig i større grad om at have en pålidelig racer og skulle det blive regnvejr og / eller varmt, har Audi en klar bedre chance, da raceren har bedre præstationer under disse betingelser. Vejrudsigten lover regn både lørdag og søndag.
 
Her er en oversigt over de danske kørere der deltager, når løbet starter i dag lørdag kl. 15.00 og er forhåbentligt kørende et 24 timer i morgen.
 
Fakta om de danske deltagere ved 24-timers-løbet i Le Mans, som begynder på lørdag.

LMP1
Startnummer 2: Tom Kristensen (Audi R10 sammen med Rinaldo Capello og Allan McNish)

LMP2
Startnummer 31: John Nielsen og Casper Elgaard (Porsche RS Spyder sammen med Sascha Maasen)

Startnummer 32: Juan Barazi (Zytek 07S/2 sammen med Michael Vergers og Fernando Rees)

Startnummer 90: Allan Simonsen (Lola Mazda sammen med Hideki Noda og Jean de Pourtales)

GT1
Startnummer 63: Jan Magnussen (Corvette C6-R sammen med Johnny O'Connell og Ron Fellows)

Startnummer 90: Lars-Erik Nielsen (Ferrari F430 GT sammen med Piere Ehret og Pierre Kaffer)  
 
*************************************************************************
 
18. Juni 2006
Kl. 16.00 Afslutning
 
Løbet endte som forventet med Audi nr. 8 på førstepladsen, Pescarolo på 2. pladsen og Audi nr. 7 på trediepladsen. Med danske øjne var det også kanongodt at have Jan Magnussen på 4. pladsen i sin Corvette. Afslutningen blev en imponerende flot paradekørsel af de forskellige teams. Tom Kristensen kan være stolt af sin 3. plads og som 39 år gammel har vi mange år til gode med denne sportsmand. Naturligvis ønskede han en 1. plads, men er glad og tilfreds med resultatet og ser allerede frem til 2007. Til forskel for sidste år, hvor presset lå på at han skulle slå rekorden med 7 vinderpositioner, har han i år været meget mere afslappet og imødekommende overfor pressen.
Jan Magnussen er bare så glad for sin position og har det godt med resultatet. Ville godt give den lidt ekstra, men måtte beherske sig og holde Corvetten på banen.
Tom Kristensen har banerekorden for Le Mans
 
Afslutningsopløb, danske flad og vinderne af 3. pladsen
 
18. Juni 2006 - 15.00 - 16.00
 
Uforandret - Audi 8 foran nr. 2, Pescarolo med 5 omgange og foran nr.3, Audi 7 med 13 omgange.
Lars Erik Nielsens Seikel-team har haft seriøse gearkasseproblemer den sidste time. Førstepladsen i GT2 er under trussel fra Panoz. Porschen er på banen, men kan bilen holde?
Jan Magnussen laver hattrick, med 3. sejr i træk, indenfor rækkevidde
 
18. Juni 2006 - 14.00 - 15.00
 
Med 2 timer tilbage er der få chancer for dansk totalsejr, men til gengæld er der mere end gode chancer for dannebrog i både GT1 og -2
Stillingen er stadig Audi 8, Pescarola og Audi 7. Siden sidste opdatering er Audi 7 rykket 2 omgange frem og Jan Magnussen er i Corvette Raceren, rykket fra 5. til 4. pladsen - godt kørt af begge teams. Flot at kunne vente at have 2 danskere på hhv. 3 og 4. pladsen.
 
Citat fra Tom Kristensen omkring problemer med en eventuel løs bundplade: " Man må jo tænke på, at når jeg får bilen over 290 km/h, så er der ingen problemer" Hmm, hvor nemt kan DET være!
 
Det vil være en overdrivelse at kalde Audi R10 TDI-raceren for en støjende racer. Nu er den så ikke til gene for omgivelserne (med mindre man da gerne vil høre et brøl af en motor!), men hvordan oplever kørerne det? Frank Biela fortæller om den larmende stilhed i raceren.
"Audi R10'eren er meget, meget stille! For mig betyder det noget under nedbremsning fra topfart - for eksempel på 'Hunaudières'-strækningen, hvor man skal være meget mere koncentreret end tidligere. Indtil nu kunne man skifte ned i gear alt efter larmen fra motoren, men det er noget som mangler nu. Nu skal jeg skifte ned i forhold til min fornemmelse, eller at jeg kigger på omdrejningstælleren på rattet. Kun ved hastighed over 200 km./t. lyder motoren højere end vinden, så der kan man køre efter lyden som tidligere. Det positive aspekt: over en lang distance, er en lav støj meget behageligt, så det er mere afslappende for kørerne."
 
18. juni 2006 - kl. 13.00 - 14.00
 
Status quo i front: Audi #8, foran Pescarolo-Courage-Judd #17 og Audi #7. Lars Erik Nielsen er fortsat dagens mand i danskerlejren, med sin føring i GT2. Jan Magnussen ligger på en 5. plads efter at have passeret den førende Aston Martin, som måtte i garagen til reparation.
 
