AR Drone 2.0, helikopter

                              
                                 22. september 2013

                           

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 


25. juli 2012

Skidt og møg.

Sendte Dronen til vejrs i dag i høj solskin og mild vind, men havde ikke taget højde for at jo længere den kommer op, jo mere hidsig bliver vinden. Resultatet var en fin landing i nogle meget høje træer, som ingen bør kravle op i, da det vil være for farligt.
Resultatet var at bruge min ven Google og søge efter lifte, som kan gå højt op og efter at have talt med Falck sank hjertet - de skulle bruge 2 mand og en stigevogn, som i alt ville have kostet det blege. Videre med at søge og fandt frem til et lokalt firma, som kan komme indenfor en halv time med en lift der rækker godt 26 meter op i luften, så chancerne er gode for at redde dronen ned, hvor den hører hjemme, når vinden er i legehumør.
Nu må jeg lære det og ikke spille dygtig og smart. Det står i manualer at mere end 15 m/sek., ja da skal man bare holde hænderne i lommerne og lade det blæse og vise tålmodighed til en tidlig morgen eller aften, hvor vinden er til at have med at gøre.

 Her kommer en serie billeder fra "redningsaktionen". Jeg vil tro vi var omkring 20 meter oppe, hvor maksimum var 26,5 meter og efter nogen søgen fandt vi banditten, som stille lå med lysene tændt, men uden at reagere på kommandoer fra iPad'.

Da jeg blev tilbud at køre med op i liften, skulle jeg lige trække vejret da tre trin op ad en stige tænder min højdeskræk, men sprang op i den og fik en sjov oplevelse sådan at se hele Kildedalen fra oven.

Video fra før det gik galt

                                

Resultatet blev glædeligt og AR Drone kom ned til jorden og vores naboer var interesserede tilskuere.

Redningen kom herfra:

Der kommer lige en lille video taget fra afstand:

Video
 

**********************************************************************************************

13. juli 2012

Dronen blev træt under ferien i Ebeltoft for små to uger siden og har været til service i omkring 8 dage og kommer tilbage i dag med ene motor udskiftet per konduite fra leverandøren, som ikke er hovedforhandleren, der meget upraktisk var gået på ferie i tre uger. Flot service.

På ferien lavede den denne optagelse, som jeg ikke var tilfreds med, da den ikke fokuserede nok på udsigten fra huset over det dejlige vand, som ligger tæt på grunden.  Planen er at når jeg kommer på de kanter igen, tager jeg Dronen med og forsøger at lave nye optagelser, som bør være meget mere rolige og have fokus på de væsentlige ting. Sådan har amatører det. Ejeren af huset er meget interesseret i at kunne lægge nye optagelser på sin hjemmeside og det eneste det kræver for gode optagelser er:

Roligt vejr - helst vindstille
Gode lysforhold
En tålmodig "pilot", som prioriterer ro, panorering i roligst tempo og fokusering på det væsentlige - huset og den smukke udsigt over det dejlige vand - håber det lykkes snart.

21. juni 2012

Her er legetøj for store drenge. En helikopter med 4 propeller og udstyret med 2 kameraer. Et som optager fremad og et, som optager lodret ved.

Banditten styret af nyere typer af Ipod og iPhone 4 samt af iPad. Der er nu også udviklet programmer til Smarttelefoner med Android installeret.

Den har to slags "kroppe", hvor den ene er en beskyttelsesramme, som dækker skrog og propeller og anvendes indtil man har mod til at lægge denne bort og anvende selve "cockpittet"

Så langt er jeg ikke nået endnu. :)


De vitale dele er beskyttet


Så er vi klar - frontkameraet ses i højre/nederste side af billedet.

Der er plads til at montere en USB nøgle over batteriet, så man virkeligt kan få optaget hele flyveturen. Husk at bruge nøgle med passende kapacitet. Gerne fire GB eller mere. Man kan via kontrollen skifte mellem de to videokameraer og endog tage still billeder.

        
Klik på billeder for forstørrelse

Her virkeligt tale om finmekanik, som det fremgår af billederne

Kapaciteten i batteriet er til ca. 12 minutters flyvetid og det er ikke meget, når man først er kommet godt i gang, så det anbefales at anskaffe et ekstra batteri.

 Her er nogle links til flyveture, der er lagt på You Tube.

Fra Parkeringspladsen

Indendørs

Sportspladsen 1

Sportspladsen 2

 

 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 27. juli 2012