Saltstegte sild

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

Bornholmske saltstegte sild på rugbrød 

Ingredienser for 1 stk.

1 saltsild
Ca. 20 g rugmel
olie
30 g sennep

- Lav selv en sennepsdressing bestående af sennep, mørk farin og lidt eddike. Rør dette sammen til en glat dressing, som skal være mørk og hvor den stærke sennepssmag er blødgjort af farinen.

50 g løg
30 g rødbeder
1 skive rugbrød
smør

Fremgangsmåde

Saltsilden udvandes i rigeligt vand i ca. 24 timer. Efter 12 timer bør vandet skiftes, smag på silden er den meget salt skal den udvandes mere (silden skal smage let salt, ved stegning bliver saltsmagen stærkere). Når silden er tilstrækkeligt udvandet vendes den i rugmel og steges gyldenbrun på en varm pande i olie eller smør.

  Obs. Man kan også anvende ferske sild og lægge dem i en kraftig saltlage i 4-5 timer, skylle saltet bort og så stege dem.

Bløde løg:
Løgene skæres i skiver og steges brune. Til sidst kan der tilsættes lidt vand for at gøre løgene bløde. Tip: Der kan tilsættes lidt kulør for at brune løgene.

Servering

Den saltstegte sild vil passe godt på et frokostbord. På et smurt stykke rugbrød lægges den varme og sprøde sild, derpå sennep og de bløde løg, og til sidst rødbeder.

  Tilbage til opskrifter
 

 

Dette Websted blev sidst opdateret 14. november 2008