18. juni 2006 kl. 12.00 - 13.00
 
Fortsat Audi, Pescarolo Sport, Audi på de forreste pladser. Lars Erik Nielsen holder også stilen i GT2, mens Thorkild Thyrrings hold endnu engang har haft problemer i samme klassen.
Jens Reno Møller og Nikolas Kiesa har fuldstændig indstillet skydningen i årets løb, med ødelagt aerodynamik.
 
18. juni 2006 kl. 11.00 - 12.00
 
Endnu en time er gennemført. Audi nummer 8 er fortsat urørlig i spidsen, mens Pescarolo Sport fortsætter på en fornem andenplads. Tom Kristensen og makkerne Rinaldo Capello og Allan McNish må fortsat nøjes med tredjepladsen.
 
18. Juni 2006 kl. 08.50

En skidt morgen set gennem Tom Kristensens solbriller. Et stop i aftes på 22 minutter grundet tekniske problemer gjorde, at Audi 7 allerede her var langt efter den førende Audi nr. 8. Dette til trods for, at Tom kørte bilen op fra en 14. plads til femtepladsen før han gav rattet videre til medkøreren. Til trods for dette ligger bilen 6 omgange efter den førende Audi 8. Til morgen stod turboladeren af, hvilket satte bilen yderligere tilbage. Heldigvis lader det til, at den pessimistiske vejrudsigt ikke holder.

Jyllands Posten skriver kl. 08.30:

Klokken halv ni søndag morgen med otte en halv time tilbage af løbet ligger hans Audi godt nok på tredjepladsen, men der er uoverskuelige 14 omgang op til den anden Audi, der fører løbet. Tom Kristensens bil er ellers hurtigst, især når danskeren er ved rattet, men for mange og for lange ophold i pitten med tekniske problemer ser ud til at koste sejren. - Bilen kører fint mellem vores problemer, men man vinder ikke Le Mans, når man parkerer bilen for natten, sagde Tom Kristensen efter han klokken otte atter måtte køre Audien i garagen - denne gang med turboproblemer.

I GT1-klassen er Jan Magnussens Corvette involveret i en hård tvekamp om sejren. Corvetten er på omgangshøjde med den førende bil i klassen - Aston Martin nummer 009.

Der er til gengæld en dansker helt i front i GT2-klassen. Her fører Seikel-Porschen, der har Lars Erik Nielsen som en de tre kørere.

 

 
17. juni 2006:

 

Gør Tom Kristensen det igen i år - tager sin 8. sejr i dette 24 timers løb?? Det er første gang løbet køres med en dieselmotor og denne har hidtil vist sig at kunne sende de andre racere bagud. Sidst torsdag aften til kl. 24, hvor den blev en suveræn nummer et og holder på pole oposition lørdag kl. 17.00 når løbet starter. Det bliver meget spændende ikke mindst, da vejret ikke loves at holde tørt og her har Audien et handikap, da bagvognen er væsentligt tungere grundet dieselmaskineriet og derfor har mere tendens til udskridning end de konkurrerende racere. Det er kun at håbe på, at regnen driver udenom banen. Vejrudsigten ser ikke for lovende ud:
 Local Le Mans Weather Forecast  
 
Saturday, June 17th, 2006
Saturday Morning Temperature: 18°C
Mostly sunny.  
 
Saturday Afternoon Temperature: 26°C
Mostly sunny with a chance of showers. Slight chance of a thunderstorm.  
 
Saturday Evening Temperature: 22°C
Mostly clear with a chance of showers. Slight chance of a thunderstorm.  
 
Sunday, June 18th, 2006
Overnight Temperature: 17°C
Mostly clear.  
 
Sunday Morning Temperature: 20°C
A mix of cloud and sun.  
 
Sunday Afternoon Temperature: 23°C
Cloudy with a chance of showers. Slight chance of a thunderstorm.  
 
Sunday Evening Temperature: 21°C
A mix of cloudy and clear skies with showers likely. Slight chance of a thunderstorm.

TV2 skriver:

Den syvdobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen sikrede sig torsdag aften i Audi sammen med Rinaldo Capello og Alan McNish pole position, når dette års udgave af 24 timers-løbet køres fra på lørdag kl. 17.00.

Blandt de mange danske deltagere var John Nielsen, Casper Elgaard og Philip Andersen i Zytek-raceren næstbedst, da de sluttede på ottendepladsen trods store problemer undervejs. Motoren brændte sammen, men det lykkedes at få bilen klar igen, så den kunne komme et par omgange rundt på banen, før kvalifikationen var slut.

Jan Magnussen og hans team hos Corvette Racing sluttede som nummer 22, men som nummer tre i GT1-klassen.

Audi topper første session

Her er Audi nummer 7

Et af de første billeder af den nye dieselracer - Klik på billedet

Top
     
 
Dette Websted blev sidst opdateret 15. juni 2008