Besøg af Mette og Hugo juli 2007

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

27. juni 2007

De kom hertil ret sent på eftermiddagen i går, da besøget hos Moff i Kolding trak ekstra ud, så turen gik hurtigt til Gilleleje og Adamsens. Trods den lidt negative  vejrudsigt var heldet med os, så det klarede op og vi havde ingen problemer med at sidde udendørs. Ind imellem skinnede solen endda igennem.

Menuen stod på skaldyrsplatte, fiskefileter, indbagte rejer, pillerejer og salat og brød til - ikke at forglemme dejlige store fadbamser. Det smagte godt og vi hyggede os mindst lige så meget som forventet.

Naturligvis ligger der en isbar lige ved siden. De 2 blondes skulle skulle lige smage en lille is

 

Der var lige en kutter som havde været lidt for tæt på et eller andet og en katamaran, som skulle finde sig en plads for natten

Resten af aftenen brugte vi hjemme for åben dør med masser af snak om sjove og mere alvorlige emner. Vi svinger rigtigt godt sammen alle fire.

I går var vi igen heldige med vejret. Det regnede ikke og turen gik mod Nyvang - den gamle landsby ved Holbæk, hvor der er genopført en del huse, købmandsgård egen telefoncentral, mejeri, hus med husflid, kirke, smedje og meget mere. De har ligget andre steder i omegnen og nu samlet til et fælles samfund / museum. Det hele drives på frivilligt basis og er imponerende og et skridt tilbage i tiden - tilbage til barndommen og endnu længere. Vi var der ret mange timer, da det hele  var så interessant. På husmandsstedet blev der endog skænket kaffe bestående af ½ kaffe og ½ Richs. Det var ikke alle der syntes det smagte lige godt. De følgende billeder giver forhåbentligt et godt indtryk af stedet.

Telefonmuseem, hvor den første telefon fra "højheden" kunne beses (nr. 1 i rækkefølgen), den gamle telefon fra Hundborg. Minder gik tilbage til telefoncentralen i Snedsted. Den gode gamle B&O båndoptager med 4 spor en mange mixer muligheder for en knægt der troede han kunne hamle op med Hank Marvin og de andre kendte. Radioer i alle afskygninger og prøver af de første TV der kom på det danske marked.  Prøve på den gamle skolestue, hvor man stod op når læreren trådte ind ad døren og endelig et kig til hovedbygningen set genne alleen der fører op til den. Det er absolut et besøg vejr og det er med sikkerhed ikke sidste gang vi har været der.

;-)

Mette og Hugo

Vi smuttede tilbage da der var reception hos naboen på grund af af Christopher havde fået den eftertragtede, hvide, studenterhue. Forinden måtte vi lige lave et stop  ved grillen ved Munkholmsbroen, da maverne var begyndt at knurre fælt. Mette måtte lige afslutte med en lille is med 3-4-5 kugler. ;-)

Christopher

Desværre blev hyggestunden derinde afbrudt da skyerne pludseligt åbnede sig - vi havde startet grillen til den kommende middag og den måtte lige dækkes til af markisen.

Middagen stod på højreb fra grillen, flødekartofler fra ovnen og salat fra skærebrættet. Vinen kom fra Chile og alt i alt havde vi haft en superdejlig dag med mange oplevelser og igen mange gode en snak med mange forskellige synspunkter, som vi glæder os over at dele.

I dag har den stået på almindelig arbejdsdag for mig, men de andre er kørt til Nordsjælland som turister. Kronprins Frederik og Mary havde ikke tid til at byde indenfor grundet den kommende barnedåb - lidt uhøfligt taget i betragtning af, at vores gæster kommer rejsende helt fra Californien. De var i Arkaderne og shoppe lidt og spiste på den italienske restaurant inden de dukkede op her igen.

Sidst på eftermiddagen blev vi forladt da de skulle videre til venner i Roskilde. Trist at der blev så kort tid men godt, at det var så dejligt og hyggeligt at have dem på besøg selvom ordet farvel tager mere og mere på os.

Tak for besøget denne gang. Vi vil savne jer. :)(

*************************************************************************************

25. juni 2007

I dag oprinder dagen, hvor Mette og Hugo kommer til byen. Det bliver et glædeligt gensyn. Desværre bliver det et relativt kort visit, da de skal videre allerede onsdag, så timerne må bruges optimalt. Hugo glæder sig vildt til at vi skal besøge Adamsens Fisk - Gilleleje og vejrudsigten ser lovende ud, forsigtigt.

I morgen besøger vi Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk. Jeg var der i går på et smugkik og det bliver med sikkerhed en spændende oplevelse for os alle. Da jeg ville tage et billede i går var det ikke helt sjovt. Batteriet var fladt og ingen billeder kom med hjem. Så må jeg lære det - 2 batterier som er flade og en oplader, der ikke er brugt. Sikke noget. 

Landsbyen er er opført af gamle bygninger, som er flyttet til stedet fra deres oprindelige adresser. Bl.a. kirken, som er stammer fra området Igelsø mellem Holbæk og Ringsted. En rar dame fortalte kirkens historie og spændende var det at stå i et lokale, som indeholder så meget historie.

Siden skal vi til reception hos vore gode naboer, hvor søn Christopher fejres grundet hans nye studenterhue. Mon ikke flaget skal til tops i anledningen - sikkert.

14. JUNI 2007

Nye forslag til ture - fra Hanne og Karen - tak

Er vi heldige med vejret som sidste år, kan det være en oplevelse, enten:

Middelgrundfortet

Trekronerfortet

Flakfortet

Alle tre destinationer nås enten med udgang fra Københavns Havn og vil være en sjov oplevelse, specielt Flakfortet, som sidst blev besøgt for rigtigt mange år siden, da bror John havde det dejlige skiv Pala (Nauticat 34') og hvor det blev til mange muntre besøg derude i Øresund. Er ikke sikker på spisekortet derude i dag, men dengang var de verdensmestre i stegte ål, og det udviklede sig som regel ganske muntert.

05. juni 2007

Vores kære fra "overthere" kommer snart til Danmark til deres årlige besøg hos familie og venner og vi glæder os til at se dem hos os, da vi bare har det super hyggeligt og sjovt, når vi er sammen. Sidste års besøg besøg var så dejligt. Se afsnittet under 18. juli 2006. Ikke bare skal vi hygge os og have det rart sammen her på matriklen, men både Mette og Hugo er meget interesserede i det gamle Danmark. Fra Hanne fik vi dette tip, som med sikkerhed går rent ind:

Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk: Her lader det til at der er alt hvad man kan ønske om hvordan tiden var, før den gik af lave.

Bukkerup Landsbymuseum ved Tølløse: Udstilling med gamle redskaber og værktøj. Noget for begge parter. Amerikanerne med deres glæde over alt det gamle og os - tage spændende billeder?

Falkonergården: Stedet, her på Sjælland, hvor man kan opleve rovfugle i det fri og få et grundigt indsigt i, hvordan de bliver opdrættet. Vi har været der et par gange tidligere og bliver hver gang betagne.

Adamsens Fisk - Gilleleje. Kommer vi ikke derop, er det stensikkert at Hugo selv springer i havet et sted for selv at fange fisk og skaldyr. Det er et rent MUST, da han bare ELSKER at komme derop og storspise.

Kronborg? Er det nedslidt og lidt kedeligt?

Da vi ikke endnu er klare over, hvor længe de opholder sig her, er det lidt svært at lægge for mange planer, men glæder os - det gør vi.

Fortsættelse følger i toppen af siden

 

 

Dette Websted blev sidst opdateret 01. februar 2009