Nye Sofaborde

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

Carsten bruger en del af sin fritid, til at fremstille mange forskellige produkter i rustfrit stål.

Knivholdere, skuffehåndtag, almindelige, som opvarmede håndklædeholdere, dørgreb, afskærmning, toiletrulleholder, CD holdere, sparebøsser, pusleborde, og ikke mindst sofaborde, designet efter ønsker om nyt og lækkert bohave og meget mere.

Her ønskede vi at udskifte det gamle marmorsofabord efter at vi fik anskaffet en tiltrængt ny sofa. Spørgsmålet var - hvad skulle det nu være, hvilket design, hvilke detaljer ønskede vi og ikke mindst - hvilken bordplade skulle anvendes. For et par måneder siden besøgte vi Carsten hos dem og satte os til hans computer. Forinden havde han bedt om, at vi havde digitale billeder med af den nye sofa i stuen, UDEN sofabord.

På computeren  blev der lavet en råskitse i 3D af bordets design. Dette design blev ændret flere gange, til det endelige resultat var som ønsket. Herefter blev der taget stilling til, hvilken bordplade der skulle anvendes og det endte med en 10 mm glasplade. Denne blev så lagt på bordstativet, på PC skærmen. Til slut blev bordet kopieret ind på vores billede af sofaen uden bord og resultatet ses her.

 

 

Det var spændende at være med til at designe sine egne møbler og vide, at der ikke findes andre i verden, med netop dette design. Tankerne gik videre til et mindre bord, som skulle stå for enden af sofaen og det var blot at reduceres målene. Det store bord er fremstillet i profiler i rustfrit stål i 60 x 60 mm og det mindre bord blev lavet i 40 x 40 mm profiler. Bordbenene stikker 10 mm op over de horisontale profiler og er støtter for bordpladerne for bordpladerne i hhv. 90 x 90 og 40 x 40 cm. Glaspladerne er hærdede. Her er lidt billeder fra fremstillingen af stativerne:

 

De færdige resultater ser sådan ud:

Det sidste billede viser, hvordan bordpladen er lagt på et af hjørnerne af bordet - noget så enkelt som en O-ring på hvert hjørne og pladen ligger sikkert og godt. Designet løfter samtidig bordpladen op, så det er let at rengøre bordstellet.

Kig lidt på hans hjemmeside, som er i sin begyndelse: www.sletten.info. Her er det tanken at der vil komme eksempler på de forskellige produkter, der hidtil er fremstillet.

    Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 09. april 2007