Kontorombygning

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

07. februar 2006 - Nyeste billeder og tekst er øverst

Ved hjælp af Sørens vidvinkelobjektiv, som jeg måtte låne, giver disse billeder forhåbentligt et samlet indtryk af kontoret.

For katten det har taget tid, men det har været slæbet værd. Det sidste der mangler er afskærmning af de grimme kabler på forsiden af skrivebordet. Det kommer når Carsten har tid.

06. februar 2006

Så kom det længe ventede TV hjem. En erfaring om Internet butikker. Der sidder altså en flok banditter, som burde kunne smides ud af denne branche. Vedkommende som TV'et var bestilt hos viste sig at være en biks af værste karat. Et lille, lurvet hus, hvor ejeren sad ved et rodet skrivebord og med varer liggende hulter til bulter på gulvet. Det var ikke tillidsvækkende og da han endnu engang stak en åbenlys løgn, sluttede festen her. Da det var lige i nærheden af Flensborg ringede jeg til Ketill, som kunne fortælle hvor et kæmpe marked ligger og her var bare butikken, som havde alt, bl.a. det eftertragtede TV. 100 kr. mere var prisen, så ned af hylden og ud i bilen. Her er det så:

Senere på dagen kommer de sidste billeder fra kontoret, taget med Søren 12 mm vidvinkel objektiv. Billeder afslutter så ombygningen af kontoret, som allerede er vel fungerende

29. januar 2006

Så kom dagen, hvor det sidste er kommet på plads og allerede nu virker den nye arbejdsplads godt. Det er rart at kunne hæve eller sænke bordet efter behov - dog - lige en allersidste ting mangler - en perforeret stålplade, som skruet op under bordet på forsiden, så de grimme ledninger bliver gemt. Denne afskærmning står Carsten for.  Opslagstavlen, sponsoreret af John, er på plads og taget i brug. Den virker både som magnetisk tavle og som "whiteboard", som der kan skrives på. Computeren er spændt op under bordet og følger med op og ned med bordet.

 

Som en afslutning på hele projektet, ophænges et fladskærm TV på, så vi fra begge arbejdspladser kan nyde flotte billeder / og en gedigen lyd. Det ser sådan ud: Specifikationer. Klik på dette link: Philips 20 PF 5320

 

16. januar 2006 - Lidt flere billeder

Laserlodlinie

Printer, fax og scanner ovenpå hinanden

15. januar 2006

I går skulle gulvet lægges. Klikgulvet var købt hos den lokale Silvan. Først blev der langt et lag skumfolie, som samtidig virker som dampspærre, da gulvet lægges direkte på betongulv. Det gik, til vores overraskelse, utroligt let og hurtigt og på under 5 timer var der lagt lige godt 20 m2, og det var vi stolte af. Havde det ikke været for Carsten og hans professionelle maskinpark var det aldrig gået. STORT tak til ham. De gamle el-udtag blev renoveret til 2006 niveau og reoler kom på plads. Herefter kom turen til det nye skrivebord, som kom i pakker som et puslespil. Det tog ingen tid for Carsten at læse tegningen og få sat de korrekte skruer på rette steder og i løbet af ingen tid blev der sat strøm til og bordet som summer lystigt, når det hæves eller sænkes.

Gulvet lægges

 

Central støvsuger, som starter automatisk, når sav eller andet værktøj aktiveres. Sidste billede viser snitfladen efter afkortning af et bræt ved hjælp af geringssaven.

Det begynder at ligne noget. Omkring halv ti sluttede festen for dagen da de store ting var på plads og herefter kommer pilleriet med at få hængt hylder op, få Lisbeths arbejdsplads op at stå igen, trukket ledninger - i det hele taget alt det, som tager mindst lige så lang tid som gårdsdagens arbejde, men nu, da det grundlæggende er på plads, kommer resten stille og roligt af sig selv.

Se den oprindelige plantegning. Der er kun ændret placering af reoler mod væggen:

Fortsættelse følger øverst på siden ;-)

9. januar 2006

I denne weekend var opgaven at få tømt kontoret, så tæppemanden kan komme mandag morgen og rykke det gamle tæppe af og få slebet alle rester væk. Der var sådan set kun et sted at flytte inventaret fra kontoret hen, og det var ud i resten af huset, så vi må være indstillede på at bo i rod de næste 14 dage, men det går såmænd nok. Billederne er fra "rodet" i stuen:

De næste billeder er fra "nedrivningen" af kontoret

Der kommer ekstra billeder fra fjernelsen af tæppet - senere i dag - OG nu er de her.  Det gik forbavsende hurtigt. Tæppemanden havde tid til en sludder og en kop kaffe og så gik han i gang med at skære tæppet i strimler, rykke det fri fra gulvet og rulle banerne sammen. Stille og roligt. Til sidst blev gulvet slebet med en specialmaskine for at fjerne lim- og gummirester og han garanterede at det var plant og klart til at lægge trægulv på. 1½ time tog det hele. Det eneste der stod tilbage, var at støvsuge lokalet for alt slibestøv, men det er da til at overkomme.

Lokalet er nu klart til at blive malet og malingen er købt gennem Benjamin, som kender både den gode maling og de gode priser. Det bliver spændende at få lagt gulvet i den kommende weekend. Her kommer billederne fra fjernelsen af tæppet. Man kan få indtrykket af, at der er mange rester tilbage, men det er så tyndt et lag, så det nærmest er skygger.

 

17. december 2005 - Siden marts 1997, har jeg haft hjemmekontor grundet mit job og Lisbeth har også sin arbejdsplads, så hun har mulighed for at arbejde hjemmefra, når det er nødvendigt.

Det hele startede med en Ikea reol og nogle hylder til kataloger, kuverter, brochurer m.m. og gennem årene er behovet for hyldeplads steget indtil vi en dag fik øje på, at stort set hele lokalet var plastret til med hylder og bordplader til printer, Pc, fax, scanner og bærbar Pc etc. Vi havde besøg af en sød og klog pige, som skulle "vende det  hele på hovedet" og finde en bedre måde at udnytte pladsen på. Hun lavede en skitse og vi tyggede lidt på hendes ideer, som viste sig at være ganske gode.

Vi gik i gang med at skille det hele ad og købte, måske lidt tidligt, ekstra reoler og skuffe elementer fra Ikea.

Den første række billeder viser, hvordan arbejdspladserne så ud, da de sidst var renoverede:

"Lege-Pc'en". hvor der blev testet programmer m.m., for ikke at risikere fejl på de mere seriøse Pc'er -                           Denne er nu nedlagt.

Mit hjørne og skrivebord

Lisbeths hjørne

De næste billeder viser, hvor skrækkeligt mange ledninger og rod, der var samlet sammen inde under bordene:

Nye møbler, delvist samlede på det sidste billede.

Sidste billeder i denne omgang er computer designede billeder, som viser hvordan den nye indretning er tænkt:

Skrivebordet bliver lidt anderledes, da det vil have en bue på midten, så der bliver plads til både den stationære Pc og den bærbare i hvert sit hjørne.

Tidsrammen er:

  • 9. januar fjernes det eksisterende sisal gulvtæppe og væggene spartles

  • 11-13 januar males hele kontoret - hvidt

  • 13. januar bliver skrivebordet, som er et hæve-sænkebord fra Bencadan, leveret

  • 14. og 15. januar kommer Carsten og så lægges der nyt gulv - klikgulv i en rigtig god og slidstærk kvalitet og så skal der møbleres og hænges lamper op

Det bliver rigtigt spændende at se om resultatet bliver som ønsket. Herom senere.

   

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 09. april 2007