Slagter Carl i Gilleleje

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

10. april 2008: Desværre har Carl givet op for bøvlet med alverdens regler, der gør det surt for selvstændige og har solgt sin forretning for herefter at tage et job som slagtersvend hos slagter Maltesen i Birkerød.

Det er ikke det samme at komme i den lille forretning mere efter at Carl er væk og det er synd for os. ;-(

17. marts 2007: Endnu en god handel blev lavet hos den gode slagter. 6 stk. nyrøgede Frankfurterpølser af oksekød på 830 gram, samt 1.105 gr. lækker T-bones. De beløb sig til 249 kr., men vi blev enige om, at det både var lørdag og lige før lukketid, så skidt - pyt: Slip 200 kr. , så ville alle blive glade.

22. september 2006: Ny oplevelse med måden at handle på hos Carl. Jeg skulle hente et stykke godt højreb med svær og ben til grillen. Carl kom med et lækkert stykke, som bare er MØRT. Da han prikkede det i siden, var fingeren ved at ryge igennem. Det var et stort stykke til 2 personer og skulle koste 100 kr. Billigt? Jeg mener JA. Jeg ville også lige investere i 6 stk. af hans hvidløgspølser, som smager supergodt. Så langt var vi enige.

Nu er det sådan, at Carl ikke kan lide skæve beløb, så helt uopfordret, fyldte han posen op med lidt ekstra (1 stk. spegepølse af vildsvin, 1 stk. leverpølse og en halv, røget mørbrad). Det hele skulle koste runde 200 penge og det var mere end Ok. Det var:

  • 1.470 gr. Højreb

  •    285 gr. Spegepølse

  •    570 gr. Leverpølse

  •    410 gr. Røget mørbrad 

  • 2.735 gr. I alt 

Sagde jeg billigt? Skægt at opleve, at slagteren selv bestemmer. Her, lige et par billeder af det købte. Klik på dem for forstørrelse

29. juli 2006: I tror det simpelthen ikke, men det er så sandt, som at jeg sidder og skriver her og nu. Jeg ringede til Carl i går for at høre, om han havde nøgleben. Njah - ikke helt sikker, men jeg kunne ringe 5 minutter efter, så vidste han det. Efter den "lange" ventetid meddelte han, at han ville have dem samme eftermiddag - hvor mange jeg skulle bruge. 8 stk. var mit svar. Vi aftalte at de ville blive hentet i dag, lørdag formiddag.

Lørdag: Mens han (Carl) hentede de bestilte nøgleben i kølerummet, købte vi et par lækre bøffer og 4 hvidløgspølser, som bare er helt vidunderlige på grillen, samt 4 frankfurtere, hvor indholdet af kød er i top. Carl kom slæbende med en større sæk nøgleben og der var med garanti mere end de ønskede 8 stk. Ved ompakningen herhjemme sneg antallet sig op på i alt 21 kødfulde og helt friske nøgleben. Prisen for hele herligheden 300 kr. Det er helt vildt godt og billigt. Se billederne herunder.

I som falder over disse linier - se at komme til Gilleleje, Østergade 3 i gården og få en ordentlig en på opleveren.

28. juli 2006 - Billeder lånt fra butikkens hjemmeside

 

13. juli 2006: Jeg skulle forbi Adamsens Fisk på Gilleleje Havn, for at hente menukort i forbindelse med den kommende kulinariske gåen amok på søndag, sammen med gæsterne fra USA. Det blev hentet og er lagt under

Madopskrifter / Adamsens Fisk.

På vej ind i byen, opdagede jeg et undseeligt skilt, gammelt og slidt, hvor en pil henviste til Slagter Carl i Østergade 3, lige efter bageren. Der var ingen slagterforretning i almindelig forstand. Jeg kørte ind i gården og var ved at vende om, da det mildest talt så noget rodet ud.

Des større blev overraskelsen, da jeg kom ind i "forretningen", som var uden disk eller andre dikkedarer. Et kasseapparat var der dog blevet plads til henne til højre og ellers var det meste af pladsen optaget af lækkerier. Ordet lækkerier beskriver det ikke helt, for alt så frisk og indbydende ud. Store svinekoteletter, ribben til spareribs, tykke, udskårne bøffer med fedtbræmme, T-bones som de berømte l.....brætter, alle mulige slags pølser, jamen et sted, det er livsfarligt at komme ind i, når man er udstyret med en god kødtand. Og den gode slagter Carl er af den rigtige slags. Munden står ikke stille 2 sekunder, og bl.a. masser af gode råd væltede fra ham.

Slagter Carl, 44 år

Dankort?

Nej, det er ikke slået igennem hos ham. Kontanter ved man hvad er, så vi aftalte, at jeg måtte i byen for at hente nogle af slagsen. Jeg havde købt (forkøbt) mig på lidt af hvert hos ham, så beløbet ville blive 230 kr. Da jeg kom tilbage for at betalte mente han at det var 250 kr. men da jeg holdt på de 230 kr. var det Ok. Mens han skulle til at slå  pengene ind på kassen kom vi i snak om hans forretning og at jeg først havde fundet den nu, efter at have været i Gilleleje - jeg ved ikke hvor mange gange.

Det blev til håndtryk og velkommen. Snakken faldt på Hillerød, vores hjemby, og så kunne han fortælle historier fra "gamle dage" i byen, hvor han er udlært hos Slagtermester Chr. Petersen, mens deres forretning stadig lå i Slotsgade. Enden på historien blev, at jeg kun skulle betale 200 kr. for det hele, da det var første gang jeg havde besøgt ham, og han håbende da på at se mig igen - Det gør han helt sikkert. Det var ærgerligt jeg ikke havde mit kamera med, for at kunne vise lækkerierne frem.

Se lige billeder af, hvad man kan bringe hjem for 200 kr.

 

4 sider marinere ribben med meget kød på

4 hvidløgspølser og 4 krydderpølser

2 gedigne bøffer

Klik på billederne for forstørrelse

   

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 12. april 2008