Smørrebrød til hele personalet i Uppsala
24. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 
 
 

Et eksempel på, at man ind imellem burde holde sin mund og alligevel -  nej.

Fredag den 5. august 2005 spurgte Linda på hovedkontoret i Uppsala, om ikke jeg kunne tage et stykke dansk smørrebrød med til hende i Uppsala, den efterfølgende uge, hvor der var halvårsmøde deroppe. Letsindigt foreslog jeg, at lave dansk smørrebrød til alle den efterfølgende fredag, hvor vi alle ville være samlede på kontoret. Det viste sig at være en god idé, syntes de involverede og først da spurgte jeg om, hvor mange vi egentlig ville være. 40 personer. 3 stykker til hver - det var da lidt af en entreprise.

Planlægningen gik i gang og det blev til:

Rullepølse med sky, løgringe og italiensk salat
Dyrlægens natmad
Røget ål med røræg
Brieost

Op til Adamsen Fisk på havnen i Gilleleje om lørdagen og bestille ål til afhentning mandag. Tilbage til slagter Zøfting i Hillerød og bestille pålæg udskåret, leverpostej, røræg, sky etc. og den gode Henning Zøfting bragte det hele til døren om mandagen, selv om mandag er hans faste fridag, pakket i termokasse og alt pålæg var vakuumpakket, så det bedre kunne holde sig. Det skulle jo holde sig til den efterfølgende fredag. Ud og købe smør og rugbrød. Alt dette blev sidst på eftermiddagen (mandag) pakket i den helt store kuffert og af sted til Kastrup. SAS ville ved indcheckning have betaling for18 kg overvægt. Op i flyet og af sted til Arlanda / Stockholm. Det var aftalt med Scandic Hotel i Uppsala, at jeg kunne lægge råvarerne i deres køleskab. Tilbehør (salat, løg, tomater, flutes m.m.) klarede Linda.

Dagen oprandt og lidt kriller var der i maven. Holder tidsplanen? Klapper det til kl. 12, hvor alle bare kommer væltende? Ja, med stor hjælp fra Björg, Linda og Salem, lykkedes det at blive færdig 2 minutter i 12 og stolte var vi alle over det gode resultat og samarbejde.

Råvarerne var helt friske, da fredagen kom Björg startede med at smøre rugbrødet og gøre tilbehøret klart Linda og Salem - snart færdige Den letsindige dansker Klar til invasionen Tallerknerne fyldes
Klik på billederne for tekst

Maden blev modtaget godt af alle - der var et par stykker, som var lidt forsigtige med den røgede ål og ikke mindst skyen. Det er sikkert meget dansk, da ikke mange var klare over, hvad det var - som dansker hører det jo med, når vi laver smørrebrød. Heldigvis var der rigeligt af alt, så vennerne fordelte resten til weekenden, så der ikke gik noget tabt. Det var en sjov oplevelse.

Björk, som kommer fra Island foreslog, at hun og Gudjon kunne diske op med Islandsk buffet til næste møde, men nej tak. Rådden haj og røget fårehoved, som er specialiteter på deres kanter, kan vi sagtens undvære ;-))

Noget helt andet: Adamsen Fisk sælger stadig pillerejer til 50 kr. per kilo, men som skrevet - det er en helt anden sag. ;-))

Opskrifter på det serverede

 • Rullepølse på rugbrød (rugbrød kan erstattes af franskbrød)

  Smør rugbrød og læg et salatblad i den ene ende.
  Læg 3 skiver af rullepølse på, med start ved salatbladet - bøj evt. den ene side af skiverne, så det får lidt mere højde.
  Pynt med en skive sky, løgringe, agurkesalat og en tomat-båd - evt. en dusk karse

  Dyrlægens natmad på rugbrød

  Smør rugbrød og læg et salatblad i den ene ende.
  Læg en skive leverpostej midt på rugbrødet, få det lige dækker lidt af salatbladet - evt. to tynde skiver, så det giver mere fylde.
  Læg saltkød ovenpå - bøj det ude i den ene ende, så det giver mere højde.
  Pynt med en skive sky, nogle løgringe, 1 - 2 skiver rød peber og en dusk karse.

  Røget ål på rugbrød

  Smør rugbrød og læg et salatblad i den ene ende.
  Læg skiver af røget ål ovenpå (2 stk.)
  Pynt med røræg og lidt klippet purløg - evt. en tomatbåd.

  Brieost

  • Osten blev serveret som den var. Deltagerne skar hver deres stykke og fik flutes og smør som tilbehør.Et sjovt projekt, der lykkedes ved god hjælp af kolleger

Top
     
 
Dette Websted blev sidst opdateret 24. september 2013